posvetila se humanitarnom radu

ŽIVOT SNEŽANE DIVAC MOGAO BI BITI PRIČA ZA FILM: "Vupi Goldberg mi je rekla da žena može sve, ali ne u isto vreme"

Životna priča Snežane Divac ostavlja bez teksta

Vip priča
Autor:
ŽIVOT SNEŽANE DIVAC MOGAO BI BITI PRIČA ZA FILM: "Vupi Goldberg mi je rekla da žena može sve, ali ne u isto vreme"
Foto: Pritnscreen/Instagram/Ana Divac

Snežana Divac, supruga našeg proslavljenog košarkaša, proživela je do sada takve stvari, koje ne mogu da se zamisle ni u okviru jedne filmske priče. Ali, nikada nije dozvolila da je slava i novac promene, pa je tako na prvo mesto stavila majčinstvo i humanost.

Saputnica Vlade Divca rođena je 1967. godine u Kraljevu. Diplomirala je glumu na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu 1990. godine. Iako je uplovila u svet glume uspešno, odlučila je da se posveti duhovnom razvoju, odgajanju dece i humanitarnom radu.

U pozorištu je ostvarila nekoliko rola, a najznačajnija je uloga Ružice, prijateljice Mileve Ajnštajn u istoimenoj predstavi Vide Ognjenović. Nakon venčanja s Divcem, njih dvoje su se preselili u Los Anđeles.

I u Holivudu se, takođe, pojavilla nekoliko puta na filmskom platnu, a pravi u nizu bio je film „Dvostruka nevolja“ (1992). Nekoliko godina kasnije, Snežana je imala manju ulogu u filmu „Edi“ sa slavnom Vupi Goldberg (gde je igrao i Vlade Divac), kao i u komediji „Igraj do koske“, rame uz rame s Antoniom Banderasom. Devedesetih godina nastupala je i u američkoj postavci „Bure baruta“, makedonskog reditelja Dejana Dukovskog.

Sa našim proslavljenim košarkašem je u braku od 1989. A iako se spekulisalo pre nekoliko godina da su pred razvodom, pokazali su da uživaju u njihovoj ljubavi više nego ikada.

Ana i Vlade Divac svojom ljubavnom pričom inspirisali su mnoge ljude širom sveta. Njihov skladan odnos koji traje već godinama pravi je primer da i poznati mogu da uživaju u mirnom porodičnom životu bez nepotrebnih skandala.

Iako često možemo čuti da ljubav s godinama bledi, parovi upadaju u rutinu, a emocije se pretvaraju u naviku, to u slučaju pomenutog para nije slučaj. Oni svaki slobodan dan koriste kako bi ga proveli zajedno, s obzirom da su naslednike izveli na pravi put, te sada mogu da uživaju jedno u drugom. Roditelji su ćerke Petre i sinova Luke i Matije.

- Ja sam iz Kraljeva, kao i Vladova mama, a on je u tom gradu započeo košarkašku karijeru. To je mali grad, tamo smo se upoznali jer smo ista generacija i izlazili smo na identična mesta - istakla je svojevremeno Ana.

Na pitanje kako bi opisao brak sa Snežanom, Vlada je jedne prilike odgovorio:

"Dinamično i iznova novo!"

Sa druge strane, ova, pre svega, porodična žena, priznala je da nema formulu za uspešan brak, iako decenijama već uživa sa Divcem.

- Nema formule. Da je imam, postala bih bilionerka! Za sebe mogu da kažem da sam veoma srećna i ispunjena žena.

Poznati košarkaš i Snežana, koju porodica i prijatelji češće oslovljavaju sa Ana, osnovali su 2007. humanitarnu Fondaciju “Ana i Vlade Divac”, na čijem je čelu upravo Snežana Divac.

Usvajanje ćerke

Bračni par Divac usvojio je devojčicu Petru 1999. godine, kada je imala samo šest meseci.

Snežana kaže da je oduvek u sebi imala želju da se kao majka ostvari i kroz usvajanje.

– Ona je samo na drugi način ušla u našu porodicu. Ljubav je apsolutno ista. To je isto kad rađaš drugo dete pa se plašiš da ga nećeš voleti kao prvo. Ona je imala tri, četiri godine kad sam joj rekla. Kod nas je došla prijateljica koja je dojila bebu i Petra me je pitala da li sam je dojila. Rekla sam joj da nisam. Onda me je pitala da li sam dojila Luku i Matiju, rekla sam da jesam. Pitala me je zašto nisam nju. Rekla sam joj: ‘Zato što te ja nisam rodila’. Davala sam joj odgovore u odnosu na njena pitanja – rekla je svojevremno Snežana.

Ova humana dama svrnula se i na sinove Luku i Matiju, koji su svoju sestru od početka gledali kao rođenu.

– Oni imaju 24 godine, tu se uopšte ne pravi pitanje… Štaviše, interesantno, u Americi smo putem pljuvačke radili test na genetiku i ispostavilo se da je Petra čak i genetski povezana s nama. Vidite, ništa nije slučajno, iako je to najmanje važno u odnosu na ljubav – rekla je Ana.

I naglasila je da je svesno izabrala majčinstvo umesto karijere.

- Svesno sam odabrala brigu o deci umesto bavljenja glumom u SAD. Često mi nije bilo lako, ali sam verovala u svoju samostalnost u vaspitanju dece i sreću moje porodice. Jednom mi je Vupi Goldberg rekla da žena može sve, ali ne u isto vreme. Mnoge holivudske zvezde su mi se poveravale da su loše izabrale u životu jer bi sve Oskare dale za jedno zdravo i srećno dete - zaključila je.

Bila sa Jelenom Đoković na Kosovu i Metohiji

Veliku pažnju privukla je kada je sa Jelenom Đoković na Kosovu i Metohiji bila u društvu indijskog gurua. Ana je tada na svom Instagramu podelila fotku na kojoj je u čvrstom zagrljaju sa Jelenom ispred manastira Visoki Dečani.

„Iza svih moćnih žena stoje vera, ljubav i jedinstvo“, kazala je uz fotografiju.

To Snežanino i Jelenino druženje sa guruom zaintrigiralo je mnoge. Svi su se pitali ko je guru Mohanđi koji sa dve poznate Srpkinje obilazi srpske svetinje.

Ispostavilo se da su Vlade i Ana Divac prijatelji sa Mohanđijem, koji je uz njih bio kada je Ani preminula majka. Tada je Mohanđi Ani pomogao da prebrodi težak period, na čemu mu je ona jako zahvalna.

1 / 7 Foto: ATAImages
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs