KAD JE DIJANA ĐOKOVIĆ OTKRILA TAJNU STARU 30 GODINA, SVI SU ZANEMELI: O njenom poreklu se nagađalo, a ovo je istina

Poreklo Dijane Đoković godinama je na meti spekulacija, a njen otac otkrio je zanimljive detalje.

Vip priča
14:08h Autor:
KAD JE DIJANA ĐOKOVIĆ OTKRILA TAJNU STARU 30 GODINA, SVI SU ZANEMELI: O njenom poreklu se nagađalo, a ovo je istina
Poreklo Dijane Đoković, Foto: Kurir / Damir Dervišagić

Novak Đoković ispisao je istoriju pobedom u finalu Rolan Garosa. Osvojio je 23. grend slem trofej po čemu je sada rekorder, postao je prvi teniser ikada koji je na svakom grend slemu slavio titulu najmanje tri puta, a vratio se i na prvo mesto ATP liste.

Đoković je pobedom ušao u tenisku besmrtnost. Najveću podršku sa tribina davala su mu deca, supruga i roditelji. Njegova majka Dijana Đoković gotovo da nije propustila nijedan njegov meč, a od početka njegove karijere privlačila je veliku pažnju javnosti.

Srđan Đoković, Dijana Đoković
foto: Profimedia

Otac Dijane Đoković Zdenko Žagar živi u beogradskom naselju Čukarica i otkako mu je preminula druga supruga 2017. godine, ističe da je vrlo usamljen. Jednom prilikom se oglasio za medije i naglasio kako bi voleo da više viđa svoje najmilije, ali i da njegova porodica ne voli da on daje izjave. On i supruga poreklom su iz Hrvatske, a još u mladosti doselili su se u Beograd, gde je rođena Novakova majka, Dijana.

- Po nacionalnosti sam Hrvat, rođen sam u Vinkovcima. Moja bivša supruga, Novakova baba, takođe je rođena u istom mestu. Tamo smo se i upoznali. Bili smo oficiri koji su došli na službu. Ja sam došao u Beograd, a ona je još pohađala školu, pa smo se posle, kad mi se pridružila, venčali. Tako se rodila Dijana, pa Sanda – rekao je Zdenko za Novu.rs.

Dijana Đoković, Sandra Terzić
foto: ATA Images

- Normalno je da će biti više priklonjen Srbima i ja nemam ništa protiv toga. Ne bi bolje prošao u životu ni da se predstavlja kao Hrvat. Ni to nitko ne bi prihvatio. Isto bi ga svojatali. Pre nekoliko meseci zvala me je jedna rođaka koja živi u Vinkovcima da me pita gde je Dijana rođena. Znači, u Hrvatskoj se raspravlja o tome - dodao je Zdenko, koji neko vreme nije bio u kontaktu s ćerkom jer su se on i njena majka rastali.

Dijana Đoković
foto: ATA Images

- Svašta se izdešavalo u našim porodičnim odnosima. Nisam mnogo učestvovao u Novakovom odrastanju. Pre nego što je rođen, ja sam četiri godine bio u Prištini. Bivša supruga i deca živeli su u Beogradu, a ja tamo. Dolazio sam vikendom. Posle sam se razveo, pa sam bio prinuđen da se malo distanciram od porodice. Kontaktirao sam ja sa njima, ali to nije bilo to. Dijana je mene krivila za razvod i to ne može da mi oprosti. Smatram da je za razvod uvek potrebno dvoje. Koliko je muškarac kriv, toliko je i žena kriva. Žao mi je što je sve tako ispalo – zaključio je Žagar.

Jelena Đoković, Dijana Đoković
foto: Profimedia

Kako su se zavoleli Dijana i Srđan

Srđan i Dijana Đoković upoznali su se na Kopaoniku, za vreme zimskog raspusta:

- Došla je da skija i polaže za instruktora skijanja, a na kraju je ostala 'nasankana'. Ugledao sam je u plavom kombinezonu, zapazio njenu figuru. Nisam uspeo da je zavedem na prvu, trebalo mi je nekoliko dana uveravanja, ali na kraju sam uspeo - ispričao je Srđan Đoković i prisetio se trenutka kada je saznao da postaje otac.

- Začeo se Novak, a Dijana je posegla za nekim ženskim trikom i rekla mi je da ja nemam nikakve obveze, da je ona odlučila da rodi dete. Sve ostalo je istorija. Dogodilo se šta se dogodilo - rekao je i odao supruzi priznanje.

Dijana Đoković, Srđan Đoković
foto: ATA Images

Požrtvovana majka i supruga

- To što je ona sve istrpela sve ove godine, ma to je neverovatno! Pa i mene, težak sam. Ali i sve te okolnosti u kojima smo živeli, u kojima su deca odrastala. Čak 17 godina smo boravili po tuđim stanovima. Radila je, dojila je i čuvala Novakovu mlađu braću, i još nam slala novac da bismo igrali na turnirima", naglasio je Srđan.

Tokom gostovanja u emisiji "Balkanskom ulicom" Dijana je otkrila jednu dosta interesantnu priču o svom krštenju. Ispričala je da se krstila pre 30 godina u crkvi i da je tada dobila i kršteno ime koje joj je dao njen suprug Srđan. On je izabrao staro srpsko ime, Milica.

Ona je priznala da joj se to ime jako dopada, ali da ne želi da je tako zovu u javnosti.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs