OŽENIO VATRENU RUSKINJU, PA SE RAZVEO JER NIJE MOGAO DA PODNESE POBAČAJE: Jednu tragediju nikad neće preboleti

Prva žena Petra Božovića bila je glumica ruskog porekla, Marina Koljubajeva.

Celebrities
OŽENIO VATRENU RUSKINJU, PA SE RAZVEO JER NIJE MOGAO DA PODNESE POBAČAJE: Jednu tragediju nikad neće preboleti
Foto: Fonet

Petar Božović jedan je od najomiljenijih domaćih glumaca, a njegov privatni život privlačio je veliku pažnju, uprkos tome što o njemu nikad nije voleo da priča.

Malo ko zna da je njegova prva žena bila jedna od najlepših Beograđanki, a važila je i za jednu od najlepših srpskih i jugoslovenskih glumica od trenutka kada je prvi put kročila na scenu. reč je o Marini Koljubajevoj. Zanimljivo je da je Marina poreklom Ruskinja.

Prvi put se pred kamerama pojavila u filmu "Višnja na Tašmajdanu" davne 1968. godine, nakon čega smo je gledali u brojnim ostvarenjima, uključujući "Šešir profesora Koste Vujića", seriju "Vaga za tačno merenje", "Bolji život"...

Petar i Marina dobili su sina Draška, a u jednom intervjuu za Story on se osvrnuo na njihov brak. Kako je tada ispričao, Marina je rešila da prekine drugu trudnoću, što je dovelo do kraja njihove ljubavi.

– Bila je mnogo lepa, putena, Ruskinja Marina Koljubajeva. Različito smo gledali na porodicu, ona je pobacila naše drugo dete uz moje protivljenje. Smatrao sam da brak i ne postoji ako nema dece jer u tom slučaju možemo ceo život i da se zabavljamo – izjavio je glumac.

Petar Božović
foto: Kurir / Dragana Udovičić

Petar Božović vrlo rano osetio je tugu i težinu života. Cenjeni glumac otkrio je svojevremeno da je vrlo mlad izgubio veliku ljubav i da se od toga nikada nije oporavio.

Naime, Božović je u gimnaziji voleo jednu devojku, njihova ljubav nastavila se i na fakultetu, ali nažalost ona ga je prerano napustila.

Petar Božović
foto: Zorana Jevtić

- Moja prva ljubav iz gimnazije, koja se nastavila na fakultetu, poginula je, ubila se. Mira Pešić. Bila je divna devojka. Išla je paralelno u gimnaziju i baltsku školu. Bilo je strašno preživeti njenu smrt. Čak mi je i sećanje teško. Kasnije sam je često sanjao, pa i dan-danas…Kad se probudim, kao da je živa…pa se čudim što je nema tu pored - ispričao je ranije Božović.

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs