NEVEROVATNO USPEŠNA!

"HTELA JE DA ME UPOZNA SA DRUGARICOM, A SUDBINA JE IMALA DRUGI PLAN": Žena poznatog TV šarmera je JUGOSLOVENSKA LEGENDA

Žena Slobodana Šarenca je čuvena košarkašica Anđelija Arbutina koja je ostavila neizbrisiv trag u tom sportu.

Star look
07:31h Autor:
"HTELA JE DA ME UPOZNA SA DRUGARICOM, A SUDBINA JE IMALA DRUGI PLAN": Žena poznatog TV šarmera je JUGOSLOVENSKA LEGENDA
Ko je žena Slobodana Šarenca?, Foto: ATA Images

Voditelj i sportski komentator Slobodan Šarenac je poznat kao veliki šarmer na našoj javnoj sceni. Često ga gledamo u raznim TV projektima, a malo ko zna da mu je supruga jugoslovenska legenda. Naime, on već godinama uživa u skladnom braku sa legendarnom košarkašicom Anđelijom Arbutinom.

Naime, Arbutina (54) najpoznatija je po igrama za reprezentaciju Jugoslavije na Olimpijskim igrama u Seulu 1988. godine kada je postigla koš za pobedu u polufinalu protiv Australije (57:56) i odvela Jugoslaviju u finale protiv selekcije SAD. Taj pogodak obeležio joj je karijeru u reprezentaciji. Takođe, ostala je upamćena i po višegodišnjim nastupima za Crvenu zvezdu. Predvodila je tim kao kapiten i osvojila brojne titule. Nastupala je za brojne klubove i van granica naše zemlje.

Nastupala ja za juniorsku reprezentaciju Jugoslavije sa kojom ima bronzu sa Svetskog šampionata 1985, kao i srebro sa Evropskog prvenstva 1986. U dresu seniorske reprezentacije Jugoslavije odigrala je 81 utakmicu. Osvojila je čak četiri srebrne medalje na olimpijadama i svetskim i evropskim prvenstvima. Više ne igra aktivno košarku, ali redovno je viđamo kao stručnog komentatora.

Kako su se Slobodan i Anđelija zavoleli?

Godinama svoj život veoma uspešno kriju od očiju javnosti, te su i njiove zajedničke slike prava retkost. Međutim, Slobodan je gostujući u emisiji "Kao sav normalan svet" otkrio kako se upoznao sa slavnom košarkašicom, ne sluteći da će mu baš ona postati supruga.

- Prvi put smo se sreli 1992. godine, kada je gostovala u emisiji "Šesti krug", na Trećem kanalu, koja je bila posvećena OI u Barseloni, na kojima naša zemlja nije učestvovala zbog sankcija. Kasnije je Anđa igrala u Italiji, i dugo se nismo videli - rekao je voditelj.

Naglasio je da je Anđelija, zapravo, htela da ga upozna sa drugaricom.

- Inače, nameravala je da me upozna sa drugaricom, ali je sudbina očigledno imala drugačije planove. U životu sam imao sreće u mnogim stvarima, pa i kada je reč o ljubavi. Bio sam u pravo vreme na pravom mestu, i sreo svoju srodnu dušu - istakao je.

Ali, sudbina je za njih imala očigledno drugačiji plan. Kruna njihove ljubavi su dve ćerke Nina i Lana. A Slobodan je svojevremeno naglasio zašto svoju porodicu nikako ne želi da eksponira u javnosti.

- Kad god bih u novinama video parove koji se zaklinju na večnu ljubav i pričaju hvalospeve o svom braku ili vezi, pomislio bih "neće ovo na dobro izaći". Razumem potrebu ljudi da saznaju nešto više o poznatim ličnostima i nemam ništa protiv intervjua, ali da to bude s povodom, a pre svega s merom.

Posebno podvlači da mu je porodica oaza mira gde sav stres i tenzija nestaju.

- Svašta se pričalo i pričaće se, ali to ne možeš zabraniti. Pojedini vole da se bave tuđim životima, više nego svojim. Međutim, kad kod kuće imaš zdravu porodicu i kad radiš posao koji voliš, ništa nije problem. Desi se i meni da se vratim umoran ili nerzvozan, ali čim vidim ćerke na vratima kako skakuću i pitaju: "Gde si tata?' ili mi sednu u krilo i zagrle me, sva tenzija nestaje u roku od deset sekundi - naveo je tada.

Šarenac je svojevremeno otkrio i jednu zanimljivost o svojoj ženi i ćerki. Naime, kada je starija ćerka Nina rekla ocu da će da bude košarkašica kao mama i da će igrati bolje od nje, Šarenac je ovako odgovorio:

- Ja sam joj rekao: Ljubavi, tvoja mama je bila opasna igračica. Ako budeš pola kao ona, ja ću biti najsrećniji na svetu.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs