MILIJARDERU SE BLIŽI 100. GODINA, A MENJA DEVOJKE KAO ČARAPE: Svaka pored njega GUBI SJAJ, a onda ih "ŠUTNE"

Ljubavni život milijardera koji menja devojke kao čarape veoma je turbulentan.

Celebrities
MILIJARDERU SE BLIŽI 100. GODINA, A MENJA DEVOJKE KAO ČARAPE: Svaka pored njega GUBI SJAJ, a onda ih "ŠUTNE"
Foto: Profimedia

U roku od godinu dana nakon što je otkazao svoje poslednje venčanje, 93-godišnji milijarder, Rupert Mardok rešio je da se oženio drugom partnerkom nkon nekoliko meseci zabavljanja.

Ovo je drugi put da je Mardok veren u roku od godinu dana. Naime, prošlog marta, medijski titan najavio je planove da se oženi En Lesli Smit, bivšoj stomatološkoj higijeničarki i konzervativnoj radio voditeljki, ali venčanje je otkazano nedeljama kasnije.

Rupert Merdok
foto: SplashNews.com / Splash / Profimedia

Ovog puta, Mardok će se oženiti Elenom Žukovom, 67-godišnjom penzionisanom molekularnom biologičarkom. Ona je jevrejsko-ruskog porekla, bila je u braku sa ruskim naftnim milijarderom i finansijerom Aleksandrom Žukovim. Inače, njena ćerka je Daša Žukova, koja je bila udata za Romana Abramoivča, sa kojim ima dvoje dece.

Rupert Merdok
foto: Profimedia

Iz veze u vezu

Godine 1956. Mardok se oženio Patrišom Buker, bivšom prodavačicom i stjuardesom iz Melburna. U braku su dobili jedno dete, ali je ljubav doživela krah 1967. Iste godine Merdok je opet stao na ludi kamen i to sa Anom Torv, novinarkom iz Škotske, koja je radila u njegovom časposu. Merdokove kompanije objavile su dva romana njegove supruge. Sa njom je dobio troje dece.

U januaru 1998. godine, tri meseca pre nego što je objavljeno da se razvodi od Ane, Mardok je proglašen za viteza zapovednika Reda Svetog Grigorija Velikog. Razveli su se u junu 1999, a njegova druga izabranica je dobila 1,2 milijarde dolara u imovini nakon rastanka.

Dana 25. juna 1999, 17 dana nakon razvoda od svoje druge žene, Mardok, tada star 68 godina, oženio se Vendi Deng. U tom momentu imala je 30 godina i bila je novoimenovana potpredsednica njegove televizije. Rodila mu je još dvoje dete, te ih ovaj milijarder ima ukupno čestoro, a deda je 13 unučadi.

Rupert Merdok
foto: CHRISBRANDIS.COM / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Pred kraj njegovog braka sa Vendi, glasine o vezi sa kineskim obaveštajnim službama (za koje se kasnije pokazalo da su neosnovane) postale su problematične za njihov odnos. Mardok je takođe prekinuo svoje dugogodišnje prijateljstvo sa Tonijem Blerom pošto ga je sumnjao da je imao aferu sa Deng dok su još bili u braku, zahtev za razvod podneo je 2013.

Vendi Deng, Rupert Merdok
foto: Yui Mok / PA Images / Profimedia

I taman kad je javnost pomislila da se "smirio", 11. januara 2016. objavio svoju veridbu sa bivšim modelom Džeri Hol, koja je četvr veka mlađa od njega. Već u martu su se venčali u Londonu.

U junu 2022, strani mediji su izvestili da su Mardok i Hol spremni da se razvedu, navodeći nepomirljive razlike, a zvanično su se razišlu u avgustu 2022. godine.

1 / 9 Foto: Profimedia

Nije dugo tugovao, i tokom ove godine je verio svoju partnerku En Lesli Smit, te je pokazao na delu da u 92. živi punim plućima. Međutim, Merdok je iznenada raskinuo vezu. Rečeno je da je do razlaza došlo jer Rupert nije podržavao religiozne stavove svoje devojke, ali je i sumnjao da je zaljubjena u voditelja Takera Karlsona, koji je ubrzo dobio i otkaz zbog navodnih glasina.

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs