Neverovatno

KAKO JE KATARINA POSTALA PRINCEZA KARAĐORĐEVIĆ: Kad je srela princa Aleksandra imala je dvoje dece i muža! (FOTO)

Upoznajte srpsku kraljevsku porodicu

Vip priča
Autor:
KAKO JE KATARINA POSTALA PRINCEZA KARAĐORĐEVIĆ: Kad je srela princa Aleksandra imala je dvoje dece i muža! (FOTO)
Foto: ATA Images

Katarina je ćerka Roberta i Ane Batis. Od 2001. godine sa suprugom princem Aleksandrom Karađorđevićem živi u Srbiji. Kada se udala za princa Aleksandra, bila je zadužena i za njegova tri sina koja je dobio u braku sa španskom princezom Marijom da Glorijiom: Petra, Filipa i Aleksandra.

O privatnom životu princeze nije poznato mnogo toga, ali mi vam otkrivamo nekoliko zanimljivih detalja iz njene biografije.

Supruga, druga ruka i najvažnija podrška princa Aleksandra Karađorđevića, princeza Katarina prepoznatljiva je po izuzetnom stilu, besprekornoj frizuri i večitom osmehu.

Školovala se u rodnoj Atini, kao i u Lozani u Švajcarskoj. Studirala je biznis na Univerzitetu Denver u Koloradu i na Univerzitetu Dalas u Teksasu. Nekoliko godina bavila se biznisom u Sjedinjenim Američkim Državama, a 2007. godine dodeljeno joj je zvanje počasnog doktora nauka na Univerzitetu Šefild u Velikoj Britaniji, piše Glossy.

Princeza Katarina upoznala je njegovo kraljevsko veličanstvo prestolonaslednika Aleksandra 1984. godine, u Vašingtonu. Zvanični podaci navode da je upravo do te godine bila udata za Džeka Endruza, što znači da je bila u braku kada je upoznala prestolonaslednika Aleksandra.

Samo godinu dana kasnije, par se venčava u Londonu, 21. septembra, a kum im je bio grčki kralj Konstantin. Pre braka sa srpskim princem Katarina je bila udata za Amerikanca Džeka Endruza, s kojim ima dvoje dece: sina Dejvida i ćerku Alison. Baka je petoro unučadi — Dejvid ima sina Aleksandra, a Alison Amandu, Stefani, Nikolasa i Majkla. Pre par godina postala je i prabaka.

Katarina Karađorđević je preko 25 godina aktivna u oblasti humanitarnog rada, naročito nakon izbijanja ratnih sukoba na prostoru nekadašnje Jugoslavije, a dobitnica je nagrade "Papa Franja" za dobrotvotni rad.

Katarina Karađorđević
foto: Kurir / Nemanja Nikolić

Njeno kraljevsko visočanstvo govori grčki, engleski, francuski i srpski jezik.

Posetila je razne destinacije, a između ostalog živela je u Australiji, Africi i Sjedinjenim Američkim Državama. Ljubitelj je muzike, pozorišta, književnosti. Jako je usrećuje rad sa decom, ali i kulinarstvo, pozorište i kros-kantri skijanje.

Njen otac Robert Batis bio je jedan od najistaknutijih grčkih dobrotvora, za svoje humanitarne zasluge dobio je više priznanja grčke Vlade. Po uzoru na oca, princeza je nastavila životnu misiju, za koju je od malih nogu pripremala i majka:

"Kada sam bila veoma mala, majka me je naučila koliko je važna radost davanja. Kada bi me pitala šta bih htela da budem kad porastem, uvek bi me posavetovala da je najvažnije da budem osoba za primer," rekla je princeza u jednom intervjuu 2013. godine.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs