KAO DA VODI DVA ŽIVOTA

OMRAŽENA U BRITANIJI, JEDNA OD NAJPOPULARNIJIH U AMERICI! KAKO JOJ POLAZI ZA RUKOM: Sve jača šuškanja da menja karijeru!

Prošle nedelje kada su se vojvoda i vojvotkinja od Saseksa pojavili na gala večeri za veterane u Njujorku, princ Hari je pred okupljenima izjavio da 'živi američki san'.

Vip priča
09:37h Autor:
OMRAŽENA U BRITANIJI, JEDNA OD NAJPOPULARNIJIH U AMERICI! KAKO JOJ POLAZI ZA RUKOM: Sve jača šuškanja da menja karijeru!
Foto: Profimedia

Ta izjava još bolje stoji uz Megan Markl jer, otkako je prošle godine sa suprugom napustila Veliku Britaniju, postala je velika filantropkinja, preduzetnica, ali i glasna zagovornica prava naknade za porodilje.

Još dugo će biti potrebno vojvotkinji od Saseksa, nakon povratka u Ameriku, da se reši svih repova iz perioda života provedenog u Londonu. Megan je bila prisiljena da se izvinjava i za lažne izjave, koje je dala u sudskoj tužbi protiv britanskog tabloida The Mail on Sunday, da joj je narušena privatnost objavljivanjem pisma koje je poslala ocu.

Tabloidi s kojima je i ranije bila u ratu i pre napuštanja Velike Britanij, odmah su reagovali zbog njenog priznanja.

Odmah su joj dali nadimak 'mala zaboravna gospođica', ali napravili i karikaturu inspirisanu serijalom dečjih knjiga 'Little Miss'.

U Americi je trenutno jedna od najpopularnijih poznatih ličnosti, ali i društvena aktivistkinja, zbog čega mnogi nagađaju da mašta o političkoj karijeri, i to sve samo devet meseci nakon senzacionalnog intervjua koji je dala slavnoj voditeljki Opri Vinfri, u kojem je optužila kraljevsku porodicu za rasističko ponašanje prema njoj.

Megan Markl
foto: Profimedia

Sa druge strane, u Velikoj Britaniji je i dalje jedna od najomraženijih osoba iako joj se mladi i dalje dive najviše jer je donela dašak promene u uštogljenu kuću Vindzor. Ono u čemu se većina slaže jeste mišljenje da je Megan dvolična, kao i da je odlična manipulatorka.

'Većina ljudi je već jasno stavila do znanja da im je dosta Harija i Megan. Rekli su da su napustili sve jer žele privatnost, ali od tog trenutka nisu prestali da rade stvari kojima privlače pažnju. Pored toga, nakon toliko meseci sada smo saznali da je lagala sud, ali i da ima problema s pamćenjem', rekla je kraljevski biograf Peni Junior, a njene reči u Americi i nisu imale preveliko značenje.

Jedino što se možda promenilo jeste činjenica je da kraljevski par otkako živi u Americi manipuliše svojim javnim imidžom. Sama vojvotkinja pokušava da se ubaci u tamošnju politiku, što bi u Velikoj Britaniji bilo nemoguće jer članovi kraljevske porodice izbegavaju sve što ima veze s time.

"U našoj zemlji tolerišemo uspeh, ali ga ne slavimo, dok se u Americi glorifikuje jasna je bila Junor.

A upravo o razlici između Amerike i Britanije progovorila je Megan u intervjuu koji je dala za New York Times, ali stavila je to u kontekst rodne pristranosti, ne kulture.

Naime, u razgovoru sa Endrjuom Rosom Sorkinom, tokom DealBook Onlajn Samita, Megan je istakla da je ambicija 'okidač' kada se primenjuje na žene.

Kako smo došli do toga da je dopušteno da se od takvih stvari pravi problem?

Ne postoji baš ništa loše u razgovoru o uspehu neke žene ili njenoj ambiciji ili finansijskoj hrabrosti', smatra Megan Markl koja je sa suprugom, otkako su se preselili u Kaliforniju, kupila luksuznu vilu u Montecitu, ali i potpisala unosne ugovore s Netflixom i Spotifyjem.

Megan Markl, Princ Hari
foto: Profimedia

Pored toga, pokrenuli su i filantropsku organizaciju Archewell, ali i postali partneri u Ethicu, firmi koja ulaže u društveno odgovorne kompanije.

Ipak, ono što se nije promenilo je njeno ponašanje, a u Americi je prećutala deo svoje vladavine u Kensingtonskoj palati, kao i optužbe bivših pomoćnika koji su tvrdili da ih je maltretirala.

Sada se sa princom Harijem uhvatila i politike. Naime, vojvoda od Saseksa je uoči napada na Kapitol Hil upozorio direktora Tvitera Džeka Dorsija da njegova platforma dopušta pokušaj državnog udara, a Megan je odlučila da iskoristi svoju titulu vojvotkinje u telefonskim razgovorima s kongresnicima i traži promenu zakona o naknadama za porodilje.

Ona sama ne vidi nikakav problem u tome. Štaviše, smatra da tu nije reč o njenom političkom istupu, već jednostavno o humanitarnom pitanju.

A kod svojih pojavljivanja u javnosti odlučila je da dolije još malo ulja na vatru tako što je "potkačila" Britance, pa je stavila broš u obliku crvenog cveta maka, koji se u Velikoj Britaniji nosi u spomen na pale borce na Remembrance Day. Zatim se dotakla i sudske tužbe protiv britanskih tabloida, ali i svoje javno izrečene laži.

Naime, Megan je lagala sud rekavši da nikada nije sarađivala s autorima knjige o njoj i princu Hariju. A onda se sve otkrilo nakon što je njen bivši sekretar za komunikacije Džejson Knauf predao mejlove u kojima mu je dala sočne detalje koje je trebalo da preda autorima Omidu Skobieju i Kerolin Durand, a koji su se odnosili na njen odnos sa ocem Tomasom.

Koliko daleko će ići ovaj jaz između javne slike o Megan Markle u Americi i one u Velikoj Britaniji, ostaje da se vidi.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs