OD NAJVEĆEG ZAVODNIKA OSTALA JE SAMO BLEDA SENKA: Plastičnim operacijama promenio je lični opis, a droga ga je uništila

Životna priča Mikija Rurka prepuna je zanimljivih detalja.

Celebrities
16:52h
OD NAJVEĆEG ZAVODNIKA OSTALA JE SAMO BLEDA SENKA: Plastičnim operacijama promenio je lični opis, a droga ga je uništila
Foto: Profimedia

Miki Rurk rođen je 16. septembra 1952. godine u Šenektadiju u Njujorku u porodici irskog i francuskog porekla. Njegov otac Filip Andre Rurk stariji - profesionalni bodibilder - otišao je kada je Miki bio mlad, ostavivši majku Anet da odgaja dete, plus njegovog brata Džoija.

Anet se ponovo udala i porodica se preselila u Majami, ali Mikijevo detinjstvo nije bilo srećno. Utehu od svog problematičnog kućnog života našao je, međutim, u bokserskom ringu, na kraju trenirajući u istoj teretani u Majamiju iz koje je ponikao Muhamed Ali. Bio je dobar, ali kada ga je povreda izbacila iz igre, budući kandidat za Oskara je slučajno pao u glumu kada je pristao da stupi kao glavna uloga u predstavi prijatelja nakon što se prvobitni glumac povukao.

Miki Rurk
foto: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Svoju debitansku ulogu Miki je imao davne 1971. godine dok je išao u srednju školu. U pitanju je bila mala uloga u okviru školske predstave, po kojoj je kasnije snimljen i film. Međutim, njegovo interesovanje je bilo usmerno na boks i tada je mislio da se nikada više neće pojaviti ni u jednom filmu. Nakon što je odustao od boksa, njegov dobar prijatelj koji se bavio režijom ponudio je Mikiju ulogu. Rurk je nakon malo razmišljanja prihvatio i vrlo brzo nakon toga postao veliki zaljubljenik u glumu.

Odmah je od sestre pozajmio 400 dolara, kako bi otputovao za Njujork i pohađao privatne časove na “Sandra Seacat” studiju za obučavanje mladih ljudi koji žele da postanu glumci. Direktor studija Džejms Lipton poslao je Mikija na njegovu prvu audiciju, a Elija Kazan je studiju preneo informaciju da je ovo bila najbolja audicija u poslednjih trideset godina koju je on video.

Miki Rurk
foto: London Entertainment / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Nakon toga Miki kreće da dobija uloge. 1980. godine kreće i prva ozbiljnija uloga, a to je bila uloga Ričija u filmu “Fade to black”. Iako je on imao skromno pojavljivanje u filmu, to je ipak bilo dovoljno da ga kritičari zapaze. Sledi par sporednih i manje važnih uloga, da bi sredinom osamdesetih nastupio sa Erikom Robertsom, rođenim bratom Džulije Roberts u filmu „ The pope of Greenwich vilage“.

Miki Rurk
foto: Profimedia

Iako film nije doživeo veliki komercijalni uspeh, privukao je pažnju reditelja i producenata koji su bili oduševljeni Mikijevim performansom. Krajem osamdesetih godina ovaj proslavljeni bokser dobija sve bolje uloge i njegova popularnost raste. Iako su njegove radove posmatrali kao kontroverzne u Sjedinjenim Američkim državama, u Evropi je bio jako dobro prihvaćen i zapažen, pogotovo od strane francuske publike.

Miki Rurk
foto: Profimedia

1986. godine dobija scenario za film "9 i po nedelja", kontraverzan erotski film, u kojem mu je partnerka bila fatalna Kim Besindžer. Iako je film loše prošao u bioskopima širom Amerike, u Evropi je napravio BUM. Poredili su ga sa filmom "Poslednji Tango u Parizu," a njihovu hemiju nazivali senzualnom i harizmatičnom.

Devedesetih stižu prve velike nagrade, a početak novog milenijuma donosi Rurku i nominaciju za Oskara.

"Iako je neosoprno da je Rurk jedan veliki glumac, cela njegova karijera je ostala u senci njegovog privatnog života, " rekao je poznati reditelj.

Režiseri poput Alana Parkera izjavili su da je sa njim bilo veoma teško raditi. Parker je čak rekao da je Miki “noćna mora” i da je veoma opasan na snimanju, jer nikada ne znate šta će sledeće da uradi, jako je nepredvidljiv.

Miki Rurk
foto: Profimedia

Problemi sa drogom i brojne plastične operacije

Popularni glumac spada u one ljude koji ne mogu da se pomire sa starenjem. Iako je dugo važio sa seks simbola Holivuda, nepromišljenim odlukama izmenio je svoj izgled do neprepoznatljivosti. On je počeo sve češće i češće da posećuje plastičnog hirurga kako bi povratio svoj mladalački izgled.

Miki se nakon propale glumačke karijere ponovo okrenuo boksu, međutim borba u ringu je donela brojne posledice na njegovom licu, pa je tako nakon svake borbe odlazio kod plastičnog hirurga kako bi korigovao nepravilnosti i rane nastale usled borbe. Vezano za brojne plastične operacije, Rurk je izjavio:

“Uglavnom sam od njih tražio da mi lice vrate na mesto. Međutim, priznajem da sam odabrao pogrešnog hirurga i navukao se.”

Miki Rurk
foto: Profimedia

On je imao pet operacija nosa, gde su mu hrskavicu iz uha uzimali i stavljali u nos. Pored toga operisao je i jagodične kosti, a redovno u usne stavlja hijarulonsku kiselinu.

Pored zavisnosti od plastičnih operacija, Rurk se dugo borio i sa zavisnošću od droga i alkohola. Loš put kojim je krenuo on prepisuje svom očuhu i teškom detinjstvu koje je proveo pored njega. Naime, njegov očuh je bio veoma nasilan i fizički i verbalno povređivao mladog glumca.

Miki Rurk
foto: affinitypicture / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Pored Mikija, batine je redovno dobijala i njegova majka, a utehu je mogao da pronađe samo u narkoticima. Zahvaljujući ljudima koji ga vole, uvideo je da ima problem i krenuo na seanse kod psihologa. Danas se glumac nalazi u sjajnom psihičkom stanju, vratio se glumi, ali i dalje redovno odlazi kod psihologa.

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs