DŽERI HOL

VARALA, OTIMALA MUŽEVE, A ONDA JOJ SE U 7. DECENIJI SVE VRATILO: Svi pričaju o jezivom poniženju najfatalnije plavuše

Živela punim plućima, ono što je joj je život priredio nije mogla ni da sanja.

Vip priča
13:35h Autor:
VARALA, OTIMALA MUŽEVE, A ONDA JOJ SE U 7. DECENIJI SVE VRATILO: Svi pričaju o jezivom poniženju najfatalnije plavuše
Džeri Hol, Foto: Profimedia

Šesnaestogodišnja Amerikanka engleskog porekla došla je na Francusku rivijeru kako bi bila “otkrivena”. U metalik- pink bikiniju, sa visokim potpeticama i zlatnoplavom dugom kosom, ubrzo se našla na naslovnim stranama svih svetskih modnih magazina, a stanište joj je bio Pariz u kom je delila stan sa, tada manekenkom u usponu, Grejs Džouns.

Džeri Hol je do 21. godine krasila preko 40 naslovnih strana modnih magazina i postala jedna od samo nekoliko najplaćenijih manekenki. Imala je ugovore sa modnom kućom Iv Sen Loren i brendom Revlon, izlazila na najpoznatija mesta i družila se sa Salvadorom Dalijem i Endijem Vorholom.

Sredinom sedamdesetih upoznala je miljenika žena - Brajana Ferija, sa kojim je provela četiri godine, a veridbu je raskinula zbog frontmena benda Roling Srtouns, Mika Džegera. Hol i Džeger su se upoznali 1976. godine, dok je on bio u braku sa Bjankom Džeger, a zvanično su postali par godinu dana kasnije.

Tokom veze sa Ferijem, kom je bila muza, pojavila se u nekoliko njegovih spotova, ali i na omotu albuma Brajanovog benda “Roxy Music” pod nazivom “Siren”. Iako je naslovna strana albuma ušla u muzičku antologiju, Džeri se namučila tokom snimanja, jer je bila naga na ledenim engleskin stenama. Ipak, isplatilo se!

Džeri ima sestru bliznakinju i još tri starije sestre, od kojih je jedna glumica. I Džeri se oprobala kao glumica, u filmu “Betmen”, ali i na pozorišnim daskama u predstavi “Diplomac”, za čije potrebe se obnažila i to nakon četiri porođaja, nakon što je zakoračila u petu deceniju.

Sa svojih 183 cm oduvek je odskakala od svojih koleginica. Duga, negovana zlatna kosa, crveni karmin, plave, mačkaste oči, savršeno telo, ali i fantastičan osećaj za odevanje, napravili su od Džeri Hol ikonu stila za sva vremena i supermodela pre nego što je sam termin nastao.

Bila je inspiracija za dva velika hita – “Kiss and Tell” Brajana Ferija, i “Miss You” dobro poznate pesme Stounsa, koju je napisao Džeger.

Princ od Bruneja joj je poklonio veliki buket cveća – toliko veliki, da su ga nosila dva muškarca!

Najpoznatija je njena izjava: “Mama me je naučila kako zadržati muškarca: moraš biti kućna pomoćnioca u dnevnoj sobi, kuvarica u kuhinji, i kurva u spavaćoj sobi!”.

Mik Džeger i Džeri Hol nikada se nisu zvanično venčali, iako su imali ceremoniju venčanja na Baliju. Rastali su se nakon 22 godine veze. Za Mika je rekla da je divan otac, ali užasan muž, u šta je zaista lako poverovati. Nakon Džegera, Džeri je imala avanture sa poprilično mladim muškarcima, ali nijednog do sada Džeri nije razmatrala za nešto više od igračke. Pre nekoliko godina iznenadila je javnost kada je obelodanila da ponovo staje na ludi kamen i da se udaje za čuvenog milijardera, ostarelog, Ruperta Merdoka.

Iako su u očima javnosti, uprkos ogromnoj razlici u godinama milijarder Rupert Merdok (91) i manekenka u penziji Džeri Hol (65) delovali kao skladan par, ipak je došlo do razvoda nakon 6 godina braka, a mnogi su bili ubeđeni da je ona ta koja je ostavila svog supruga.

Međutim, kako stvari stoje, priča je potpuno drugačija, odnosno, manekenka je ta koja je ostavljena i to zbog najbanalnijeg razloga. Da zlo bude još gore, Mardok ju je ponizio i tako što joj vesti o razvodu nije saopštio lično, već preko sms poruke, a bivša manekenka bila je šokirana iznenadnim okončanjem odnosa.

Naime, prijatelji poznatog para otkrili su da je "kamen spoticanja" bio drugačiji način života, ali i to što Džeri konzumira cigarete. Ove priče u potpunoj su suprotnosti sa teorijama na Tviteru gde su mnogi mišljenja da je mankenka bila ta koja je rekla "zbogom", međutim, poptuno su u skladu sa onim što je rekao jedan od bivših saradnika - da ne treba biti u vezi sa Rupertom Merdokom jer se on u jednom momentu okrene protiv svojih ljubavnica i odbaci ih.

Inače, Džeri i Merdok su se prvi put u javnosti pojavili kao par na finalu Svetskog kupa u ragbiju u Tvikenhamu u Londonu u oktobru 2015. gde je on fotografisan kako je ljubi u obraz dok je sijala od sreće. Prvo javno pojavljivanje bilo je sledeće godine na dodeli Zlatnih globusa, a prijatelji su tvrdili da milijarder nikada nije bio srećniji.

1 / 6 Foto: Profimedia

Džeri Hol je i majka i sa Mikom Džegerom ima dve ćerke i dva sina. Deca ovog legendarnog para, koji je započeo trend bezobraznih rokera u naručju uspešnih lepotica, nastavila su putem slave. Pedesetšestogodišnja Džeri često pozira sa ćerkama Lizi (rođene 1984. godine) i Džordžijom Mej (rođene 1992. godine), daje im savete oko manekenske karijere, u kojoj su obe izuzetno uspešne. Osim dve prelepe devojke, par ima i dva sina.

Džeri Hol je videla sve, bila na vrhu sveta, uvek pokazujući svoj zavodljiv osmeh. Žena koja je ušla u sedmu deceniju života može da kaže da je proživela ono za šta većini ne bi bilo dovoljno ni da imaju devet života!

“The Factory” Endija Vorhola, “Diskoteka 54” i “Klub 21”, glamur modnih pisti, ispijanje čaja sa članovima kraljevskih porodica, muza najpoznatijih dizajnera i fotografa – sve ovo dokazuje da uz malo sreće, može da se ima sve.

Uprkos tome što ljubavna priča Hol/Džeger nema srećan kraj, sa Mikom je u dobrim odnosima, njihova deca nisu predmet žute štampe, a gospođa Hol prkosi godinama, te ostaje pitanje da li je upravo ona otkrila eliksir mladosti.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs