KAKAV ZAVODNIK

STRPAO JU JE U KREVET ZA MANJE OD SAT VREMENA, A ONDA POSTAVIO ČUDNO PITANJE: Nikad niko nije ni pomislio da su bili par

Pričalo se mnogim ženama koje su prošle kroz njegov krevet ali o njoj nikada.

Vip priča
Autor:
STRPAO JU JE U KREVET ZA MANJE OD SAT VREMENA, A ONDA POSTAVIO ČUDNO PITANJE: Nikad niko nije ni pomislio da su bili par
Marlen Ditrih, Foto: Profimedia

Džon F. Kenedi, 35. predsednik Sjedinjenih Američkih Država, bio je harizmatična i uticajna ličnost u američkoj istoriji. Iako je prvenstveno upamćen po stvarima kao što su njegovo vođstvo tokom kubanske raketne krize i njegovo tragično ubistvo 1963. godine, Kenedijev privatni život je takođe bio predmet velikog interesovanja javnosti.

Jedan deo Kenedijevog ličnog života koji je privukao mnogo pažnje tokom godina su njegove navodne afere. Tokom svog predsedničkog mandata ali i ranije, Kenedi je navodno bio u vanbračnim vezama sa više žena. Jedna od ovih poznatih afera bila je sa legendarnom nemačkom glumicom Marlen Ditrih, a on je posle odnosa imao neobično pitanje za nju.

Džon Kenedi
foto: Profimedia

„To nam ne daje mnogo vremena, zar ne?“

Godine 1962. Marlen Ditrih je pozvana u Belu kuću. Ditrih se kasnije setila tog događaja koju je otkrila kritičaru Kenetu Tajnanu, koji je zabeležio priču u svojim dnevnicima. Izvodi iz ovih časopisa kasnije su objavljeni u časopisu "The New Yorker".

Dok je bio u Beloj kući, Kenedi je prišao Marleni i rekao: „Nadam se da ne žuriš." Bilo 18,30 časova, a Ditrih je trebalo da primi nagradu u 19 časova.

Kenedi je navodno odgovorio: "To nam ne daje mnogo vremena, zar ne?"

Ditrih je odgovorila: „Ne, Džek, pretpostavljam da ne.

Ditrih je rekla Tajnanu: „Sve je bilo slatko i vrlo brzo. Kenedi je otišao da spava, a Ditrih je pogledala na sat, videvši da je 18, 50. Prodrmala je Kenedija jer, kako se kasnije prisećala, „Nisam se snalazila u tom mestu i nisam mogla samo da pozovem taksi“. Kenedi, obučen samo u peškir, odveo je glumicu do lifta i rekao operaterki lifta da pozove Marleni Ditrih auto i da je odveze do njenog hotela zbog njenog pojavljivanja koje ima zakazano u 19 časova.

Marlen Ditrih
foto: Profimedia

„Jesi li ikada bila sa mojim ocem?“

Pre nego što je Ditrih otišala, Kenedi ju je pitao: „Samo jedna stvar... Da li si ikada bila sa mojim ocem?“ Predsednikov otac, Džozef P. Kenedi, bio je prijatelj sa Ditrih 1930-ih i navodno je imao aferu sa drugom poznatom glumicom, Glorijom Svonson.

Ditrih je odgovorila: „Ne, Džek, nikad nisam. Kao odgovor, Kenedi je rekao: "Pa, to je jedno mesto na kome sam prvi." I sa tim su se vrata lifta zatvorila i Ditrih više nikada nije videla Kenedija.

Prema Tajnanovim rečima, Ditrih je rekla istinu o svojoj povezanosti sa predsednikovim ocem. Međutim, Kenedijeva biografija tvrdi da ga je lagala.

Kenedijeve afere

Kenedi je imao više afera sa brojnim ženama, uključujući glumice, stažistkinje i sekretarice Bele kuće, bivšu ženu agenta CIA-e i verovatno sovjetskog špijuna.

Merilin Monro
foto: Profimedia

Jedna od njegovih najpoznatijih afera bila je ona sa Merilin Monro, holivudskom glumicom i ikonom. Merilina bliska povezanost sa predsednikom podstakla je široko rasprostranjene spekulacije o njihovoj vezi, ali na tome se ipak sve završava.

Još jedna navodna afera koja je privukla pažnju bila je sa Džudit Eksner, koja je bila povezana ne samo sa Kenedijem već i sa šefom mafije Semom Đankanom. Eksner je tvrdila da je imala romantičnu vezu sa predsednikom dok je istovremeno služila kao posrednik između Kenedija i Đankane, što je samo dodalo intrigu celoj toj situaciji.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs