SILOVANA SAM 3 PUTA, MEĐU SILOVATELJIMA JE I MOJ BRAT: Nakon intimnog odnosa sam zatrudnela i znala sam šta mi je činiti

Glumica koja je 3 puta doživela silovanje i incest imala je težak život, zbog čega je bila u depresiji.

Celebrities
17:54h Autor:
SILOVANA SAM 3 PUTA, MEĐU SILOVATELJIMA JE I MOJ BRAT: Nakon intimnog odnosa sam zatrudnela i znala sam šta mi je činiti
Foto: GAVIN V / Bauer Griffin / Profimedia

Glumica Ešli Džad (55) doživela je veliku slavu nakon uloge u filmovima "Kolekcionar" i "Dvostruka opasnost", a dok je njena karijera išla uzlaznom putanjom, ona se borila sa posledicama koje su ostale nakon jezivog iskustva koje je imala. Ešli je 2011. godine objavila autobiografsku knjigu pod nazivom ''All That Is Bitter and Sweet", u kojoj je otkrila da je kao devojčica bila zlostavljena od strane starijeg čoveka, potom silovana u tinejdžerskom dobu, dok se imena rođaka koji je, takođe, seksualno zlostavljao prisetila tek nakon psihoterapije.

Glumičini roditelji razveli su se kada je imala samo četiri godine, a već u sedmoj godini upala je u depresiju. Ubrzo je po prvi put postala žrtva zlostavljanja, a kada je za isto ispričala svojim bližnjima, niko joj nije verovao.

Ešli Džad
foto: Profimedia

- Preživela sam seksualno zlostavljanje, silovanje i incest. Ali, imala sam tu sreću da su mi osobe koje su prošle slično iskustvo kao i ja pomogle u oporavku… Leto 1984. je bilo bolno za mene. Tada sam doživela da me jedna starija osoba dva puta siluje, dok me je druga odrasla osoba neprestano zlostavljala. Da stvar bude gora, za to je znao još jedan čovek i ništa nije preuzeo tim povodom - rekala je glumica.

Ešli Džad
foto: Profimedia

U srednjoj školi pobedila je na manekenskom takmičenju osvojivši dvomesečni ugovor za rad u Japanu. Ponadala se da će je ta prilika izvući iz bede i omogućiti novi početak. Međutim, za vreme putovanja bila je izložena nemoralnim ponudama menadžera zaduženog za organizaciju, a jedan maneken je pokušao da je prisili na oralni seks.

Ešli Džad
foto: Profimedia

Ešli je uprkos svim poteškoćama nastavila dalje, a jedan od njenih prioriteta bilo je obrazovanje. Diplomirala je na Univerzitetu u Kentakiju, pa se preselila u Holivud gde je ostvarila zavidnu karijeru.

Svoje bolne ožiljke je godinama je krila od javnosti, a tek je na nagovor tadašnjeg supruga Darija Frančitija odlučila je da razotkrije svoju strašnu prošlost i na taj način se oslobodi bola koji ju je izjedao iznutra od ranog detinjstva.

U knjizi je napisala i kako ju je sestra Vinona motivisala da se prijavi na rehabilitaciju zbog prejedanja. Tamo se suočila sa svim bolnim sećanjima iz života.

Ešli Džad
foto: Profimedia

Ešli je otkrila kako je donela odluku o prekidu trudnoće jer je bila silovana od strane oca nerođenog deteta. Ona je dodala kako bi, u slučaju da je donela odluku da rodi dete, otac dobio pravo na starateljstvo od strane države.

- Razlog zbog kog sam htela da prenesem svoje vlastito iskustvo jeste da sam vrlo otvorena i, kao što svi znaju, silovanje sam preživela tri puta. Nakon jednog od njih ostala sam trudna i vrlo sam zahvalna što sam uspela pristupiti sigurnom i legalnom abortusu. Silovatelj, koji je iz Kentakija, imao bi očinska prava i u Tenesiju, odakle sam ja. Morala bih da budem roditelj zajedno sa čovekom koji me je silovao - pričala je Ešli.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs