NEPOBEDIVI SVETSKI BROJ JEDAN: Nećete verovati šta je Novak Đoković završio od škole, NJENA biografija tek obara sa nogu

Poznati par veliki akcenat stavlja na obrazovanje, Jelenina biografija je zaista impresivna.

Celebrities
10:33h Autor:
NEPOBEDIVI SVETSKI BROJ JEDAN: Nećete verovati šta je Novak Đoković završio od škole, NJENA biografija tek obara sa nogu
Obrazovanje Jelene i Novaka., Foto: Profimedia

Novak Đoković osim što niže istorijske uspehe u tenisu, sa svojom suprugom Jelenom veliki akcenat stavlja na obrazovanje, kako svoje tako i svoje dece. Mnoge zanima koje formalo obrazovanje imaju Novak i Jelena.

Novak je pohađao Osnovnu školu „Bora Stanković“ u beogradskom naselju Banjica. Međutim, već kao sedmogodišnjak je imao jasan cilj da bude svetski broj jedan u tenisu! Na ostvarenju svog sna je počeo vredno da radi još od tog momenta. Zato su neke stvari morale da trpe...

Novak Đoković, Jelena Ristić
foto: Fonet

Njegovi roditelji su prepoznali talenat i podržali ga u ispunjavanju njegovog sna, te su ga sa samo 12 godina upisali na tenisku akademiju Nikole Pilića. Već u 16. godini Nole je bio profesionalni teniser. Potom je Đokoivć upisao Sportsku gimnaziju, ali je njegovo formalno obrazovanje, ipak, moralo da se prekine.

"Nisu imali razumevanja da on ne može da sedi u školskoj klupi. Morala sam na disciplinsku komisiju da idem, da obrazlažem gde je sve moj sin bio. Naravno da su me i oni ocrnili i na kraju je izbačen, odnosno ispisan iz te sportske gimnazije. Trebalo je da mu daju podršku, da mu daju gradivo koji će on da savlada" - rekla je Dijana jednom prilikom i dodala da su verovali da će ostvariti ovoliki uspeh.

Novak Đoković, Jelena Đoković
foto: Kurir / Damir Dervišagić

Sa druge strane, Jelena Đoković je takođe pohađala Sportsku gimnaziju, jer se u to vreme ozbiljno bavila atletikom. Nakon završene srednje škole uspela je da u Milanu upiše Bocconi, jedan od najboljih privatnih fakulteta u Italiji, gde je studirala „Business administration“, a potom završila i master.

Kako joj to nije bilo dovoljno, jer smatra da nikad nije dosta znanja i obrazovanja, 2011. odbranila je doktorat na smeru „Luxury Management and Services“ Internacionalnog univerziteta u Monaku.

Svakako, Nole i njegova supruga naglašavaju da i dalje rade na sebi i trude se da uče o novim stvarima. Posle završene profesionalne karijere Novak ističe da ima želju da upiše fakultet.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs