NAJLEPŠA GLUMICA JE NAKON SILOVANJA OSTALA TRUDNA: Preživela je neviđenu traumu, a sin je dugo mislio da mu je sestra

Ono što je zauvek obeležilo život Klaudije Kardenale jeste silovanje nakon čega je ostala trudna.

Vip priča
08:39h Autor:
NAJLEPŠA GLUMICA JE NAKON SILOVANJA OSTALA TRUDNA: Preživela je neviđenu traumu, a sin je dugo mislio da mu je sestra
Glumica je nakon silovanja ostala trudna, a sin je mislio da mu je sestra, Foto: Profimedia

Klaudija Kardinale rođena 15. aprila 1938. godine u malom mesto u Tunisu, proslavila se u filmovima "Osam i po" (1963) kultnog italijanskog reditelja Federika Felinija i "Bilo jednom na Divljem zapadu" (1968), drugog velikog reditelja, koji se proslavio svojim "špageti" vesternima, Serđa Leonea.

Uskoro puni 85 godina i veliki je pobornik ženskih prava. Takođe, ponosno nosi titulu Uneskovog ambasadora dobre volje za odbranu ženskih prava još od marta 2000. godine.

Iako se u mladosti školovala za učiteljicu, postala je velika zvezda tokom šezdesetih i sedamdesetih godina prošlog veka.

Klauija Kardinale veliki je pobornik za ženska prava
Klauija Kardinale veliki je pobornik za ženska prava foto: Profimedia

Uprkos uspešnoj karijeri koju je započela u zemlji svojih predaka Italiji, i velikoj lepoti kojom je sve bacala pod noge, njen život je krenuo drugim tokom zahvaljujući velikoj traumi koja ju je zadesila.

Naime, Klaudiju je silovao nepoznati Francuz, a nakon traumatičnog iskustva, ona je ostala u drugom stanju. Nije ni pomišljala da prekine trudnoću, ali s obzirom da je gradila karijeru u Holivudu, savetovali su je da nikako ne otkriva da čeka dete.

Klaudiji je trauma obeležila život
Klaudiji je trauma obeležila život foto: Profimedia

Njen mentor, Frank Kristaldiž ju je poslao u London, u 7. mesecu kada trudnoća više nije mogla da se skriva. Rodila je sina kojem je dala ime Patrik, ali su se o njemu starali Klaudijini roditelji, a Patirik je do 8. godine verovao da mu je Klaudija sestra.

Između Klaudije i Franka se rodila ljubav, a venčali su se u Atlanti. On je usojio njenog sina, a iako se činilo da žive skladan život, ipak su se rastali 1975. godine.

Glumica se zaljubila u Paskala Skvitijerija, zbog kojeg je ostavila supruga Franka Kristaldija. Sa njim je bila u braku, sve do njegove smrti 2017. godine. Iz braka su dobili ćerku Klaudiju.

Sve do 2010. godine, Klaudija je vodila aktivan glumački život, kada je odlučila da malo uspori sa snimanjima i ulogama.

U 9.deceniji života i dalje živi ‘radosna, slobodna i smela’, kako sama kaže. 2017. godine je bila zaštitno lice Međunarodnog filmskog festivala u Kanu i tom prilikom je rekla: Ja nisam ulepšavala svoju starost, niti sam bilo šta činila protiv bora. Izvinjavam se mnogima zbog toga."

Klaudija je jedna od retkih koja se nije podvrgla operacijama
Klaudija je jedna od retkih koja se nije podvrgla operacijama foto: Profimedia

Klaudija je proglašena za jednu od 50 najlepših žena u čitavoj filmskoj istoriji. Međutim, godine su učinile svoje, te Klaudija danas izgleda potpuno drugačije, a mnogi je danas ne bi ni prepoznali.

1 / 6 Foto: Profimedia
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs