ROĐENA JE U TUZLI KAO MUŠKO: Skrivala se po izbegličkim kampovima, kopala kukuruz, pa postala muza svetskih MOĆNIKA

Andreja Pejić, manekenka je koja je u modi napravila revoluciju

Celebrities
22:04h Autor:
ROĐENA JE U TUZLI KAO MUŠKO: Skrivala se po izbegličkim kampovima, kopala kukuruz, pa postala muza svetskih MOĆNIKA
Foto: STARMAX / starmaxinc.com / Backgrid UK / Profimedia

Andreja Pejić jedna je od najupešnijih transrodnih modela sa ovih prostora, a sarađivala je sa mnogim poznatim imenima iz sveta modelinga.

Ni na uspehe nije dugo čekala, 2013. dve godina nekon debija na revijama Gotjea i Džejkobsa našla se na listi najboljih svetskih modela. Drugačija i harizmatična Andreja osvajala je naslovne strane modnih magazina, a 2013. pojavila se u spotu "The Stars" Dejvida Bouvija.

Andreja Pejić
foto: Instagram / Andrejapejic

Iako nije sigurno kako je otkrivena Andrejina sposobnost za manekenstvo, postoje tri moguća scenarija. Prvi je taj da je otkrivena malo pre sedamnaestog rođendana, dok je radila u Mekdonaldsu. Drugi je taj da je otkrivena na bazenu, a treći dok je radila na kukuruznom polju.

Podsetimo, Andreja je prvi transrodni model na naslovnici muškog magazina GQ, prva na naslovnici Voga, kao i mnogih drugih prestižnih modnih magazina, a bila je čak i muza Gotjea i Marka Džejkobsa.

Rođena je 28. avgusta 1991. godine u Tuzli kao Andrej Pejić, a ona je po majci Jadranki Srpkinja, dok je po ocu Vladi Pejiću Hrvatica. Njeni roditelji razveli su se kada je ona imala pet godina. Odrasla je uz starijeg brata Igora.

Tokom rata u Bosni Andreja je sa bratom, majkom i bakom Danicom pobegla u izbeglički kamp blizu Beograda. A zatim su se preselili u selo Vojska pored Svilajnca. Uprkos teškom detinjstu, Andreja je više puta isticala da je bila srećno dete, ali i da se uglavnom družila sa devojčicama. A onda je usledilo i NATO bombardovanje Jugoslavije, nakon čega je sa porodicom otišla u Melburn, a potom se i okušala u manekenskim vodama.

Andreja Pejić
foto: Printscreen/instagram

Izgubila karijeru zbog skandala

Nažalost, mnogi su komentarisali da je Andreja zaista dobijala manje poslova od kako je postala žensko iako je imala neverovatan start. Svemu nije pomogao ni skandal od pre nekoliko godina koji joj je umalo okončao karijeru.

Te 2020. su je, navodno lažno, optužili za seksualno nasilje. Najgore od svega je bilo to što ju je optužila jedna od najboljih prijateljica.

Andreja Pejić
foto: STARMAX / starmaxinc.com / Backgrid UK / Profimedia

Zbog stresa se i ugojila, te manekenske angažmane nije dobijala. Nažalost, nakon toga je usledila i pandemija, a kako nije bila angažovana kao nekada, morala je da radi i u prodavnici, a kasnije i u kafiću, da bi u poslednje vreme pokušavala da se vrati u svet šoubiza ali kroz film.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs