Daleko od kralja

OTAC SERENE I VENUS VILIJAMS NIJE ANĐEO IAKO SE TAKO PREDSTAVLJA: Ćerka otkrila jezive detalje!

U novom filmu Kralj Ričard, Ričard Vilijams je predstavljen kao anđeo, ali kako što to obično biva - izgleda da je on daleko od toga

Vip priča
13:44h Autor:
OTAC SERENE I VENUS VILIJAMS NIJE ANĐEO IAKO SE TAKO PREDSTAVLJA: Ćerka otkrila jezive detalje!
Foto: Profimedia

Biografska drama King Ričard postala je veliki hit među obožavateljima sporta, pogotovo tenisa. Priča je to o Ričardu Vilijamsu kontroverznom teniskom treneru koji je odgovoran za karijere svojih dviju ćerki – Venus i Serene – koje su s godinama postale sinonimi za dominaciju u "belom sportu“.

Ričarda je u filmu glumi Vil Smit koji je za svoju glumu dobio jako dobre ocene kritičara i biće u samom vrhu favorita za osvajanje Oskara ove godine. Iako je Smitovo izvođenje odlično, dosta se prašine podiglo oko samog scenarija filma, odnosno selektivnog prikaza događaja i odnosa u životu verovatno najpoznatijeg teniskog trenera svih vremena.

Kralj, ali samo u glavi

Ričard je u filmu zaista prikazan kao kralj. Vrlo malo nekih kontroverznih detalja izašlo je na videlo na platnu, a bilo ih je podosta u njegovom životu. Propustili su tako, na primer, prikazati da je Ričard imao u prvom braku petoro dece. Jedno od te njegove dece iz prvog braka je i Sabrina Vilijams, koja je ispričala vrlo intrigantnu priču o svom ocu, koji ju je zapravo napustio dok je još bila mala.

Kralj Ričard, Ričard Vilijams
foto: Profimedia

"On misli da je on kralj sveta, ali niko ko je bio u njegovoj blizini ne misli tako. Naslov filma je preteran i nakaradan, ali to odgovara njegovoj ličnosti," ispričala je Sabrina pa dodala:

"Živeo je samo kroz svoje dve kćerke, a ostale je jednostavno ostavio. Te su dve devojke došle do vrha, dok su njegova ostala deca patila. Izabrao je tenis za njih jer je znao da će ga to učiniti milionerom," prenosi njene reči britanski tabloid The Sun.

Izostavljene istine

Ričard Vilijams prikazan je kao vrhunski pedagog i vaspitač, ali već je sa 4 godine svoje kćerke uveo u sportski režim i praktično ih programirao za uspeh. I da, ako ste se pitali, onaj njegov plan za ćerke, notorni manifest na 80-ak stranica deo je priče koja je istinita.

Takođe, prema pisanju uglednih stranih medija poput New York Timesa, Ričard je bio zahtevan trener koji je kontrolisao svaki aspekt života svojih ćerki. Zabranjivao im je da se viđaju s momcima, a navodno je čak i lomio glave njihovim lutkama, što, naravno, nije prikazano u filmu.

Kralj Ričard, Ričard Vilijams
foto: Profimedia

Ali ima i fascinantnih činjenica koje su stvarne, a idu u prilog tom herojskom prikazu Ričarda Vilijamsa. Istina je da je on odrastao na američkom jugu, u vremenu kad tamnoputi građani nisu imali gotovo nikakva građanska prava, a ludovao je tim krajem i Ku Klux Klan. Također, scena u kojoj Ričard spašava svoju pokćerku od gangstera isto je tako scena koja se dogodila u stvarnosti.

Inspirativna priča pre svega

Treba uzeti u obzir i da su se među producentima ovog filma našle i Ričardove ćerke Serena i Venus, tako da sve ovo malo podseća na onaj Jordanov The Last Dance, u kojem je Jordan sam delimično finansirao, a uveliko i kontrolisao kakvu će sliku o njemu u javnosti prikazati dokumentarna serija.

Kralj Ričard, Ričard Vilijams
foto: Profimedia

Kralj Ričard, prema svemu napisanom, može poslužiti kao inspirativan film. Ako ne znate celu pozadinu priče, možda još i bolje jer prikaz tamnoputih teniserki, koje su se izdigle iz geta sve do samog vrha "belog sporta" vrlo je moćan.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs