NEVEROVATAN ČOVEK

OBORIO CEO SVET S NOGU: Roberto Beninji na najlepši mogući način odao počast svojoj supruzi! (FOTO, VIDEO)

Italijanski glumac Roberto Beninji ukrao je šou na ovogodišnjem Filmskom festivalu u Veneciji govorom koji je posvetio svojoj supruzi Nikoleti Braski.

Vip priča
Autor:
OBORIO CEO SVET S NOGU: Roberto Beninji na najlepši mogući način odao počast svojoj supruzi! (FOTO, VIDEO)
Roberto Benjinji i Nikoleta Braski, Foto: Profimedia

Beninji koji je na festivalu dobio Zlatnog lava za životno delo, svoju nagradu je želeo da podeli sa svojom suprugom, muzom, poslovnom i umetničkom partnerkom.

"U proteklih 40 godina sve smo zajedno radili. Ja znam samo za jedan način merenja vremena: s tobom ili bez tebe. Ovu nagradu čak ne mogu ni da ti posvetim, jer je već tvoja. Podelićemo ovog lava. Uzeću rep, da izrazim svoju radost, da pokažem svoje veselje. A ostalo je tvoje, posebno krila, jer ako sam uspeo da se vinem, to je zahvaljujući tebi ", započeo je svoj govor posvećen supruzi poznati italijanski glumac.

„Ako sam ikada uradio nešto posebno u svom poslu, to je zahvaljujući tebi, tvom talentu, tvojoj misteriji, tvom šarmu, lepoti i talentu glumice. Koliko sam stvari naučio samo slušajući kako sviraš na setu...”, nastavio je Benigni i citirao Gručo Marksa: „On je bio u pravu kada je rekao: 'Muškarci su žene koje nisu uspele da to budu'. I tako je. Nisam uspeo da budem poput tebe, Nikoleta".

Oskarovac koga publika pamti po ulozi u filmu "Život je lep" u svom govoru je za svoju suprugu rekao da je „svetlo“ uz pomoć koga je postigao sve u životu i prisetio se njihovog prvog susreta.

„Prvi put kad sam te sreo, dala si toliko svetlosti da sam mislio da je Gospod, dajući ti svetlost, hteo da ukrasi nebo drugim suncem. Naša je ljubav bila na prvi pogled, a zapravo na večni pogled".

Roberto Beninji je glumicu Nikoletu Braski i upoznao 1983. godine na snimanju filma "Ti me pokrećeš". Naziv ovog filma obeležiće njihovu ljubav koja je krunisana brakom 1991. godina. Zajedno su igrali i u filmu "Život je lep" koji je njemu doneo najprestižniju filmsku nagradu - Oskar.

(Stil.Kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs