KELI RADERFORD

UDALA SE ZA KRIMINALCA KOJI JOJ JE OTEO DECU: Glumica od 2013. godine pokušava da skupi novac kako bi ih vratila kući

Pravna dramu koja je razbila svet glumice iz serije "Ttračara" — i dovela je do bankrota.

Vip priča
Autor:
UDALA SE ZA KRIMINALCA KOJI JOJ JE OTEO DECU: Glumica od 2013. godine pokušava da skupi novac kako bi ih vratila kući
Keli Raderford, Foto: Elder Ordonez / INSTAR Images / Profimedia

Keli Raderford kaže da joj je "odlično" ovih dana uprkos njenom gorkom razvodu od nemačkog biznismena Danijela Girša i desetogodišnjoj borbi za starateljstvo koja je usledila.

Glumica Keli Ruterford je u jednom nedavnom intervjuu objasnila da često viđa svoju decu (ćerku Helenu, 13, i sina Hermesa, 17, nad kojim je legalno izgubila starateljstvo 2015. godine) i da su oboje „divni ."

Keli Raderford
foto: Profimedia

„Oni jednostavno rastu tako brzo“, rekao je tada za Pipl magazin. „Oni samo postaju svoji ljudi kao, znate, svi mi. Lepo je to videti, i volim što to dele sa mnom. Zaista su otvoreni prema meni. Jednostavno se stvarno povezujemo, što je lepo."

Kako su mediji ranije prenosili, njena deca - Helena i Hermes žive i dan danas u Monaku sa Geršom, koji je dobio puno starateljstvo 2015. godine. Ruterford je tada potvrdila da deca i dalje žive u inostranstvu sa svojim ocem, ali kaže da je ipak u bliskim odnosima sa njima.

Keli Raderford
foto: Profimedia

2012. kalifornijski sudija je presudio da je život u Monaku sa Giršom u najboljem interesu dece jer mu je ukinuta radna viza, što mu je zabranilo povratak u Sjedinjene Države. Keli je u aprilu 2015. godine progovorila o razvodu koji je tada punio sve naslovne stanice magazina nakon što je savezni sud odbio njen zahtev da se Hermes i Helena vrate u Njujork.

"Oduvek sam želela da moja deca imaju vezu sa njim, i zaista sam to sve vreme samo ohrabrivala. Kada sam otišala na sud, nikada nisam tražila novac i nikada nisam tražila puno starateljstvo", izjavila je tada za Pipl magazin. „Samo sam želela da ono što je najbolje za njih. A ono što se dogodilo u narednih šest godina je bila najnadrealnija, najbizarnija, nezamisliva stvar."

Keli Raderford
foto: Profimedia

Keli Raderford je rođena 6. novembra 1968. godine i poznata je američka glumica. Proslavila se ulogom Megan Levis u sapunici Melrouz Plejs i kao Lili van der Voodsen u seriji "Tračara" gde je igrala majku Serene van der Vudsen (Blejk Lajvli).

Raderford se udala za venecuelanskog bankara Karlosa Tarajana u junu 2001. godine. Podnela zahtev za razvod u januaru 2002, nakon šest meseci braka.

Keli Raderford
foto: Profimedia

2006. godine se udala za svog drugog muža, nemačkog biznismena Danijela Girša. Rodila njihovo prvo dete, sina Hermesa Gustava Danijela Girša, u oktobru iste godine.

Dok je bila trudna sa njihovim drugim detetom, Keli je podnela zahtev za razvod od Girša 30. decembra 2008. godine, da bi se nešto kasnije uključili u spor oko starateljstva nad svojim sinom i njihovim nerođenim detetom.

Keli Raderford
foto: Profimedia

Raderford je rodila njihovo drugo dete, ćerku Helenu, u junu 2009. U avgustu 2009. godine, Raderford i Girš su postigli privremenu nagodbu o zajedničkom starateljstvu, koja je bila na snazi do aprila 2010. godine.

Keli je onda dobila privremenu zabranu prilaska protiv njega sledećeg meseca.

Giršova američka viza je ukinuta u aprilu 2012, nakon što je njen advokat obavestio Stejt department o pitanjima koja se tiču Giršovog poslovanja, zbog čega je ministarstvo zaključilo da ima dovoljno dokaza da ga deportuje.

Prijavljeno je da su optužbe uključivale prevaru ili umešanost u trgovinu drogom i oružjem u Južnoj Americi, što se smatra terorizmom prema patriotskom zakonu Sjedninjenih Država.

Girš zbog toga nije mogao da uđe u Sjedinjene Države i nastanio se u Francuskoj i Monaku. U maju 2012, njihova deca su otišla u Francusku da provedu leto sa ocem. Raderford je zatražila od suda da joj odobri potpuno starateljstvo kako bi mogla da zadrži decu prvenstveno u Sjedinjenim Državama nakon njihove posete Francuskoj, pošto je postojeći sporazum o zajedničkom starateljstvu zahtevao da ona često putuje kako bi omogućila Giršu da provodi vreme sa decom.

Keli Raderford
foto: Profimedia

U avgustu 2012. godine, u odluci koja je objavljena - sudija Višeg suda u Kaliforniji je presudio da aranžman o starateljstvu 50/50 treba da ostane i da, pošto Girš ne može da putuje u Sjedinjene Države, deca treba da žive u Francuskoj sa njim i pohađaju školu tamo, a Raderford putuje tamo da ih poseti.

Iako se Keli usprotivila odluci i zatražila obustavu postupka dok je ona uložila žalbu, njen zahtev je odbijen i odlučeno je da će se za dve godine ponovo proceniti njegova podobnost za ulazak u Sjedinjene Države i posledice po dobrobit njihove dece.

U junu 2013. godine, Raderfordova je podnela zahtev za bankrot, navodeći da ima dugovanja od približno 2 miliona dolara, prvenstveno zbog 1,5 miliona dolara koje je potrošila na pravne troškove u vezi sa razvodom i sporom oko starateljstva sa Giršom.

Keli Raderford
foto: Profimedia

U maju 2015, Keli je dobila privremeno puno starateljstvo nad svojom decom, nakon odluke da se njen sin i ćerka vrate u Sjedinjene Države iz Monaka, gde su živeli sa ocem od 2012. godine. 23. jula 2015. kalifornijski sudija je presudio da Kalifornija nema nadležnost nad njenim slučajem starateljstva nad decom jer ona živi u Njujorku, a njenom bivšem mužu je ponovo dodeljeno starateljstvo.

Keli je potom podnela slučaj u Njujorku, ali je 27. jula 2015. njujorški sud presudio da on takođe nema nadležnost. U decembru 2015. godine, sudovi u Monaku su ponovo potvrdili da je potpuno starateljstvo ostalo ocu dece, a njoj su odobrena prava poseta u Francuskoj i Monaku, kao i zajednički doprinos u vezi sa „zdravljem, školovanjem, verskim obrazovanjem i bilo kakvom promenom prebivališta“.

Od 2013. godine ne postoji ni jedna javna fotografija sa njenom decom, a ona se i danas bori da zaradi dovoljno novca kako bi uspevala da odlazi u Evropu da ih vidi.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs