OD NAJMOĆNIJEG ŠEIKA BEŽI SVAKA ŽENA KOJU DOTAKNE: Ima 25 dece, a jedino ona ne nosi HIDŽAB i krši ISLAMSKA PRAVILA

Omiljena ćerka kontroverznog vladara Dubaija živi u skladu sa pravilima koje je ona postavila.

Celebrities
Autor:
OD NAJMOĆNIJEG ŠEIKA BEŽI SVAKA ŽENA KOJU DOTAKNE: Ima 25 dece, a jedino ona ne nosi HIDŽAB i krši ISLAMSKA PRAVILA
Foto: Printscreen Instagram/ sheikha_mahra_official

Šeik Muhamed Bin Rašid Al Maktum je sedamdesetdvogodišnji milijarder, vladar Dubaija i potpredsednik Ujedinjenih Arapskih Emirata. Poznat je po tome što žene beže od njega, a javnost je posebno bila iznenađena kada je njegova ćerka Latifa optužila u tajno snimljenom videu oca da je drži u zatočeništvu od 2018. godine. Ona je navodno pokušala da pobegne iz Dubaija, te je zbog toga zarobljena.

Kontroverzni šeik se ženio više puta, a iz svih brakovaima dvadesetpetoro dece. Jedna od njegovih mezimica jeste princeza Mahra, najpoznatija lepa šeika koja se često pojavljuje u javnosti. Dok se druge žene u porodici uglavnom drže u pozadini što je uobičajeno u arapskom svetu, Mahra prisustvuje najvažnijim događajima u zemlji.

Šeika Mahra Bin Mohamed Bin Rašid
foto: Printscreen Instagram - dukefrank

Takođe je zanimljivo da se ona ne povinuje islamskim običajima, te da živi u skladu sa evropskim vrednostima.

Otac joj je dozvolio da radi šta god poželi, pružio joj je slobodu o kojoj Muhamedove ostala deca mogu samo da sanjaju. Baš zbog strogih pravila koja je nametao svojim naslednicama, njegova ćerka Latifa je pokušala i da pobegne iz zemlje. Međutim, čini se da stroga pravila za Mahru ne važe.

Mahra je po rođenju dobila ime Kristina, ali se joj roditelji ipak promenili ime u arapsko. Ima 28 godina i još nije udata, a gotovo uvek imamo prilike da je vidimo na svim bitnim događajima. Gde god se pojavi, sve ostale zaseni svojim izgledom, lepotom i elegancijom. Bujnu kosu i lice uopšte ne skriva, naprotiv. Dame arapskog sveta su oduševljenje njenim stilom, te im je neretko inspiracija u odabiru modnih kombinacija.

Diplomirala je na Univerzitetu u Britaniji i ocu dosta pomaže oko mnogih obaveza.

Veliku ljubav prema konjima nasledila je od šeika Muhameda, a i jednom momentu je gajila čak 11. Najskuplji je vredeo 3,6 miliona dolara, a godišnje je na njihovu brigu trošila oko četiri miliona dolara. Prema poslednjim procenama, njeno bogatstvo procenjeno je na milijardu dolara.

Ove njene "drskosti" se često objašnjavaju činjenicom da je ona polu-Arapkinja, a polu-Evropljanka. Njena majka Zoe Grigorakos je grčkog porekla, a to što se razvela od šeika Muhameda je ne sprečava da se često viđa sa ćerkom.

Mahra se nedavno udala za šeika Manu Al Maktuma, koji je pripadnik iste, velike kraljevske porodice, a značajno bogatstvo investira u nove tehnologije. Kao i Mara, voli konje i jahanje, uživa u putovanjima, a prisutan je i na Instagramu. Svi se pitaju da li je njihovo venčanje bilo dogovoreno još kad su bili deca ili se između dvoje mladih ipak razvila ljubav. I naravno - da li ovo prvo baš uvek isključuje ovo drugo?

Bilo kako bilo, svadba je bila san snova. Marinu venčanicu je šila ekipa od 50 krojačica, a potpisuje je modna kuća "Ezra" koja je oblačila Prijanku Čopru, Lejdi Gagu i Britni Spirs. Mladenačku tortu na sedam spratova su Mara i Mana, po lokalnom običaju, načeli mačem. Ostale detalje - pogledajte u video klipu.

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs