"SEĆAM SE KAO DA GLEDAM, BAKA ME U CRKVU VODI": Hit Baje Malog Knindže krije tužnu priču, otkrio kako je nastala pesma

Baja Mali Knindža snimio je hit "Božić je" koji se i danas rado peva, a pevač je jednom prilikom otkrio kako je nastala ova pesma

Celebrities
22:26h Autor:
"SEĆAM SE KAO DA GLEDAM, BAKA ME U CRKVU VODI": Hit Baje Malog Knindže krije tužnu priču, otkrio kako je nastala pesma
Foto: preentscreen/Youtube

Pevač Baja Mali Knindža otkrio je za RTV Gradiška da je pesmu "Božić je" napisao u manastiru Krka.

Manastir Krka nalazi se u Dalmaciji, između Knina i Šibenika. Smešten je u kanjonu reke Krke i njegova crkva Svetog Arhanđela Mihaila, podignuta je prema predanju u vreme kralja Milutina, na mestu gde je apostol Pavle držao propoved. U novije vreme se pretpostavlja da je manastir sagradila Jelena Šubić, sestra cara Dušana (pominje se 1350. godine), a dograđivan je 1402. godine.

baja mali knindža
foto: preentscreen/Youtube

Kako kaže, porodica mu je sve.

- Porodica me održava u životu. Jako sam zauzet i teško mi pada što ih ne viđam po desetak dana. Moraću malo da "zakočim" i da provodim više vremena sa njima - kazao je Baja.

Podsetimo, pevač je jednom prilikom otkrio da je pesma sećanje na njegov rodni Gubin, ispod Dine.

- Taj moj čuveni zvonar Bogdan, kao da ga sad vidim. Sreo sam ga posle toliko godina u Novom Sadu, u Karlovcima živi. Išao sam na koncert i kažem "Stani, eno Bogdana!" - ispričao je Knindža za medije i rekao kako se u njemu tada probudila nostalgija i kroz glavu mu je protrčala cela njegova pesma.

Baja je istakao da je onog trenutka, kada je prvi put kad je čuo svoje stihove u Knez Mihailovoj ulici, shvatio da je “ta pesma pobedila i ostaće dok je i zadnjeg Srbina”.

- To su te žive slike koje ostaju u sećanju i onda kad budemo zreli ljudi, shvatimo neke stvari: Mirise detinjstva ništa ne može da zameni, to je zapravo setna i tužna pesma - zaključio je Knindža.

Podsetimo se stihova ovog velikog hita:

"Sećam se kao da gledam Baka me u crkvu vodi Kraj mene ljudi se ljube i viču Hristos se rodi. Božić je, Božić je pucaju prangije I česnicu baka sprema a mene tamo nema Stari otac badnjak nosi Ko sada vidim tu sliku Beli se inje u kosi zvonaru na zvoniku Božić je, Božić je pucaju prangije I česnicu baka sprema a mene tamo nema Drhte mi maleni prsti Baka me u crkvu vodi Hajde se sine prekrsti i reci Hristos se rodi Božić je, Božić je pucaju prangije I česnicu baka sprema a mene tamo nema."

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs