NAŠA PEVAČICA SE UDALA SA 16 GODINA, DA BI U 19oj POSTALA UDOVICA, A SA 33 BAKA: Zbog drugog braka pokušala SAMOUBISTVO

Naša poznata folk pevačica otkrila tajnu svog uspešnog braka koji traje već deceniju.

Celebrities
09:40h Autor:
NAŠA PEVAČICA SE UDALA SA 16 GODINA, DA BI U 19oj POSTALA UDOVICA, A SA 33 BAKA: Zbog drugog braka pokušala SAMOUBISTVO
Foto: printscreen/instagram/stoja_institucija

Stojanka Novaković, poznatija pod umetničkim imenom Stoja je poznata srpska folk pevačica.

Rođena je 1972. godine u selu Perlez u blizini Zrenjanina. Njen otac Milan je poreklom iz sela Pukuš pored Lopara u Bosni i Hercegovini, a majka Katica je Vojvođanka. U jednom intervjuu izjavila je da je imala bezbrižno i zdravo detinjstvo. Njeni roditelji su bili strogi i znao se „red“, kada se uči, kada se pomaže u kući, a kada je vreme za igru.

Priznaje da je bila tvrdoglava i nestašna, ali da je bila očeva miljenica pa joj je ponekad „pogledao kroz prste“. Oduvek je volela izazove i nije maštala o braku, deci i porodici, nego o tome da se skloni iz siromaštva u kome je živela.

U rodnom selu Perlez kod Zrenjanina završila je osnovnu školu, a nakon toga upisala Trgovačku školu u Zrenjaninu.

Danas je već jednu deceniju ljubavi i braku sa arhitektom Igorom Jovanovićem, kojeg ne eksponira često u javnosti. "Dugo opstajemo kao supružnici jer smo puni razumevanja jedno za drugo. Rekla bih da su razumevanje, ljubav i poštovanje ono što nas održava sve ove godine. To je recept za mlade ljude koji žele da stupe u bračne vode ako žele da imaju kvalitetan brak, normalan, da imaju svu slobodu ovog sveta i da zaista uživaju u jednom harmoničnom odnosu sa svojim partnerom" , rekla je Stoja pre nekoliko godina.

Stoja je istakla da je njen Igor vrlo pažljiv i da joj stalno kupuje poklone i priređuje iznenađenja, a da beži iz kuće kada joj naiđe "žuta minuta".

Stoja
foto: printscreen/youtube/Paparazzo Lov // DNK // Brak na neviđeno

Nikada nije krila da je njena veza sa Igorom vrlo turbuletna i da je zbog njega činila razne ludosti. Ona se jedno zaletela u betonski zid kako je ne bi ostavio.

"Zaletela sam se kolima pravo u zid, znala sam da on na to neće biti ravnodušan. Naravno, upalilo je i pomirili smo se. Nisam se povredila, ipak sam tempirala kako ću to da uradim. Oštetila sam auto, ali nije mi žao. Znala sam da će sigurno doći da mi pomogne, a onda ga je čekala zamka: ostajanje kod mene" , ispričala je Stoja pre nekoliko godina, prenosi Kurir.rs

Stoja, Igor Jovanović
foto: printscreen/youtube/ Republika TV

Inače, Stoja se prvi put udala sa 16 godina, a postala je majka sa 17, zatim udovica već sa 19 kada joj je prvi muž 1991. godine poginuo u automobilskoj nesreći, čime je završen njihov trogodišnji brak.

Istakla je da je nakon toga zajedno sa sinom morala da napusti porodičnu kuću i da joj je to bila najteža godina u životu.

Period nakon njegove smrti bio joj je i finansijski veoma težak. Tada je izjavila: „Bila sam jako siromašna. Nisam imala šta da jedem...”

Uz pomoć prijatelja uspela je da radi i prehranjuje sina, a 1998. godine su odselili u Australiju. Ipak, brzo nakon odlaska je na nagovor prijatelja odlučila da se vrati u Srbiju.

Baka je postala prvi put sa 33 godine kada se rodila Milica, prvo dete njenog sina Milana. Milan je dve godine posle (2007) sa svojom suprugom Marinom Novaković dobio drugo dete, sina Filipa.

2003. godine je u domu svog prijatelja upoznala arhitektu Igora Jovanovića. Sledeće godine su počeli da se zabavljaju, a venčali su se 1. novembra 2009. godine, nakon petogodišnje veze.

Par živi u beogradskom naselju Bežanijska kosa. Iako se ne pojavljuje često na društvenim događajima, pevačica kaže da Igor igra jednu od najznačajnijih uloga u izgradnji njene karijere.

Njihova veza nije bila kontinuirana jer je par prekidao i ponovo se mirio mnogo puta. Stoja je 2014. godine otkrila da je jednom pokušala da izvrši samoubistvo zabijajući se autom u zid, i to da bi spasla svoj brak od raspadanja, prenosi Wikipedia.org

Stoja
foto: ATAImages / Antonio Ahel

Jednom prilikom je izjavila da joj je omiljena pevačica Šemsa Suljaković a često je i pevala njene pesme na svojim koncertima i u televizijskim gostovanjima, a čak je bila i intervjuisana zajedno sa Šemsom (juna 2012. godine)

Posle izlaska svog drugog albuma stekla je status folk zvezde. Od 2007. godine živi u Beogradu, a sledeće godine odlučila je da kršteno ime Stojanka promeni u Stoja po kome je postala prepoznatljiva.

Stoja ne krije da je jedno vreme bila u vrlo lošim odnosima s ocem, a razlog za to je njena odluka da život posveti pevanju. On je bio razočaran jer je oduvek želeo da njegova ćerka bude školovan muzičar, predavač u nekoj školi ili fakultetu.

Ipak, na insistiranje majke Katice, Stoja i njen otac su se pomirili, a on je prihvatio njenu profesiju i uspeh koji je postigla. Kako kaže, najbolji prijatelji u životu su joj bili roditelji, a danas je to njen sin.

S obzirom na popularnost, folk zvezda je neretko bila meta srpskih tabloida. Posebno je se našla u žiži javnosti kada je pred izlazak albuma „Metak“ izgubila više od dvadeset kilograma, povećala grudi i promenila boju kose.

Mnogo se spekulisalo da je izvadila rebro kako bi postigla što uži struk. Pevačica je nekoliko godina kasnije demantovala informacije da se podvrgla toj vrsti operacije, te da je čak izvadila i silikon iz grudi jer joj je stvarao ozbiljne zdravstvene probleme, prenosi Biografija.org

Stoja je preživela i automobilsku nesreću 28. maja 2012. godine, kada joj je džip poprilično oštećen pri sudaru sa šleperom. Izvukla se sa samo manjom povredom čela.

(Stil/Wikipedia/Biografija/Kurir)

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs