teška životna priča

RUČAVALA JE S KRALJICAMA I PREDSEDNICIMA: Živela je raskošno, a onda je OBOLELA i počela da razmišlja o SAMOUBISTVU

Da je u realnom životu udata za svog supruga iz serije "Dinastija", glumica bi za 80 svećica na torti dobila 80 ruža i prsten s dijamantima. Umesto toga, sama je sebi poklonila novi život i izgled nakon uspona i padova.

Vip priča
Autor:
RUČAVALA JE S KRALJICAMA I PREDSEDNICIMA: Živela je raskošno, a onda je OBOLELA i počela da razmišlja o SAMOUBISTVU
Životna priča Linde Evans, Foto: JishPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Koliko god danas serije i glumci bili popularni, sve je to malo u odnosu na popularnost kakvu je pre pola veka imala američka serija "Dinastija" i njeni likovi. Ulice su se praznile svake večeri u osam uveče, a ljubavi, intrige i borba za moć bogate porodice Karington zarobili su pažnju celog sveta. Jeste to bila sapunica, ali neodoljiva.

Među glavnim likovima bila je Kristl, voljena supruga naftnog magnata Blejka Karingtona. Tako je glumica Linda Evans postala najslavnije TV lice na svetu i sinonim za lepu, odanu i tolerantnu suprugu koja pobeđuje sve spletke i zlobu. Suparnicu Aleksis, beskrupuloznu i osvetoljubivu, igrala je Džoan Kolins, koja je takođe odigrala ulogu života.

Linda Evans
Linda Evansfoto: Profimedia

Linda je u lik Kristl unela mnogo svoje nežne prirode, a kreatori su joj dali izgled koji se i danas tretira kao zaštitni znak mnogih žena: platinasta kosa sa šiškama, blistave plave oči, visoke jagodice, glamurozne haljine sa obaveznim naramenicama i suptilna šminka. Do ove uloge Linda Evans glumila je u dosta zapaženim filmovima i serijama, ali je upravo zbog Kristl nekoliko puta nominovana za Emi i dobila je svoju zvezdu na Holivud bulevaru.

Pošto je zarađivala ogroman novac Linda je i u privatnom životu živela kao Kristl Karington: bogato, raskošno, uz mnoštvo nekretnina, putovanja i luksuznog nakita. Ručavala je s kraljicama i predsednicima, a udvarali su joj se najslavniji muškarci na svetu. Mnoge je čudilo što je već u to vreme bila dva puta razvedena.

Prvi muž joj je bio režiser Džon Derek i on je želeo da je zatvori u kuću. Udala se još jednom, za manje poznatog glumca Stena Hermana. Herman je bio opsednut plastičnom hirurgijom i Linda se podvrgla estetskim zahvatima. Razveli su se i u "Dinastiju" je ušla kao slobodna žena sa gotovo 40 godina.

Linda Evans
Linda Evansfoto: Profimedia

Nažalost, nakon završetka serije počela je njena velika borba s depresijom i zavisnošću od tableta protiv bolova. Niko to nije znao do 2014, kad su je uhapsili zbog prebrze vožnje pod dejstvom opijata. Osuđena je na uslovnu kaznu i javnost je saznala da je njihova divna Kristl razmišljala i o samoubistvu. Kružio je snimak glumice, oronule, s praznim pogledom.

Linda Evans
Linda Evansfoto: Profimedia

Depresija je bila posledica velikih bolova u leđima, koji su joj doneli gomilu analgetika i sedativa. Ovolika količina lekova odrazila se i na njen izgled: izgubila je kosu i počela da nosi periku. Ipak, tokom godina se oporavila. Za svoj 80. rođendan Linda Evans poslala je moćnu poruku na Instagramu: "Srce mi je puno! Život je dar i svaka vaša rođendanska želja mnogo mi znači!"

Linda Evans
Linda Evansfoto: Profimedia

Naučila je da prihvati sebe "i mladu i staru, i mršavu i debelu". Napisala je i knjigu "Recepti za život", a prošle godine snimila je film "Labudova pesma" s Dženifer Kulidž. To je veliko "bravo" za njene godine i sve dobro i zlo koje je preživela. Izgleda i dalje divno, sređeno i negovano. Mogla bi ponovo da bude Kristl, samo 40 godina kasnije.

Stil/Ljilja Jorgovanović

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs