IMALI SU INTIMNE ODNOSE PO CELI DAN, 50 GODINA: Napravili su posebnu kolibu za te stvari, a u nju su vodili i DECU

Ljubavna priča holivudskog zlatnog para jedna je od najlepših i najdugovečnijih.

Celebrities
Autor:
IMALI SU INTIMNE ODNOSE PO CELI DAN, 50 GODINA: Napravili su posebnu kolibu za te stvari, a u nju su vodili i DECU
Foto: Courtesy Everett Collection / Everett / Profimedia

Pol Njumen i Džoan Vudvord bili su zlatni par Holivuda i njihova ljubavna priča je - čudesna. Upoznali su se 1953. godine tokom izvođenja premijere predstave "Piknik" na Brodveju, međutim tada je bio oženjen. Pored ljubavi prema Brodveju, njih dvoje su imali još neke zajedničke stvari: bili su članovi prestižnog glumačkog studija "Li Strasberg", a po završetku prikazivanja predstave oboje su se uputili u Holivud.

U naredne četiri godine nisu radili na istim projektima, ali su ostali dobri prijatelji. Konačno, kada se Njumen 1957. razveo od svoje prve žene, bili su angažovani za film "Dugo, toplo leto". Strast koju su gajili jedno prema drugome se vratila gotovo odmah, a već 29. januara 1958. su se venčali.

Pol Njumen
foto: IFA Film / United Archives / Profimedia

"Bila je moderna i nezavisna, dok sam ja bio stidljiv i pomalo konzervativan. Trebalo mi je dosta vremena da joj pokažem da nisam glup onako kako izgledam", rekao je on. Iduće četiri godine nisu se susretali ni radili zajedno, ali su ostali u kontaktu, jer Džoana nije želela da razori njegovu porodicu.

"Večali smo se u vreme kada su se slomljene stvari popravljale, a ne bacale: toster, cipele, čarape... Tada su se i brakovi popravljali..."

Pol Njumen
foto: Profimedia

"Ja donosim samo velike odluke, dok moja žena donosi one manje. Na primer, ako želim da živimo u Kaliforniji, a ona želi da živimo u Konektikatu, mi ćemo živeti u Konektikatu. Nema veze, to je sitnica - geografija. Ako ona misli da treba da budem demoktrata, a ne republikanac, ja ću biti demokrata. To je takođe sitnica. Ali zato ja uvek vodim računa o spoljnoj politici naše zemlje. Recimo ona će se uvek složiti oko mog stava prema Kini. To je veoma važna odluka", našalio se glumac jednom prilikom.

Pol se svima hvalio kako je bio "seksualno uspavan" sve dok u njegov život nije došla Džoan.

Pol Njumen
foto: Profimedia

"Džoan je učinila da se rodim kao seksualno stvorenje. Ostavljali smo trag požude svuda okolo. Po hotelima, javnim parkovima, iznajmljenim automobilima," ispričao je glumac govoreći i o tome kako je Džoan preuredila njihovu spavaću sobu:

Pol Njumen
foto: Profimedia

"Zovem je "Koliba za je**nje". Uradila je to s takvom ljubavlju i oduševljenjem. Čak i kad bi mi došla deca, mi bismo nekoliko noći nedeljno odlazili u Kolibu za je**nje, bili intimni, bučni i nepristojni."

U januaru 2008. godine Njumen i Vudvard proslavili su zlatnu svadbu, a u septembru te iste godine Pol Njumen je preminuo od raka.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs