SAZNAJTE VIŠE

SVI SU MISLILI DA SU TOM KRUZ I KEJTI IMALI NAJLEPŠE VENČANJE: Ono šta se dešavalo iza kulisa NIKO NIJE MOGAO DA ZAMISLI

Tom Kruz nije jedina poznata osoba koja se spominje u tužbi protiv Sajentološke crkve. Glumica tuži i vođu crkve Djevida Miskevidža i kaže da joj je crkva u 35 godina "izmuzla" pet miliona dolara.

Vip priča
10:23h Autor:
SVI SU MISLILI DA SU TOM KRUZ I KEJTI IMALI NAJLEPŠE VENČANJE: Ono šta se dešavalo iza kulisa NIKO NIJE MOGAO DA ZAMISLI
Otkrivena istina o venčanju Toma Kruza i Kejti Holms, Foto: GIULIO NAPOLITANO / AFP / Profimedia

Američka glumica Lea Remini podnela je sudsku tužbu protiv Sajentološke crkve u kojoj navodi celi niz ozbiljnih i uznemirujućih optužbi protiv organizacije, njihovog delovanja i visokopozicioniranih članova.

Remini, najpoznatija po ulozi u zabavnoj seriji „Kralj Kvinsa”, tvrdi da su je „uhodili, nadzirali, maltretirali, pretili joj i zastrašivali je” i da je žrtva „namernih zlonamernih i lažnih glasina” na internetu. U tužbi se više puta spominje holivudska zvezda Tom Kruz i Remini kaže da se njen život kao pripadnice Sajentološke crkve promenio nakon što se Tom 2006. venčao s glumicom Kejti Holms. Remini označava Ktuza kao „drugog čoveka” crkve, a tuži i „vrhovnog sajentologa”, Dejvida Miskevidža kojem je Sajentološka crkva uskratila komentar, a optužbe Lee Remini odbacuju. U njenoj tužbi nekoliko je zaista eksplozivnih tvrdnji.

Zločin je kritikovati Toma Kruza

Tom Kruz
foto: Rick Davis / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Leu Remini su među sajentologe, kao i njenu sestru Nikol, doveli roditelji još kao devojčicu. Glumica smatra da se njen status unutar crkve promenio nakon „TomKat” venčanja, a zvezdu „Top Guna” navodi kao najboljeg Midkevidžovog prijatelja.

„Velik je zločin u crkvi kritikovati Toma na bilo koji način”, stoji u tužbi, kao i to da ga je Miskevidž na skupu sajentologa 2004. nazvao „najpredanijim sajentologom kojeg poznaje”.

Dejvid Miskevidž
foto: Profimedia

"TomKat" venčanje bilo je proglašeno „venčanjem veka”, pa je Remini bila iznenađena što na njemu nije prisustvovala supruga Dejvida Miskevidža, Mišel, čija je uloga bila da„konstantno beleži sve što Dejvid govori”, a kasnije „tim sekretarica sve to prepisuje i širi njegove reči sledbenicima crkve”.

Kada je pitala neke voditelje i bliske Kruzove saradnike gde je Šeli, odmah su je opomenuli, iako su njih dve bile dobre prijateljice. Takvo ponašanje i još neka događanja koja nisu u skladu sa sajentološkim učenjima zabrinula su je, pa je podnela interno izvešće, verujući da time pomaže crkvi, ali to nije dobro prošlo, navodi se u tužbi.

Četiri meseca torture

„Venčanje veka” održano je u italijanskom gradu Braćijanu, u dvorcu iz 15. veka. Među gostima su bili Ričard Gir, Dženifer Lopez, Džim Keri, Bruk Šilds..., a mladence i goste obukao je niko drugi do Đorđo Armani. Nakon italijanskog slavlja, za Remini je sledilo otrežnjenje.

Lea Remini
foto: AP / Greg Allen

Bilo joj je naloženo da dođe u „duhovno sedište Sajentološke crkve”, zgradu poznatu kao FLAG, u gradu Klirvoteru na Floridi, gde je, navodi 53-godišnja glumica, bila prisiljena na „brzi etički ciklus”, što joj je kao sajentološkinji decenijama bila jedna od „najgorih noćnih mora”.

Predočili su joj desetine internih izvešća sajentologa koji su se žalili na njeno ponašanje na venčanju pa je shvatila da je kažnjena zato što je pitala gde je Šeli i zato što je podnela izveštaj. „Držana je u FLAG-u četiri meseca dok je prolazila kroz proces koji ju je koštao stotine hiljade dolara i umalo je doveo do psihičkog sloma,” navodi se u tužbi.

Posle četiri meseca psihičke torture, Lea Remini je popustila, povukla svoja izvešća i „priznala da je problem u njoj, iako to nije bila istina”. Napustila je FLAG i vratila se kući u Los Anđeles gde je „bila primorana da laže kolegama, prijateljima i porodici o tome što se događalo na Floridi”.

Surino sedište

Remini navodi kako je za pomirenje s Miskevidžom i Kruzom trebala da plati.

„Na primer, bila je prisiljena da donira novac kako bi se sedište u pozorištu nazvalo po Tomovoj ćerki Suri Kruz ili prikupljati sredstva za sajentološke ciljeve koje je vodio Kruz”, piše u tužbi.

Glumica procenjuje da je tokom 35 godina koje je provela u Sajentološkoj crkvi potrošila oko pet miliona dolara.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs