Šta će biti nakon smrti slavne vladarke

Kejt Midlton kuje zaveru protiv budućeg kralja Čarlsa: Haos u najpoznatijoj monarhiji!

Nekoliko dana posle preuzimanja trona, Čarls odbija da potpiše zakon koji ograničava slobode medija i time izaziva masovne proteste i ustavnu krizu, dešavanje je novog filma o smrti kraljice Elizabete
Šuška se
19:00h Autor:
Kejt Midlton kuje zaveru protiv budućeg kralja Čarlsa: Haos u najpoznatijoj monarhiji!
Foto: Profimedia

Stigao je i taj dan. Kraljica Elizabeta II je mrtva. Njeno beživotno telo leži u sanduku, a oko odra se okupila kraljevska porodica. Princ Čarls, njen naslednik, oklevajući prihvata krunu. Zna kakvo ga breme čeka.

Tako počinje nova kontroverzna Bi-Bi-Sijevo ostvarenje "Kralj Čarls III". Film kao premisu uzima temu koja je dugo bila tabu za britansku javnost - smrt kraljice Elizabete II.

Mračna strana princa Čarlsa: Svet zgrožen novim podacima o njegovom životu! (FOTO)

Foto: AP
Foto: AP

Program je i pre premijere 10. maja izazvao snažne reakcije. Mnogi se pitaju da li je u pitanju umetnička drama ili provokacija kraljevske porodice. Reditelj Rupert Guld bio je toga svestan čim se prihvatio adaptacije hvaljene i gledane pozorišne predstave Majka Bartleta.

"Televizijski gledaoci su mnogo širi. Ali nadam se da će oni koji program unapred smatraju antimonarhističkim ipak pogledati film jer je izbalansiran", rekao je Guld uoči prikazivanja.

Princeza Dajana napravila propust na svom venčanju: Ovo joj je donelo nesreću u braku! (VIDEO)

Foto: AP
Foto: AP

Film ne govori samo o izmišljenoj smrti kraljice, nego i o haosu koji je usledio. Nekoliko dana posle preuzimanja trona, Čarls odbija da potpiše zakon koji ograničava slobode medija i time izaziva masovne proteste i ustavnu krizu. Istovremeno vojvotkinja Kejt kuje zaveru protiv novog kralja kako bi osigurala presto svom suprugu, princu Vilijamu.

Bi-Bi-Si je uoči premijere nastojao da utiša moguće kontroverze.

"Publika zna da razdvoji stvarnost od fikcije", saopštili su iz te kuće. Bakingemska palata se nije oglašavala o filmu. Njen portparol je ponudio dobro poznatu frazu - "bez komentara".

Mislite da je britanskoj kraljevskoj porodici lako? Ove obaveze moraju da ispune svakodnevno! (FOTO)

<\/div>
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs