OVO JE NJENA TAJNA

ZA NEKOLIKO DANA PUNI 89. GODINA, IZGLEDA BAR 3 DECENIJE MLAĐE: Sofija Loren zasenila elegantnom pojavom sve u Veneciji

Sofija Loren 20. septembra puni 89 godina, a pre rođendanske proslave učinila je veliku čast i pojavila se na Filmskom festivalu u Veneciji i oduševila javnost svojim pozitivnim stavom i izgledom.

Star wedding
Autor:
ZA NEKOLIKO DANA PUNI 89. GODINA, IZGLEDA BAR 3 DECENIJE MLAĐE: Sofija Loren zasenila elegantnom pojavom sve u Veneciji
Sofija Loren, Foto: Pool Photo Events 02/IPA / Sipa Press / Profimedia

Sofija Loren pristigla je na prstižni filmski festivalu u Veneciji i još jednom dokazala da glamur postoji u svakoj životnoj dekadi.

Jedna od najlepših glumica na svetu uslikana je kako maše papracima u belom blejzeru sa crnim tufnama, beloj košulji i crnim pantalonama. Jednostavan izgled savršeno pristaje Sofiji i u devetoj deceniji života itekako vodi računa o svom zdravlju i izgledu.

Sofija Loren
foto: Pool Photo Events 02/IPA / Sipa Press / Profimedia

Uprkos svesnosti o svojim nedostacima, nikada nije poželela da izmeni svoj autentični izgled, a upravo ta autentičnost joj je donela beskrajno poštovanje muškaraca i žena širom planete.

Ova italijanska lepotica bez sumnje je ambasador prirodne lepote, a i dalje održava doslednu negu kako spolja, tako i iznutra, dok prolazi kroz devetu deceniju života.

Možda je Sofija Loren u kasnim osamdesetim, ali kaže da se oseća nekoliko decenija mlađe. Naime, u toku promocije filma "The Life Ahead" koji je pre tri godine debitovao na Netfliksu glumica je rekla da se oseća kao da je u dvadesetim.

"Ako si zdrav i radiš nešto u čemu uživaš ne možeš da razmišljaš - Bože, sutra ću umreti. Zašto bi bilo ko menjao svoje telo da bi izgledao kao neko drugi ako je zaista srećan. Nikada o tome nisam razmišljala. Volim ovo što imam. Volim sebe", rekla je Loren.

Sofija Loren
foto: Profimedia

Kada je reč o izvoru svoje večne mladosti, Sofija Loren naglašava tri ključna aspekta:

Prvo, vaš um

Snaga uma je njen neiscrpan izvor inspiracije i vitalnosti. Svestrana i talentovana, Sofija je uvek negovala svoj intelekt, dopuštajući mu da cveta i bude neiscrpan izvor kreativnosti.

Drugo, talenat

Njeni izuzetni glumački talenat i umetnički izražaj duboko su obeležili njenu karijeru i ličnost, a taj unutarnji sjaj se prelio i na njen fizički izgled.

Treće, životna kreativnost

Kroz svaku godinu svog života, Sofija Loren je živela kreativno i slobodno, prateći svoje strasti i sanjajući velike snove.

Lepotu je nasledila od svoje majke

Sofija Loren
foto: Profimedia

Kada se osvrne unazad, oduvek je osećala da je nasledila svoju lepotu od svoje majke, koju je smatrala najlepšom ženom na svetu.

"Poput Grete Garbo," reči su kojima opisuje majčin izgled. Iako je bila svrstana u red najlepših žena sveta, Sofija Loren skromno ističe da je daleko od savršenstva. Njena posebnost i neobičnost ulepšavale su je, jer poput lutke nije posedovala klasičnu lepotu. Ipak, oduvek je verovala da je prelepa, jer su je ljudi oko nje neprestano obasipali takvim komplimentima. Jer, ništa ne ulepšava ženu više od njene vere da jeste lepa.

Njen pristup lepoti i samopouzdanje predstavljaju inspirativan podsjetnik da prava lepota dolazi iznutra, prožeta verom u sopstvenu jedinstvenost i autentičnost. Kroz godine, Sofija Loren je zasijala kao svetionik lepote, isijavajući čaroliju koja će zauvek ostati uklesana u pamćenju njenih obožavalaca širom sveta.

Sofija Loren
foto: Profimedia

Koja je jutarnja rutina Sofije Loren?

Sofija kaže da je za njenu vitalnost važno rano buđenje, oko pet ujutru, kada odlazi u šetnju. Park u blizini njene kuće postao je njen očaravajući kutak za razmišljanje.

- Uvek se rano budim, oko pet ujutru, a prvih sat vremena posvetim šetnji. Znam da uvek možete naći dovoljno dobro opravdanje da ne vežbate, jer ih i ja na dnevnoj osnovi nađem bar pet, ali ne odustajem. Dok šetam parkom u blizini moje kuće uvek mislim: 'Možda će se iza narednog ugla ispred mene pojaviti nešto lepo' - ističe glumica.

Bez obzira na sve izazove i iskušenja, glumica ne odustaje od svoje jutarnje aktivnosti, što uključuje trbušnjake i blago istezanje kod kuće, posvećujući sebi pažnju i negu. Ipak, njen izgled i blistava koža nisu samo posledica spoljašnjih rituala, već i dubokog unutrašnjeg balansa.

Kroz sjajan osmeh, umetnica otkriva ključni sastojak svog šarma - pozitivan stav. Njena prepoznatljiva aura pozitivnosti predstavlja nezamenljivu tajnu njenog izgleda, dok retko dozvoljava da je obuzmu tuga ili melanholična raspoloženja. Njena unutrašnja svetlost blista, stvarajući nevidljivu ali neprocenjivu nit koja oplemenjuje svaki trenutak njenog života.

- Ključ je u pozitivnom stavu, a ja sam neko ko uvek razmišlja pozitivno i retko kada sam u nekom tužnom ili melanholičnom raspoloženju. Osim šetnje radim i trbušnjake, te blago istezanje kod kuće, a u krevet idem oko osam uveče - rekla je ispričala je svojevremeno glumica.

1 / 15 Foto: Elstree Studios / Christophel Collection / Profimedia

Sofija Loren koristi čaj od nane za podočnjake

Prirodna alternativa očaravajuće lepotice Sofije Loren nudi otkrovenje koje nadmašuje mnoge skupocene preparate.

Sofija, ikona lepote koja je zauvek zauzela posebno mesto u istoriji, bila je suočena s neumornim izazovima podočnjaka, koji su se pojačavali zbog stresa glumačkog života i opterećenja teškom profesionalnom šminkom.

Ipak, otkrila je jednostavno i pristupačno rešenje koje svaka žena može isprobati, a koje se krije u čudesnoj biljci - nani.

Sveži listići nane postaju nepogrešivo oružje u borbi protiv tamnih krugova oko očiju i otečenosti kapaka, a priprema ove magične smese je ne samo efikasna već i brza.

Nana
foto: Profimedia

Kako napraviti melem protiv podočnjaka?

Operite i osušite listiće nane, a potom ih stavite u blender kako biste ih pažljivo izgnječili u pastu. Nana je bogata prirodnim vlagom u svojim listovima, što će omogućiti da se ova smesa formira bez potrebe za dodatnim tečnostima.

Nanesite područje ispod očiju i ostavite da deluje oko deset minuta. Kada smesa odstoji, sperite je sa kože mlakom vodom i nastavite sa svojom redovnom rutinom nege.

Takođe, nana se može i zamrzavati, te je stavite u kesu sa hermetičkim zatvaračem a onda je zamrznite i na taj način ćete uvek imati ruci ovu moćnu biljku koja će vas spasiti umornog izgleda.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs