s godinama sve lepši

Priča jednog od najseksepilnijih holivudskih glumaca: Detinjstvo proveo na farmi, suprugu je upoznao na slepo!

Holivudski lepotan proslavio svoj 37. rođendan

Vip priča
10:10h Autor:
Priča jednog od najseksepilnijih holivudskih glumaca: Detinjstvo proveo na farmi, suprugu je upoznao na slepo!
Foto: Profimedia

Australijski glumac Kris Hemsvort rođen je 11. avgusta 1983. godine u Melbournu od majke Leoni, učiteljice i oca Krejga, savetnika za socijalna pitanja. Ima dva brata Luku i Lijana, koji se takođe bavi glumom.

Njegovi preci s majčine strane su poreklom iz Danske i Irske, a s očeve strane Škoti i Nemci. Kris je odrastao u Melburnu i Bulmanu, na severu Australije.

Jedom prilikom je izjavio kako ga najranija sećanja za detinjstvo vežu za život u Melburnu, ali i period koje je provodio na farmi u Bulmanu u društvu bizona i krokodila, što predstavlja dva potpuno različita načina života.

Pre nego što se porodica Hemsvort preselila na Filipova ostrva 140 kilometara severoistočno od Melburna, Kris je pohađao Hitmont koledž.

Bila je najlepša devojčica, a i danas sa 55 godina izgleda neverovatno: Ne odričem se slatkiša! (FOTO)

foto: Profimedia

U svet glume uplovio je 2002. godine pojavivši se u nekoliko epizoda australijskih tv novela, među kojima je "Home and Away" u kojoj je ostvario zapaženu ulogu.

Prilika za proboj u Holivud uskočila je 2009. malom, ali zapaženom ulogom u filmu "Zvezdane staze" reditelja J. J. Abramsa, u kojem je glumio oca kapetana Kirka.

Publika širom sveta upoznala je Krisa 2011. godine kada se prvi put pojavio u ulozi nordijskog boga groma Tora. Od tada je snimio nekoliko filmova u Marvel produkciji, te postao jedan od omiljenih Marvelovih „Osvetnika“.

Kris Hemsvort jedan je od najzgodnijih holivudskih glumaca, a zvanično je bio i najseksepilniji muškarac na svetu 2014. godine po izboru magazina People.

Hemsvort je u srećnom desetogodišnjem braku sa španskom manekenkom i glumicom Elzom Pataki (44), sa kojom ima troje dece, šestogodišnje blizance Sašu i Tristana i sedmogodišnju ćerku Indiju.

foto: Profimedia

Ovaj par važi za jedan od najstabilnijih i najzaljubljenijih u Holivudu, a zanimljivo je da su se upoznali na slepo i da se desila ljubav na prvi pogled.

"Zapravo nas je upoznao njen agent filma ‘Brzi i žestoki’ koji je tada snimala. Smestio nam je sastanak na slepo i tada je sve počelo. U samo nekoliko sati ceo mi se svet izokrenuo. Pre nisam mislio da leptirići u stomaku postoje. Zaista postoje", rekao je jednom prilikom Hemsvort.

Neverstvo ili nešto drugo? Iscureli detalji iz bračnog života Džordža i Amal Kluni! (FOTO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs