SAZNAJTE VIŠE

BILI SU SAMO DECA KADA IH JE BOG PROKLEO: Kao da ih je prepustio samom ĐAVOLU, dao im je novac, a sreću im ZABRANIO

Karijere su započeli kao deca i ubrzo ostvarili svetsku slavu, a potom pod teretom iste punili naslovne strane zbog razuzdanog ponašanja.

Vip priča
Autor:
BILI SU SAMO DECA KADA IH JE BOG PROKLEO: Kao da ih je prepustio samom ĐAVOLU, dao im je novac, a sreću im ZABRANIO
Lindzi Lohan, Foto: MURPHY/RIVERA / Acepixs / Profimedia

Prerana slava donela im je bogatstvo i lagodan život, ali zvezde poput Britni Spirs, Majli Sajrus, Selene Gomez i Bele Torn okusili su i onu goru, tamnu stranu života pod svetlom reflektora.

Često se kaže kako je Diznilend najsrećnije mesto na zemlji, šareni svet mnogo dobro poznatih likova i zabavnih atrakcija koje obožavaju gotovo sva deca. Ali čini se kako se za Dizni kanal ne može reći isto.

Brojne generacije odrasle su uz Dizni crtaće i filmovr ali i dečje zvezde koje su im bile uzor, a gledajući ih kako se smeše i dobro zabavljaju, činilo se kako će zauvek ostati mladi.

Karijere su započeli kao deca i ubrzo su ostvarili svetsku slavu, a potom pod teretom iste punili naslovne stranice medija širom planete zbog razuzdanog ponašanja. Prerana slava donela im je bogatstvo i lagodan život, ali zvezde poput Britni Spirs, Majli Sajrus, Selene Gomez i Bele Torn okusili su i onu goru, tamnu stranu života pod svetlima reflektora.

Britni Spirs
foto: Profimedia / Britni Spirs 2002. Godine

Princeza popa, pevačica Britni Spirs, započela je karijeru kao članica "Mickey Mouse kluba", u kojem je bila zajedno s pevačem Džastinom Timberlejkom, pevačicom Kristinom Agilerom i glumcem Rajanom Goslingom, a imala je jedan od najpoznatijih javnih slomova u svetu slavnih. Svi se sećaju kako je 2007. obrijala glavu i udarala auto kišobranom, nakon što se predozirala amfetaminima.

Pevačica je dugih 13 godina bila pod starateljstvom svog oca Džejmija Spirsa koji je imao potpunu kontrolu nad njenim životom. Prema rečima pevačice, njegovo upravljene njenim životom postalo je toliko traumatično da joj je zabranio da ima još dece, lekovi koje je koristila naglo su se menjali, nemogućnost viđanja sinova i još mnogo toga. Tokom godina, verni obožavatelji pevačice pokrenuli su pokret #FreeBritney koji se javno borio za njeno oslobođenje, a sve mu je kumovao kontroverzni dokumentarac o njenom životu koji je šokirao javnost.

Majli Sajrus
foto: Profimedia

Majli Sajrus bila je zvezda serije i filmova ''Hannah Montana'' koji su bili megapopularni među klincima koji su pratili avanture devojčice koja je pokušala da živi normaan porodični život. U jednom trenutku Majli se odlučila da se oprosti od imidža Dizni devojčice pa je tako svoju kosu skratila na dečačku frizuru, a potom i tverkovala sa pevačem Robinom Tikeom na MTV-jevoj dodeli nagrada.

Ubrzo je bez zadrške počela da priča o seksu i konzumiranju droga, što se roditeljima dece kojima je Sajrus bila idol nikako nije svidelo pa su svoje nezadovoljstvo često izražavali u komentarima ispod njenih objava na društvenim mrežama, a scene iz spota za pesmu „Wrecking Ball“ u kojima je gola ili liže čekić mnogima će zauvek ostati urezane u pamćenju. Iako je neko vreme izgledalo kao da se smirila, a brojni su smatrali kako je to bilo zbog njenog odabranika Lijama Hemsorta njihova ljubav nije dugo potrajala.

Selena Gomez, Džastin Biber
foto: Profimedia

Zvzda serije ''Wizards od Waverly Place'', Selena Gomez dominirala je malim ekranima i muzičkim svetom ali zbog dugogodišnjeg turbulentnog odnosa s pevačem Džastinom Biberom, njena uspešna karijera često je bila u senci. Naime, oni su bukvlano bili dečja verzija Breda Pita i Anđeline Džoli. Svaka sledeća veza za koju se saznalo bila je pod lupom javnosti, a mnogi fanovi ostali su u šoku kada su se ona i Biber pomirili nakon što joj je presađen bubreg koji je zakazao zbog dugogodišnje borbe s lupusom.

Mladoj je pevačici 2014. godine dijagnostifikovana autoimuna bolest, a nakon toga se neko vreme nije pojavljivala u javnosti.

-Moj lupus, transplantacija bubrega, hemoterapija, mentalna bolest, vrlo javni poraz u ljubavi - iskreno, sve su to stvari koje su me trebale srušiti-sumirala je događaje u svom životu i dodala da joj je najviše pomogla misao kako će ona u budućnosti pomoći drugima.

Gomez je dodala da joj je još dijagnostifikovan i bipolarni poremećaj i da joj je laknulo kada su joj to rekli.

-Osetila sam kao da je ogroman teret podignut s mene. Pomislila sam kako ta dijagnoza objašnjava tako puno- opisala je.

Bela Torn
foto: AP/Jordan Strauss

Glumica Bela Torn bila je jedna od zvezda serije ''Shake It Up''. Ni njena reputacija nije ostala neokaljana. Probušila je nos, ofarbala kosu i često nosila samo oskudne bikinije. Na društvenim mrežama gotovo konstantno objavljuje videozapise u kojima se hvali da je pijana, ljubi se s muškarcima i ženama. Često objavljuje i gole fotografije, a ništa što se događa u njenim vezama ne krije od javnosti. Tvrdi da nikada nije želela da bude poznata kao „Dizni devojka“, ne stidi se da bude ono što jeste i da živi život baš kako ona želi. Dodajmo još da glumica ima profil i na platformi OnlyFans i da tamo objavljuje svoje fotografije. Kada je 2020. godine otvorila račun oborila je rekord, jer je u jednom danu zaradila više od milion dolara.

Demi Lovato
foto: Albert Michael / Shutterstock Editorial / Profimedia in lump sum up to 1/8 833 x 1250px IMMEDIATELY

Pevačica Demi Lovato glumila je u filmu “Camp Rock” na Dizni kanalu. Na turneji s grupom Jonas Brothers 2010. godine udarila je plesačicu i nakon toga završila na rehabilitaciji gde je otkriveno da ima bipolarni poremećaj. Borila se i s bulimijom i zavisnošću, a izjavila je da u to vreme nije mogla izdržati ni pola sata bez kokaina. Dotakla je dno nekoliko puta, a najgore je bilo u julu 2018. godine kada se predozirala nakon žurke u svojoj vili. Pevačica je jedva preživela, imala je tri moždana i jedan srčani udar.

- Tog dana prešla sam liniju koju nikada prije nisam prešla - priznaje pevačica kojoj je život tada spasio telohranitelj koji ju je pronašao kako nepomično leži na podu i skoro se ugušila dok je pokušavala da povrati. Samo dan pre je u svojoj vili na Beverli Hilsu organizovala rođendansku zabavu i u avgustu Lovato izlazi iz bolnice i sledeća tri meseca provodi u klinici za odvikavanje. Baš u martu ove godine pevačica je proslavila šest godina otkako nije okusila kap alkohola ili droge.

Lindzi Lohan
foto: Profimedia

Mnogi kao primer najskandaloznije Diznijeve dečje zvezde navode crvenokosu glumicu Lindzi Lohan. Svi smo je zavoleli nakon uloge u filmu ''Parent Trap'', a nastavila je da glumi u popularnim tinejdžerskim filmovima kao što su ''Freaky Friday'', ''Mean Girls'' i ''Confessions of a Teenage Drama Queen'' koji su je vinuli u zvezde.

Lohan je sada poznata po čestim odlascima na rehabilitaciju. Bila je jedna od najpopularnijih dečjih zvezda, što ju je, nažalost, učinilo magnetom za paparace, a oni su je često fotografisali u društvu drugih skandaloznih zvezda, kao što su Britni Spirs i Paris Hilton. Bile su tu i brojne porodične svađe, a odnos s majkom i menadžerkom Dinom Lohan bio je vrlo komplikovan, ali i odabir pogrešnih muškarca sa kojima bi se neko vreme zabavljala pa brzo rastajala, a sa nekima se znala svađati i fizički obračunavati.

Šaja Labaf
foto: Paramount Collection / Everett / Profimedia

Glumac Šaja Labuf poznat je zbog franšize Transformers, ali od 2000. do 2003. bio je zvezda Diznijevog šoua ''Even Stevens''.

Šaja je imao problema s alkoholom i nekontrolisanim besom, pa je zbog toga više puta bio uhapšen. Jednom se na crvenom tepihu pojavio s kesom preko glave na kojoj je pisalo “Više nisam slavan“, a kada su ga prisutni novinari pitali da pojasni situaciju, rekao je:

- Ja sam sada kesa. Pitajte me nešto u vezi kesa. Više puta optužili su ga za plagijat. Kratki film koji je ''napisao'' i neki njegovi stripovi dela su drugih umetnika.

Kako bi se izvinio, organizovao je izložbu koju je nazvao ''Žao mi je''. Šaja se nedavno ponovo našao u centru pažnje i to zbog propale uloge u filmu ''Don't Worry Darling'' od koje je odustao u poslednji čas i time propustio da se pojavi u filmu o kojem se dosta govorilo.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs