GRUPNI SE*S BIO MU JE NAJDRAŽI, A MLADE DEVOJKE POSLASTICA: Iza maske porodičnog čoveka, krije se NAJRAZVRATNIJI KRALJ

Život kralja Švedske, Krala Gustava prepun je zanimljivih detalja koje intrigiraju javnost.

Celebrities
09:36h Autor:
GRUPNI SE*S BIO MU JE NAJDRAŽI, A MLADE DEVOJKE POSLASTICA: Iza maske porodičnog čoveka, krije se NAJRAZVRATNIJI KRALJ
Foto: ABACA / Abaca Press / Profimedia

Švedska je ove godine obeležila 50. godišnjicu stupanja kralja Karla XVI Gustava na presto četvorodnevnim proslavama koje su kulminirale vojnom paradom kroz prestonicu.

Karl Gustav (77) je prvi kralj u istoriji švedske monarhije dugoj više od 1.000 godina koji je dostigao 50 godina na prestolu. Nakon smrti kraljice Elizabete II, on je danas drugi najduže živi evropski monarh, posle njegove rođake kraljice Margrete II, koja je prošle godine proslavila 50. godišnjicu na danskom tronu.

Kontroverzni detalji iz njegovog privatnog života, mnogima su postali intrigantni, nakon što su isplivali u javnost. Naime, tvrdnje da je kralj bio deo razuzdanih zabave, punih bluda i nemorala, sve su šokirale.

Karl Gustav
foto: Profimedia

Karl Gustav je imao 27 godina kada je stupio na presto 15. septembra 1973. godine, nakon smrti svog dede, kralja Gustava VI Adolfa. Karl Gustav je bio prvi u redu za tron jer je njegov otac poginuo u avionskoj nesreći kada je bio dete.

Kraljevska porodica i dalje je popularna u Švedskoj, uprkos povremenim skandalima u tabloidnoj štampi oko kraljevog privatnog života. Ankete pokazuju da se velika većina Šveđana zalaže za zadržavanje monarhije, iako kritičari to nazivaju anahronizmom koji ne pripada modernom demokratskom društvu.

Karl Gustav
foto: Profimedia

Kralj i kraljica imaju troje dece, princezu Viktoriju, princa Karla Filipa i princezu Madlen. Kao najstariji brat i sestra, Viktorija je skočila ispred Karla Filipa u liniji sukcesije kada je Švedska 1980. odlučila da monarhovo najstarije dete, a ne najstarije muško dete, nasledi tron.

Karl Gustav dospeo je na naslovne strane u januaru ove godine kada se činilo da je sugerisao da je promena pravila o nasleđivanju bila nepravedna prema Karlu Filipu. On se povukao u izjavi koju je palata izdala nekoliko dana kasnije, rekavši: "Duboko me boli kada, retrospektivno, čitam komentare koji sugerišu da ne bih stajao iza svoje ćerke, princeze Viktorije, kao švedske prestolonaslednice."

švedski kralj Gustav, Švedska kraljevska porodica
foto: Profimedia

Skandal koji je tresao javnost

Autor Tomas Sjeberg tvrdi da mu je umesto boravka u prirodi, u mladosti bio draži grupni seks, zabave sa striptizetama i veze sa mladim devojkama, među kojima je bila i Kamila Henemark, pevačica pop grupe Army of Lovers. Dokaze o tom razuzdanom životu navodno već godinama skrivala švedska tajna služba.

Koautori knjige izjavili su da su želeli da predstave kralja "kao običnu osobu" kao i način na koji ga njegovo okruženje vidi.

Kralj Gustav
foto: Profimedia

Knjiga je izazvala veliki skandal u Švedskoj gde je Karl Gustav dugo vremena predstavljao gotovo savršeni primer modernog monarha - šarmantan, dostojanstven i pomalo dosadan porodični čovek.

Autori biografije tvrde da su na razuzdanim zabavama poznate švedske manekenke skidale odeću i plesale gostima u krilu, a da su pojedine i spavale sa kraljem, ponekad i dve u isto vreme.

Autori koji otkrivaju mnoge druge pikanterije kao što je veza koju je krajem 90-ih kralj imao sa Kamilom Henemark, tamnoputom pevačicom švedske pop grupe.

"Znala je da je kraljica Silvija svesna njihove veze i plašila se da će postati najomraženija žena u Švedskoj ukoliko bi to bilo obelodanjeno", stoji u biografiji.

Knjiga opisuje i kako je Karl XVI Gustav dovodio sebe u opasnost odlazeći u sumnjive noćne klubove.

Princeza Viktorija, Princeza Estela, Kralj Karl Gustav
foto: Profimedia

Autori, koji se prvenstveno pozivaju na anonimna svedočenja, navode da je na Olimpijskim igrama u Atini 2006, kralj Karl Gustav potrošio 10.000 dolara u jednom noćnom klubu i da je proveo dva sata u sobi sa jednom striptizetom.

Šveđani su prema kralju gajili posebna osećanja, naročito od kada su saznali za njegovo teško detinjstvo u kojem se borio sa disleksijom i očevom pogibijom u saobraćajnoj nezgodi, posle koje je sa 27 godina stupio na presto.

"Razgovarao sam sa porodicom i sa kraljicom. Odlučili smo da okrenemo novi, list, jer je, koliko sam shvatio, reč o događajima iz davnih dana", izjavio je kralj, prenela je švedska agencija TT.

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs