DO DETALJA ISPLANIRANA SAHRANA KRALJA ČARLSA: Kad je stigao izveštaj shvatili su da je situacija gora nego što mislimo

Imati plan za sahranu je prilično uobičajeno među britanskim članovima kraljevske porodice

Celebrities
Autor:
DO DETALJA ISPLANIRANA SAHRANA KRALJA ČARLSA: Kad je stigao izveštaj shvatili su da je situacija gora nego što mislimo
Foto: Profimedia

Strani izvori izveštavaju da već postoji plan za sahranu kralja Čarlsa. Iako je tek 18 meseci na tronu, dvor već ima spreman plan za njegovu sahranu pod nazivom Operacija Menai Bridge, pišu strani mediji. Operacija London Bridge bila je naziv za planove sahrane njegove majke, pokojne kraljice Elizabete.

Izvori tvrde da bi Operacija Menai Bridge trebalo da počne premeštanjem Čarlsovog tela iz Buckinghamske palate u Vestminster hol. Sahrana bi trebalo da se održi devet dana nakon smrti.

Kralj Čarls, Kamila Parker
foto: Profimedia

Takođe, anonimni izvori za In Touch tvrde da su planovi za Čarlsovu sahranu ubrzani nakon što mu je dijagnostikovan rak. "Imati plan za sahranu je prilično uobičajeno među britanskim članovima kraljevske porodice, ali u Čarlovom slučaju, brzina je od suštinskog značaja", rekao je izvor.

Kralj Čarls III, Kraljica Kamila
foto: Geoff Robinson / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Ove informacije dolaze nekoliko nedelja nakon što su američki tabloidi počeli pisati da neki zaposlenici palate veruju da je "Čarls u mnogo lošijem stanju nego što se prikazuje u javnosti". Naravno, dvor nije komentarisao ove tvrdnje.

Mnoštvo ruskih novinskih sajtova i njihovih povezanih naloga na društvenim mrežama izvestilo je ranije da je kralj umro u 75. godini od posledica komplikacija raka, pozivajući se na neimenovane "medijske" izvore u neobjašnjivom nizu postova.

Kralj Čarls III
foto: Profimedia

Nastao je kao slika očigledno lažne izjave iz "Bakingemske palate" u kojoj se izveštava o "neočekivanoj smrti" Čarlsa koja je kružila društvenim mrežama.

"Kralj Velike Britanije Čarls III preminuo je u 75. godini, prema izveštajima medija", preneo je ruski Sputnjik.

"Nema informacija o tome na sajtu kraljevske porodice ili u britanskim medijima."

Kralj Čarls III
foto: Profimedia

Nekoliko minuta kasnije njihove priče su ažurirane nakon što su bili primorani da se spuste nakon izveštaja da kralj zapravo nije mrtav.

Britanska ambasada u Kijevu je na društvenim mrežama podelila iznenadno obaveštenje koje glasi: "Želimo da vas obavestimo da je vest o smrti kralja Čarlsa III lažna."

Stil/Index.hr

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs