PRINCEZA POBEGLA OD NAJBOGATIJEG ČOVEKA NA SVETU: Šeik je jurio po svetu, a evo kako sad izgleda njen život

Princeza Haja od Jordana uspela je da izgradi svoj novi život u Velikoj Britaniji. Tamnošnji mediji govore da je promenila lokaciju u želji da što bolje zavara trag i pobegne od bivšeg supruga

Šuška se
12:09h Autor:
PRINCEZA POBEGLA OD NAJBOGATIJEG ČOVEKA NA SVETU: Šeik je jurio po svetu, a evo kako sad izgleda njen život
Princeza Haja i šeik Mohamed, Foto: Balkis Press/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Bila je to 2019. godina kada je princeza Haja od Jordana u strahu za sopstveni život i život svoje dece došla u Veliku Britaniju da azil traži od kraljice Elizabete II. Razlog?

Njen tadašnji suprug, šeik Mohamed je već oteo i zatvorio svoje dve ćerke koje su želele da odu iz Dubaia. Šeik im to nije dopustio, te ih je vratio i zatvorio u jednu od svojih rezidencija. O njima se više ništa ne zna.

Međutim, Haja se stravično uplašila kada je šeik Muhamed objavio pesmu pod nazivom „Živela si, umrla si", koju su mnogi protumačili kao pretnju princezi, nakon što je saznao da ga je supruga prevarila sa telohraniteljem, bivšim pripadnikom britanske vojske.

Princeza Haja
foto: Profimedia

Prošle godine okončan je njihov razvod. Viši sud naredio je šeiku Mohamedu da isplati svojoj supruzi iznos od 251,5 miliona funti, plus 5,6 miliona funti godišnje za svako od njihovo dvoje dece.

Iako se čini da je princeza Haja pobedila i da sada može da odahne - istina je ipak drugačija.

Naime, bogati šeik je veoma blizak sa kraljem Čarlsom III i nešto pre kraljičine sahrane došao je hitno u Veliku Britaniju tražeći sastanak sa Čarlsom. To je nateralo princezu Haju (inače veliku prijateljicu pokojne kraljice) da pobegne glavom bez obzira sa sahrane.

Princeza Haja
foto: Profimedia

Iako princeza Haja nije "repa bez korena", i uprkos tome što je ćerka bivšeg jordanskog kralja Huseina i polusestra akuelnog jordanskog kralja Abdulaha II, ona i dalje strahuje za svoj život i život svoje dece.

Sada je po ko zna koji put promenila svoju lokaciju u Velikoj Britaniji. Dejli mejl navodi da je princeza kupila osamljeni seoski hotel u Velsu koji je pretvorila u svoj dom. Oko hotela je ogromno imanje koje je pažljivo čuvano od nasilnih upada.

Ali da li će to biti dovoljno dobra zaštita od opasnog šeika Mohameda?

1 / 6 Foto: Steve Parsons / PA Images / Profimedia
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs