OSTALA JE TRUDNA NAKON MUČKOG SILOVANJA: Rodila je sina koji je godinama milslio da mu je ona SESTRA, preivela PAKAO

Holivudska glumica, Klaudija Kardinale, koja je silovatelju rodila dete, preživela je pakao.

Celebrities
Autor:
OSTALA JE TRUDNA NAKON MUČKOG SILOVANJA: Rodila je sina koji je godinama milslio da mu je ona SESTRA, preivela PAKAO
Foto: Keystone Pictures USA / Zuma Press / Profimedia

Klaudija Kardinale bila je popularna italijanska glumica 1960-ih i jedna od najlepših žena. Glumica ima listu od preko 50 filmova, radila je sa Federikom Felinijem, Lukinom Viskontijem di Modroneom, Đanfrankom Korsijem, Klodom Lelušem i mnogim drugima. Kao glumica dobila je brojne nagrade, a pored toga je i ambasador Uneska.

Rođena je 15. aprila 1938. Njeni roditelji su bili Italijani, ali je rođena u Tunisu, gde su se supružnici Kardinale preselili u potrazi za boljim mestom za život. Tunis je u to vreme bio francuska kolonija, tako da je francuski Klaudijin maternji jezik.

Majka i otac nisu dozvoljavali svojoj deci bilo kakvo naslađivanje u vaspitanju, bili su strogi i zahtevni. Ako su deca nešto pogrešila, bila su strogo kažnjavana. A Klaudija je, kao najstarija u porodici, nastojala da komanduje svom ostalom decom.

Klaudija Kardinale
foto: Panda Societa per L'Industria Ci / Christophel Collection / Profimedia

Maltretirana u školi

Nastavnici su takođe sledili konzervativne metode u obrazovanju, a drugovi iz razreda su često zadirkivali i tukli Kardinaleovu decu, nazivajući ih „fašistima“. Kao mlada devojka, Klaudija se čuvala od nevolja upuštajući se u tuče, zbog čega su je učitelji često kažnjavali. Klaudija se do adolescencije nije šminkala, hodala je u crnoj odeći i striktno se pridržavala čednosti.

Ali „odeća monahinje“ nije mogla da sakrije njenu lepotu. Nikada nije razmišljala o karijeri glumice i u budućnosti je sebe videla kao učiteljicu-misionarku. Želela je da putuje na afrički kontinent i podučava malu decu, iako je volela kinematografiju. Buduća glumica bila je obožavatelj Marlona Branda i Brigitte Anne-Marie Bardot.

Klaudija Kardinale
foto: Profimedia

Karijera Klaudije Kardinale protiv volje

Sudbina je odlučila drugačije. Kada je devojčica imala 14 godina, francuski filmski reditelj Rene Vautier posetio je njihovu školu. U njegovom dokumentarnom filmu „Zlatni prstenovi“ o mornarima Tunisa, uloga mlade arapske devojke bila je prazna. Tražio je odgovarajući lik među muslimanskim učenicama, ali roditelji koji ništa nisu dozvoljavali svojoj deci nisu dozvoljavali da učestvuju u pucanju. Tada je Votje počeo da traži Evropljanina, sličnog Arapu, i izabrao Klaudiju.

U filmu se Klaudia prikazuje na nekoliko sekundi, to je neverovatan snimak. Nalet vetra je oduvao maramicu sa njenog lica i očaravajuće crne oči su gledale u kameru. Slika je osvojila prvo mesto među mnogima na Berlinskom filmskom festivalu, a publika i žiri bili su prosto oduševljeni nepoznatom devojkom. Nakon toga, dobila je ponudu da učestvuje na modnoj reviji za mlade. Ubrzo je Klaudija Kardinale postala devojka jednog od modnih časopisa.

Klaudija Kardinale
foto: Profimedia

Tada je popularni egipatski glumac Omar al-Šarif (Omar Sharif) obratio pažnju na Klaudiju i predložio Žaku Baratjeu da je snimi u svom istorijskom filmu „Goha“. Reditelj je bio zainteresovan za tip devojke i tražio je od oca dozvolu da snimi Klaudiju. Njen otac nije imao ništa protiv, ali je mlađa Blanš briznula u plač, jer je želela da bude i glumica. Klaudija u početku nije želela da bude snimljena, tražila je da povede svoju mlađu sestru, ali se on nasmejao u odgovoru.

Brutalno silovanje

Pre takmičenja lepote, Klaudija je počela da primećuje da je prati sumnjiv čovek. Uvek ju je čekao posle časova, prateći svuda, što je nesumnjivo uplašilo mladu lepoticu. Jednog dana prijatelj je pitao da li Klaudija želi da upozna mladića i upoznao ju je sa tim čovekom. Pokupio je devojku posle časa da je odvede na zabavu svoje devojke. Klaudija se otresla svojih strahova, odlučivši da je njen novi prijatelj neće povrediti.

Kada su ušli u auto, muškarac je devojku odveo na pogrešan put. Odvezli su se iz grada, gde je Klaudija silovana. Silovatelj joj je naredio da ćuti, a ona se plašila da to odmah kaže roditeljima. Ubrzo se ispostavilo da čeka dete. Čovek se sastao sa svojom žrtvom i ponudio da se otarasi bebe; Klaudija je odbila.

Klaudija Kardinale
foto: Profimedia

Sin je mislio da joj je brat

Budući da je bila u sedmom mesecu trudnoće, bilo je praktično nemoguće sakriti njen rastući stomak i Klaudija je Kristaldiju rekla istinu, nudeći joj da prestane da radimo zajedno. Franko je uverio Kardinale i pomogao joj da sakrije trudnoću od svih ostalih.

Štaviše, producent je imao neprijatan razgovor sa Klaudijinim roditeljima. Bili su strašno ljuti. Otac dugo nije komunicirao sa ćerkom. Ali bila je potrebna hitna akcija, a producent je poslao devojčicu u glavni grad Velike Britanije, gde je u oktobru 1958. rođena beba Patrik. Ubrzo je tamo došla Klaudijina majka.

Složili su se da će ova beba biti njen „sin“, jer je bilo neophodno da se sačuva integritet „neveste Italije“ za štampu i da se ne krše uslovi ugovora. Svima je rečeno da je on brat glumice, a Klaudija Kardinale je krenula na to. Dečak nije imao pojma da mu je Klaudija prava majka sve dok nije imao 8 godina. A kada se to dogodilo, vreme je izgubljeno, a topli odnos između majke i sina nije uspeo.

Klaudija Kardinale
foto: Profimedia

Između Klaudije i Franka se rodila ljubav, a venčali su se u Atlanti. On je usojio njenog sina, a iako se činilo da žive skladan život, ipak su se rastali 1975. godine. Glumica se zaljubila u Paskala Skvitijerija, zbog kojeg je ostavila supruga Franka Kristaldija. Sa njim je bila u braku, sve do njegove smrti 2017. godine. Iz braka su dobili ćerku Klaudiju.

Sve do 2010. godine, Klaudija je vodila aktivan glumački život, kada je odlučila da malo uspori sa snimanjima i ulogama.

Klaudija Kardinale
foto: Profimedia

U 9.deceniji života i dalje živi ‘radosna, slobodna i smela’, kako sama kaže. 2017. godine je bila zaštitno lice Međunarodnog filmskog festivala u Kanu i tom prilikom je rekla: Ja nisam ulepšavala svoju starost, niti sam bilo šta činila protiv bora. Izvinjavam se mnogima zbog toga.

Danas ima 85 godina i veliki je pobornik ženskih prava. Takođe, ponosno nosi titulu Uneskovog ambasadora dobre volje za odbranu ženskih prava još od marta 2000. godine

Klaudija Kardinale
foto: Profimedia

Takođe je proglašena za jednu od 50 najlepših žena u čitavoj filmskoj istoriji. Međutim, godine su učinile svoje, te Klaudija danas izgleda potpuno drugačije, a mnogi je danas ne bi ni prepoznali.

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs