NESPOSOBNA SAM DA BUDEM MAJKA, ŽAO MI JE ŠTO SAM RODILA: Sina je nazivala tumorom koji je jede, on joj se za sve OSVETIO

Sina je nazivala tumorom koji je jeo iznutra, pa joj se osvetio kad je odrastao

Celebrities
09:41h Autor:
NESPOSOBNA SAM DA BUDEM MAJKA, ŽAO MI JE ŠTO SAM RODILA: Sina je nazivala tumorom koji je jede, on joj se za sve OSVETIO
Foto: Profimedia

Brižit Bardo je često za sebe govorila da je imala sve, a da je bila nesrećna.

Možete da budete i bosonogi, ali da budete srećni. Zaista sam više puta bila na ivici da izvršim samoubistvo. Imala sam sve, a bila sam nesrećna", govorila je Brižit Bardo.

Zanosna, plava, pravilnih crta lica, punih usana i sa pegicama na nosu Brižit je zaludela čitavu planetu. U dvadesetim i tridesetim godinama života nije je bilo sram da se skine i pokaže obnaženo telo. Muškarce je ostavljala bez daha, a nekima je pošlo za rukom da postanu njeni muževi.

Serijska zavodnica Brižit Bardo opčinila je svet filma pedesetih godina prošlog veka. Ova lepotica koja je sa godinama postala pravi seks simbol dostigla je popularnost koju ni jedna žena do tada nije uspela da dostigne, ali takav život imao je i svoje mračne strane. Brižit je četiri puta pokušala da se ubije, isto toliko puta se udavala, imala je preko 100 ljubavnika (uključujući i žene) i iznela je tešku i neželjenu trudnoću koja ju je potpuno promenila.

Brižit Bardo
foto: Profimedia

Bardova je u drugom braku, sa glumcem Žakom Šarijeom rodila sina, sa kojim nije bila bliska jer je svoju trudnoću uporedila sa tumorom. Sin joj tu izjavu nikada nije oprostio, ali on nije bio glavni uzrok njene nesreće, budući da je samo osam meseci nakon njegovog rođenja, na svoj dvadeset i šesti rođendan 28. septembra 1960, po drugi put pokušala da se ubije. Navodno, razlog su bili bračni problemi koji su tada nastali.

"Bio je kao tumor koji me je jeo iznutra, kojeg sam nosila u svom natečenom telu," piše u memoarima Brižit Bardo, piše slobodenpecat.mk. Rečenica se odnosi na njenu trudnoću koja se dogodila kada je glumica imala 25 godina.

Najteži za Brižit bili su poslednji meseci trudnoće. Imajući u vidu veličinu njene popularnosti, fotografi su opsedali njenu kuću u nameri da zabeleže fotografiju poznate trudnice.

Zanosna Francuskinja nije izlazila iz svog doma pa je čak i odlučila da se porodi kod kuće. Na svet je došao dečak kom je dato ime Nikolas.

Bridžit Bardo
foto: Han Productions / Christophel Collection / Profimedia

Brižit nije želela da doji bebu, a priređivala je i ispade zbog "nehumane medicinske sestre" koja je brinula o detetu.

Iako je Šarije verovao da će se situacije promeniti, Brižit je otišla sa glumcem Semom Fejom. Žak je zatražio razvod i starateljstvo nad sinom. Glumica je odlučila da mu ustupi to pravo, smatrajući da neko treba o njoj da se brine, pa da nije u stanju da odgaja bebu.

Brižit Bardo, Žak Šarije
foto: Profimedia

Kako se pisalo, slavna Brižit Bardo bojala se da će uloga majke uticati negativno na njenu karijeru i popularnost kod publike - pre svega muških obožavalaca.

Kada je Nikolas napunio 12 godina, posetio je majku. Nameravao je da provede sa njom neko vreme, ali je ona rešila da ga vrati ocu jer je to veče morala da ode na jedan važan sastanak. Nikolas nakon toga godinama nije želeo da vidi majku.

Ona je kasnije pokušavala da uspostavi sa njim dobar odnos, ali bez uspeha.

"Sada imam 47 godina i imam svog 22-godišnjeg sina Nikolasa, svoju porodicu i podršku. Volim ga najviše na svetu," napisala je Brižit u memoarima.

Njen sin je studirao ekonomiju na Univerzitetu u Parizu. Obožavao je muziku, naučio je da svira klavir, a oprobao se i u komponovanju i aranžiranju pesama. U mladosti se bavio manekenstvom i taj posao doneo mu je poznanstvo sa manekenkom En Lin Bjerkan, ćerkom diplomate, kojom se oženio 1984. Na venčanje nije pozvao majku što je Brižit veoma teško podnela.

Započeo je zatim sa suprugom život u Oslu gd se nekoliko meseci kasnije rodila njihova ćerka. Pre 32 godine dobili su drugu devojčicu. Nikolas koji je u međuvremenu postao deda, bio je određeno vreme u kontaktu sa majkom, ali ju je nakon objavljivanja njenih memoara tužio zbog iznošenja porodičnih tajni u javnost. U tome mu se pridružio i otac.

Glumica je morala da im plati 250 hiljada franaka odštete.

"Ona voli svoje krznene kapute, a ja volim svoju porodicu", rekao je jednom prilikom Nikolas o majci.

Sin Brižit Bardo, Brižit Bardo
foto: Bonnotte Jean-Pierre / imago stock&people / Profimedia

Iako je uvek delovala hladno i uzdržano, teško joj je palo to što joj je sin okrenuo leđa, mada bi se reklo sa punim pravom.

"Pravo je čudo da sam još živa", govorila je Brižit koja se dan pre svog četrdesetog rođendana, u septembru 1974. godine, povukla iz glumačkog života, promenila životne navike i postala vegetarijanka. Iako se više nije bavila glumom, paparaci su je konstantno pratili. Dvadesetak dana kasnije, opterećena slavom i duboko depresivna, Brižit je po treći put pokušala da se ubije, ali ju je sprečila kućna pomoćnica. Ona je danas najglasnija svetska aktivistkinja za zaštitu životinja.

Brižit Bardo, Nikolas Žak Šarije
foto: Profimedia

"Dala sam mladost i lepotu muškarcima, a znanje i mudrost ću dati životinjama", rekla je Bardo jednom prilikom.

Brižit danas živi u Sen Tropeu sa suprugom okružena životinjama, a zbog artritisa ne može da hoda bez pomagala. Ona je jedna od retkih glumica koja na sebi nema ništa veštačko, a uvek se zalagala za prirodan izgled. Nekoliko puta je izjavila da želi da umre u svojoj lepoti.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs