FATALNA SRPKINJA KOJA JE OPČINILA HOLIVUD I SVETSKE FACE: Bila udata za milionera, a na njenu lepotu je pao i Ivo Andrić

Zanimljiva životna priča Ljubice Otašević nalik je uzbudljivom filmu, a krije neverovatne detalje.

Vip priča
14:44h Autor:
FATALNA SRPKINJA KOJA JE OPČINILA HOLIVUD I SVETSKE FACE: Bila udata za milionera, a na njenu lepotu je pao i Ivo Andrić
Zanimljiva životna priča Ljubice Otašević, Foto: Printscreen Youtube / Ex YU vesti

Ljubica Otašević važila je za jednu od najlepših žena Beograda, a mnogi su je poredili sa Sofijom Loren. Ljubica je bila srpska košarkašica i glumica koja je uspela da opčini čak i holivudske zvezde.

Rođena je 1933. godine u Gornjem Milanovcu, a mladost je provela u Beogradu. Igrala je košarku za Crvenu zvezdu, a studirala je an Filozofskom fakultetu. Na njenu lepotu padali su mnogi muškarci, a dugo se pričalo da je u nju bio zaljubljen i čuveni nobelovac Ivo Andrić, a verovalo se i da mu je ona bila inspiracija.

Njeno srce uspeo je da ukrade košarkaš Srđa Kalember, a kada bi prošli gradom, svi bi se okretali za njima. Bili su jedan od omiljenih ljubavnih parova u to vreme. Međutim, njihova veza nije opstala, a Ljubica je kasnije uplovila u vezu sa fudbalerom Partizana i reprezentativcem Milošem Milutinovićem.

Napušta košarku i odlazi u svet

Ljubica u 24. godini odlučuje da napusti košarku i odlazi u Italiju, gde je usavršila italijanski jezik. Međutim, iz Italije odlazi u London gde joj se otvaraju velika vrata.

Naime, velika sličnost sa Sofijom Loren nije mogla ostati nezapažena, a američki producent Karl Forman nudi da igra dublerku holivudske dive u filmu "Ključ" Kerola Rida.

Ljubica Otašević
Ljubica Otaševićfoto: Printscreen Youtube / A1 Srbija

Uprkos tome što nije zagospodarila filmskim platnom, uspela je da osvoji mnoga srca. Priča se da je samo Ljubica mogla da uđe u prostorije španskog diktatora Franka bez kucanja. Ni saudijski milijarder i najveći svetski trgovac oružjem Adnan Kašogi nije krio da uživa u društvu lepe Srpkinje. U gradu Marbelji jedna ulica nosi njeno ime. Bila je deo života Marlona Branda, Roberta Evansa, Kerija Granta, grofa di Portanove, Šona Konerija.

Zbog Kerija Granta je zavolela glumu, a ime je promenila u Ljuba Bodin. Bila je u braku sa italijanskim baronom i milionerom Enrikom di Portanovom, međutim, njihov brak je doživeo krah nakon 4 godine.

Keri Grant i Sofija Loren
Keri Grant i Sofija Lorenfoto: Profimedia

Ljubici posle odlaska Jugoslavija nije bila naklonjena. Čak ni njena Srbija. Možda i zato što je, svaki put kad malo više popije, zvala iz Amerike telefonom prijatelje u Beogradu kako bi slatko isprozivala i napsovala tadašnji komunistički režim. Ali bilo je i dana kada je, ophrvana nostalgijom, zvala porodicu da joj u telefonsku slušalicu pušta starogradske pesme.

Svi pamte njen dolazak u Beograd povodom bakine sahvrane, a tom prilikom društvo joj je pravio Keri Grant. Ljubica je preminula 1998. godinne, u Hjustonu, a u trenutku smrti imala je 65 godina.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs