ŽENE SU VRIŠTALE KAD BI GA SRELE, BIO JE NAJVEĆI FRAJER U BEOGRADU: Poroci ga UNIŠTILI, a zbog OVOG majka ga se STIDELA

Nebojša Bakočević je osamdesetih i devedesetih godina bio miljenik žena i glumac od koga se mnogo očekivalo, a danas živi povučeno, ne želeći da se eksponira u javnosti.

Celebrities
15:49h Autor:
ŽENE SU VRIŠTALE KAD BI GA SRELE, BIO JE NAJVEĆI FRAJER U BEOGRADU: Poroci ga UNIŠTILI, a zbog OVOG majka ga se STIDELA
Nebojša Rakočević, Foto: Printscreen/youtube

Glumac Nebojša Bakočević svojom markantnom pojavom oduševio je mnoge pripadnice lepšeg pola, a važio je za jednog od najvećih beogradskih šmekera. U glumačkom svetu beležio je ogromne uspehe, ali u jeku najveće slave se povukao. I dalje živi u srpskoj prestonici, ali daleko od medija i javnosti. O njemu su kružile brojne priče, a do danas malo toga je utvrđeno šta je istina, a šta laž.

U jednom od retkih intervjua je priznao da je glumu upisao „zbog žena“. Kako se ispostavilo bio je to odličan potez jer je Bakočević tokom osamdesetih i devedesetih bio miljenik lepšeg pola. Na pitanje novinara kako se „bori s obožavateljkama“, glumac je odgovorio „sa neskrivenim zadovoljstvom“.

Nebojša Bakočević
foto: Instagram / foto.nostalgija

Mnogi ga se sećaju iz filmova i tv serija kao što su: “Bal na vodi“, „Vuk Karadžić“, “Kako je propao rokenrol“, “Zaboravljeni“, "Nož", "Vratiće se rode", "Artiljero", "Pet".

Rođen je 1965. godine u Beogradu. Premda se jedno vreme „šuškalo“ da mu je otac bivši gradonačelnik Beograda Aleksandar Bakočević, glumac je to demantovao u jednom intervju. Naime, njegov otac Lazar je bio generalni sekretar Teniske asocijacije Jugoslavije. Otuda potiče i Nebojšina ljubav prema „belom sportu“.

Glumom je počeo da se bavi još kao dečak, a prvu filmsku ulogu je dobio sa devet godina u drami Save Mrmka, gde je igrao rame uz rame sa velikim glumcima poput Velimira Bate Živojinovića, Bore Todorovića i Jovana Janićijevića Burduša. Već sledeće godine se u epizodnoj ulozi pojavio u seriji „Đavolje merdevine“ koju potpisuju Gordan Mihić i Vladan Slijepčević, a koja je premijerno emitovana od juna do jula 1975. godine na Televiziji Beograd. Nebojša je iste godine glumio Žuću u drami Jovana Račića „Dečak i violina“. Za ovu ulogu je osvojio drugu nagradu na Međunarodnom filmskom festivalu u Moskvi.

Fakultet dramskih umetnosti u Beogradu je upisao 1983. godine. U klasi profesora Predraga Bajčetića te godine su bili i Anica Dobra, Goran Radaković, Milan Pleština, Slobodan Beštić i drugi.

Nebojša Bakočević
foto: Printscreen Youtube - VisionTeam

Nakon filmova „Pogrešna procena“, „Dogodilo se na današnji dan, „Mladost umetnika“, „Oktobarfest“ njegova najupčatljiva uloga je svakako Drakula u filmu „Kako je propao rokenrol“. Zanimljivo je da je mnoge opasne filmske scene snimao sam, bez kaskadera, jer nije želeo da gledaoci primete da to nije on. Na setu je uvek bio perfekcionista, što se videlo i na krajnjem proizvodu.

Bio je u burnoj vezi sa balerinom Ašhen Ataljanc, a ako je verovati beogradskim tabloidima, vezi je „presudila“ droga. Balerina je jednom prilikom kazala da joj je iskreno žao Nebojše, jer je od glumca na vrhuncu popularnost postao zaboravljen i odbačen.

Iako je bio mnogo popularan, nije često davao izjave domaćim medijima. Naprotiv, neretko je takve situacije izbegavao. Kada se početkom dvehiljaditih potpuno povukao iz javnosti, beogradski mediji su pisali da je postao zavisan o heroinu.

Nebojša Bakočević
foto: Printscreen/youtube

Jedno vreme su u novinama kružile informacije da je uhapšen zbog pokušaja pljačke u Kotoru. Navodno je glumac pokušao da nabavi novac za drogu. Neki su išli i korak dalje, te su pisali da sugrađani viđaju Bakočevića kako „baulja“ ulicama srpske prestonice. Na sve ove navode glumac nije reagovao. Samo je jednom prilikom istakao da više neće ni da pokušava da demantuje sve što se o njemu piše.

Zbog takvih koje su kružile po gradskim kuloarima, ocu je donosio nalaze urina koji nisu pokazali prisustvo narkotika u organizmu. A svojevremno je naglasio da se iz javnost povukao, jer ne želi da bude deo estrade. Tabloidi su objavili da ga je zbog jednog incidenta i otac Lazar prijavio policiji, pa je noć proveo u pritvoru. Glumac je na pitanje novinara da to prokomentariše rekao da ga je bez razloga pritvoren, te da je zbog toga propustio sahranu svoje bake.

Međutim, Bakočević se povukao iz glume i javnog života, i i dugo ga nije ni bilo na sceni. U medijima se pisalo da je pao u kandže heroinu, kao i da je počinio nekoliko krivičnih dela, između ostalog da je opljačkao i sam SKC. No, glumac na ovakve navode nije reagovao, a ni priče se nisu ovde zaustavljale.

"Ponosila sam se prvih trideset godina sinom, sad ću izgleda da ga se stidim."

Godine 1997. u listu "Sabor" pojavila se vest da se glumac zadužio kod nekoliko privatnika. S obzirom na to da se broj upisnika iz dana u dan povećavao, simbolične pozajmice su prerasle u ogroman dug.

Od oštećenih, uglavnom vlasnika knjižara, galerija, prodavnica i gril restorana, mladi Bakočević, prema pisanju pomenutih novina, uzimao je novac "na poverenje" najčešće uz obrazloženje da mu je pauk upravo odneo auto. Obično je tražio oko dvesta dinara, uz obećanje da će novac vratiti već sutradan. U nekim slučajevima je ostavljao lažnu adresu, broj telefona...

Kako su rokovi za vraćanje istekli poverioci su počeli da se obraćaju njegovim roditeljima. Tako smo i mi pozvali Nebojšinu majku, i saznali da njen sin već duže vreme ne dolazi kući. Tačnije, da mu se gubi trag 5. oktobra, kada je poslednji put bio u porodičnom domu.

- To da je moj sin agresivan, kao i svi ostali narkomani nisam rekla - istakala je tada za "Sabor" Nebojšina mama i dodala:

- Neću da demantujem tu izjavu koju je objavio jedan dnevni list, iako nije istina, ali neću ni da se takve izjave ubuduće provlače po štampi. Samo se nadam da će biti nekih koristi od takvih natpisa po novinama i da će se Nebojša opametiti i shvatiti da radi pogrešne stvari.

Tom prilikom je otkrila da je imao i ljubavnih problema.

- Ja sam se ponosila prvih trideset godina svojim sinom, a sada ću izgleda da ga se stidim. Imao je ljubavnih problema, uostalom kao i svi mladi, ali se uvek izvlačio iz njih. U poslednje dve godine od kada je ovo počelo da se dešava, ne znam šta je u njegovoj glavi - zaključila je tada.

(Stil / Biografija / Nportal)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs