ODLUČIO DA POBEGNE OD SVEGA: Princ Vilijam se prvi put oglasio za javnost od kako se saznalo za dijagnozu kralja Čarlsa

Konačno se oglasio Princ Vilijam, prvi put nakon teške dijagnoze raka njegovog oca

Celebrities
15:29h
ODLUČIO DA POBEGNE OD SVEGA: Princ Vilijam se prvi put oglasio za javnost od kako se saznalo za dijagnozu kralja Čarlsa
Foto: Profimedia

Prestolonaslednik je prisustvovao gala večeri organizovanoj u znak podrške londonskoj humanitarnoj organizaciji. Princ od Velsa zahvalio se ovom prilikom za poruke podrške koje pristižu kralju Čarlsu, kao i njegovoj supruzi Kejt Midlton dok vode bitku sa zdravstvenim problemima.

Pri dolasku na ovu manifestaciju odgovorio je na pitanje o svom ocu i supruzi, čiji su zdravstveni problemi ovih dana zabrinuli javnost: "Zaista cenimo svačije ljubazne poruke, hvala vam", kratko je rekao Vilijam, a zatim je oca i suprugu spomenuo i u govoru koji je održao na gala događaju.

Princ Vilijam, Kejt Midlton, Kamila Parker, Kralj Čarls III
foto: Profimedia

"Hteo bih iskoristiti ovu priliku kako bih vam zahvalio za ljubazne poruke podrške za Ketrin i mog oca, posebno posljednjih dana. To nam jako puno znači", rekao je pa je pokušao razvedriti atmosferu šalom. "Posljednjih nekoliko nedelja fokusiran sam na zdravlje, pa sam odlučio doći ovde kako bih pobegao od svega", našalio se britanski kraljević u svom govoru.

Njegov dolazak na gala veče propratili su medijski napisi o nikad većem razdoru između njega i njegovog brata Harija, sa kojim se navodno uopšte nije ni susreo prilikom njegove posete Londonu. Naime Vojvoda od Saseksa je došao posetiti oca nakon što je objavljeno da je kralju dijagnostikovan rak, a u Londonu se zadržao samo 24 sata i brzo je pohitao nazad u Ameriku, gde živi sa suprugom Megan i njihovo dvoje dece, sinom Arčijem i ćerkom Lilibet.

Princ Vilijam, Princ Džordž
foto: Ben Birchall / PA Images / Profimedia

Inače, Vilijam je preuzeo deo očevih obaveza iako se nagađalo kako će i on otkazati sve angažmane kako bi se brinuo o deci dok se princeza od Velsa oporavlja.

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs