"PRVI ZUB, TEMPERATURA, KORACI... A TATA SE SAMO POJAVLJIVAO I ODLAZIO, PA SAD ODLUČIO DA BUDE OTAC": Severina slomljena

Nakon što je Vrhovni sud u Hrvatskoj poništio presudu Županijskog suda u Splitu i muzičkoj zvezdi Severini u potpunosti oduzeo zajedničko starateljstvo nad sinom, pevačica se oglasila dirljivom objavom na Instagramu

Celebrities
21:00h Autor:
"PRVI ZUB, TEMPERATURA, KORACI... A TATA SE SAMO POJAVLJIVAO I ODLAZIO, PA SAD ODLUČIO DA BUDE OTAC": Severina slomljena
Foto: pRINTSCREEN/INSTAGRAM

Severina Vučković se obratila svojim pratiocima i prijateljima na Instagramu, deleći iskrenu objavu nakon odluke suda da vrati njenog sina Aleksandra ocu Milanu Popoviću. Istakla je da će i dalje nastaviti borbu za svoje dete.

U utorak je Hrvatsku iznenadila vest o još jednom preokretu u sudskoj borbi između Severine i Milana Popovića. Nacional piše da je Vrhovni sud ukinuo presudu Županijskog suda u Splitu, koji je povredio Zakon o parničnom postupku. Sada Milan i Severina neće imati zajedničko starateljstvo, kako je odlučio Županijski sud u Splitu 2021. godine. Umesto toga, Aleksandar, koji će uskoro napuniti 12 godina, ponovno će živeti s ocem. Ova odluka stupa na snagu odmah, bez obzira na moguću žalbu pevačice, navodi pomenuti medij. Severina se oglasila na Instagramu, deljenjem slike na kojoj je naslikana s sinom Aleksandrom, uz dugačak status u kojem ističe da će se i dalje boriti za svoje dete.

"O maloj kapi na dlanu i proceduri. Nosim ga od kada je bio mala kap na dlanu. Od kada se rodio smo samo nas dvoje. Prvi zub, prva temperatura, prvi koraci. Tata se povremeno pojavljivao (kao i dan danas) i odlazio. I onda je odjednom odlučio biti otac. Od tada, već gotovo 11 godina, traje mučenje i agonija mog deteta i mene. Ročišta, saslušavanja, ispitivanja, prijavljivanja, veštačenja." - započela je pevačica i nastavila:

"Znaš da ništa pogrešno nisi napravila. I ne veruješ da ti se to opet događa. I nisi kriva. Na svoje dete nikada nisam glas podigla, a kamoli išta slično. Ne postoji ama baš nikakav razlog zbog kojeg dete ne bi trebalo živeti u svom domu u kojem se rodilo, sa mnom, svojom bakom, ljudima koje zna od rođenja."

Severina je dodala kako njeno dete trpi torturu, a isto tako i ona s njim.

"Sad su Vrhovni suci dali svoj obol. Digli su ruku u ime mog deteta, koje nikad nisu vidjeli, s kojim nikad nisu razgovarali, koje ima svoj život, svoje misli i koji trpi torturu, i ja skupa s njim. Ne da mi se sada tražiti nepravilnosti u odlukama Vrhovnoga suda, ne da mi se više tražiti ikakve nepravilnosti, a pogotovo ove koje su one suprotne postojećoj praksi..."

Naglasila je da je Aleksandar njena kap vode na dlanu za koju će se boriti do zadnje kapi krvi.

"Ja sam mama. On je moja kap na dlanu, a ja ću se boriti do zadnje kapi krvi za nju. Svoju kap na dlanu. Moje dete živi i ide u školu u Zagrebu, za razliku od njegovog oca. Sramota me ove države da se ovakve stvari rade detetu, da ja ne smem o tome govoriti da ne bih nekoga uvredila. Pojednostavljeno, ovo zapravo znači da ću ponovno svoje dete, koje sam rodila, odgajam, školujem, koje je živelo sa mnom od rođenja, viđati utorkom i četvrtkom od 16 do 20 sati i svaki drugi vikend subotu i nedelju. Prošla sam svu golgotu hrvatskog pravosuđa pa ću i ovu Vrhovnoga suda. Kažu da su ukinuli presudu zbog proceduralnih razloga. Je*ali vas 'proceduralni razlozi'."

Ranije smo istražili što je u pozadini ove priče te je li uistinu istina da će Severina starateljstvo nad maloletnim Aleksandrom morati prepustiti dečakovu ocu.

Severina
foto: Printscreen/instagram

Celu situaciju komentirala nam je i Severina:

– Evo sad su i Vrhovni suci dali svoj obol. Digli su ruku u ime mog deteta koje nikad nisu videli, s kojim nikad nisu razgovarali, koje ima svoj život, svoje misli i koji deset godina trpi torturu sustava, i ja skupa s njim. Ne da mi se sada tražiti nepravilnosti u odlukama Vrhovnoga suda, ne da mi se više tražiti ikakve nepravilnosti, a pogotovo ove koje su donijeli protivno pravnoj praksi Ustavnog suda, kako kaže moja advokatica – izjavila je Severina i nastavila:

– Ali da mi se boriti do zadnje kapi krvi za svoje dete, bez kojeg sam bila 20 meseci, nećete se igrati s mojim detetom. S kojim pravom. Moje dete nije vreća krompira s kojom ćete trgovati. Dodala je kako ovo može značiti da će opet svoje dete viđati utorkom i četvrtkom od 16 do 20 sati i svaki drugi vikend subotu i nedelju.

Severina
foto: Instagram / Severina

Pojednostavljeno, ovo zapravo znači da ću ponovno svoje dete, koje sam rodila, odgajam, školujem, koje je živjelo sa mnom od rođenja, viđati utorkom i četvrtkom od 16 do 20 sati i svaki drugi vikend subotu i nedelju. Prošla sam svu golgotu hrvatskog pravosuđa pa ću i ovu Vrhovnoga suda. Kažu da su ukinuli presudu zbog proceduralnih razloga. Je*ali vas 'proceduralni razlozi'. Je*ala vas i korupcija u ovoj državi. Jednom ste uspjeli, ovaj put nećete!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs