GLEDALI SMO JE U SERIJAMA "KAMIONDŽIJE" I "POVRATAK OTIPSANIH": Ova genijalna glumica je rođena baka Nikole Đurička

Nikola Đuričko gradi karijeru u Americi, a malo je poznato da je njegova baka, takođe poznata srpska glumica

Celebrities
Autor:
GLEDALI SMO JE U SERIJAMA "KAMIONDŽIJE" I "POVRATAK OTIPSANIH": Ova genijalna glumica je rođena baka Nikole Đurička
Nikola Đuričko, Foto: Kurir / Dragan Kadić

Nikola Đuričko, poznat srpski glumac, gradi svoju karijeru u Americi, a malo ljudi zna da mu je baka takođe bila istaknuta figura u svetu glume. Tomanija Đuričko, ostvarila je značajne uloge u više televizijskih filmova i serija, uključujući kultne naslove poput "Povratak otpisanih", "Kamiondžije" i "Vruć vetar", među mnogim drugim.

Nikola Đuričko
foto: Printscreen - nikoladjuricko

Tomanija Đuričko bila je udata za Đorđa Đurička, s kojim je imala sina pilota (otac Nikole Đurička) i ćerku. Nikola veruje da je upravo njegova baka Tomanija razlog zbog kojeg je odlučio da se bavi glumom. U intervjuu je Nikola Đuričko podelio da mu je baka bila izuzetno važna u formiranju njegove umetničke karijere.

Tomanija Đuričko
foto: preentscreen/Youtube

Tomanija Đuričko je svoju glumačku karijeru započela davne 1915. godine u Francuskoj, gde je prvi put nastupila na sceni u Nici. Uprkos teškim životnim uslovima i nedostatku novca, njihova ljubav prema pozorištu je bila snažna. Tomanija je igrala u Beogradskom dramskom pozorištu tokom četiri godine, gde je doživela opšta priznanja, ali je nažalost doživela i otkaz. Umesto da odustane, nastavila je svoj put i pridružila se Narodnom pozorištu, gde je, iako je imala značajna dostignuća, često bila zapostavljena.

Tomanija Đuričko
foto: preentscreen/Youtube

Njeno izuzetno glumačko umeće je nagrađeno 1966. godine kada je žiri filmskog festivala u Rimu dodelio prvu nagradu za žensku ulogu u filmu "Čovek sa fotografije" Vladimira Pogačića. Uprkos uspesima, Tomanija je uvek osećala strah kada bi dobila ulogu, duboko suosećajući se sa sudbinom svake žene koju je tumačila na sceni.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs