SOFIJA SE ZBOG NJEGA ODREKLA PRAVOSLAVLJA, A ON PORED NJE IMAO 500 LJUBAVNICA: Čuvala mu decu, dok je jurio lake žene

Skandalozni život bivšeg kralja Španije ne prestaje da intrigira javnost.

Celebrities
SOFIJA SE ZBOG NJEGA ODREKLA PRAVOSLAVLJA, A ON PORED NJE IMAO 500 LJUBAVNICA: Čuvala mu decu, dok je jurio lake žene
Foto: Profimedia

Za bivšeg španskog kralja Huana Karlosa svi odlično znaju, a ono što ga je posebno proslavilo jeste promiskuitetan stil života. Naime, poznato je da je ima ljubavnicu sa kojom je vara kraljicu Sofiju koja se svega odrekla zbog njega. Međutim, ljubavnica mu je na kraju došla glave, te se zbog nje našao u centru skandala nakon čega je abdicirao s vlasti 2014. godine.

Pre nekoliko godina objavljena je knjiga "Huan Karlos: kralj sa 5.000 ljubavnica" u kojoj se navode detalji njegovog burnog vanbračnog života. U objavljenoj knjizi A. Inglesa se tvrdi kako je Huan Karlos komplusivno menjao ljubavnice pa je spavao s gotovo 5.000 žena.

španski kralj Huan Karlos
foto: ALI BURAFI / AFP / Profimedia

Abdicirao je ukaljan nizom skandala - dugotrajnim korupcionaškim skandalom ćerke i zeta, safari lovom na slonove koji je razgnevio Španiju i svet i tvrnjama da je broj njegovih preljuba premašio svaku razumnu meru.

U Madridu je godinama važilo za javnu tajnu da je kralj bio ženskaroš nezsitog apetita, dok je jedina žena kojoj nije posvećivao svoje vreme i naklonost bila njegova sopstvena - kraljica Sofija, sestra grčkog kralja Konstantina, koji živi u Londonu.

Huan Karlos
foto: OSCAR DEL POZO / AFP / Profimedia

Ljubavnica mu došla glave

Korina je u podkastu govorila o njihovom putovanju u Bocvanu, 2012. godine, dok je poznato da je isto izazvalo veliki skandal u Španiji. Prema pretpostavkama, njih dvoje bili su u vezi od 2004. do 2009. godine, dok se veruje da je upravo ta veza imala veliku ulogu u njegovoj abdikaciji 2014. godine.

Prema njenim rečima, kralj je izrazio veliku želju da otputuju u Bocvanu kako bi proslavili 10. rođendan njenog sina. Huan Karlos je na odmor poneo nekoliko kutija vina, dok se nakon pijanstva probudio u bolovima, ne sećajući se ničega.

Kraljica Sofija
foto: Profimedia

Korina je privatnim letom poslata zs Španiju, a putovanje i svi troškovi koje je platio sirijski biznismen držani su u tajnosti od vlade, prenosi "Dejli mejl".

Da se Korina u to vreme suočila sa ogromnim pritiskom, kao i neprijatnim situacijama svedoči i susret sa Sofijom.

"Kraljica Sofija je besno upala u sobu. Pokazala je na mene i rekla mi da zna ko sam. Htela sam da propadnem u zemlju", rekla je Korina.

Korina Zu Sajn-Vitgenstajn
foto: Profimedia

Umesto da reši situaciju, Huan Karlos je u tom momentu bio zbunjen, te nije znao kako da se izbori sa neprijatnom situacijom.

Pored ljubavnih pikanterija, Korina je otkrila i detalje optužbi za korupciju sa kojim se Huan Karlos suočio pre nego što je abdicirao. Naime ona je istakla da je redovno viđala kralja kako se vraća sa putovanja, sa torbama punim novca, ali da joj nikad nije rekao otkud mu pare.

Kraljica Sofija
foto: Profimedia

Takođe, ona je navela da je bila na meti uznemiravanja i špijunaže od strane Karlosa, tvrdeći da ju je zvao i do 10 puta na dan koristeći lažno ime.

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs