SUPRUGU JE NARUČILA UBISTVO, PA TRK U BANKU PO NJEGOVE MILIONE: Ko je žena koju je život smestio u invalidska kolica?

Žena iz Italije poznata kao "Crna udovica" dobija godišnje milion evra od imovine svog bivšeg supruga, koga je navodno naručila da bude ubijen

Vesti
16:24h Autor:
SUPRUGU JE NARUČILA UBISTVO, PA TRK U BANKU PO NJEGOVE MILIONE: Ko je žena koju je život smestio u invalidska kolica?
Patricija Ređani, Foto: Profimedia

Patricija Ređani, poznata kao Crna udovica Italije, je žena čija je životna priča ne samo fascinantna, već i šokantna. Rođena u siromašnoj porodici, sudbina je imala nešto drugačije planove za nju. Njenu sudbinu je preoblikovao trenutak kada je jedan bogataš postao zaljubljen u njenu majku, otvarajući vrata luksuznom načinu života. Odrasla je u okruženju raskoši, navikla na privilegije i kretala se u elitnim krugovima. Međutim, njen životni put nije bio samo bajka.

Patricija Ređijani
foto: IPA/claudio veneroni / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Sudbina ju je odvela na jednu glamuroznu zabavu sedamdesetih godina gdje je upoznala Mauricija Gučija, modnog magnata koji je odmah primijetio njen izuzetan izgled, usporedivši je sa slavnomLiz Tejlor. Njihova veza je brzo postala javna, a Patricijana je postala Patricija Guči, ulazeći time u svijet visokog društva i postajući jedna od najuticajnijih žena tog vremena.

Međutim, taman kada je njen život izgledao kao savršena bajka, dogodio se šokantan obrt. Patricija je postala poznata ne samo po svom luksuznom životu već i po brutalnom zločinu. Njeno ime je postalo sinonim za intrige i misteriju kada je naručila ubistvo svog supruga, Mauricija Gučija. Ovaj neočekivani preokret nije je ucvelio; umjesto toga, ona je postala ikona neustrašivosti.

Nakon izlaska iz zatvora, Patricija se nije povukla u anonimnost ili pokazala znakove kajanja. Umesto toga, ponosno je trošila bogatstvo koje je nekada pripadalo njenom suprugu i uživala u privilegijama Guči imena. Njena hrabrost i bezobzirnost su šokirale svet, ostavljajući iza sebe trag pitanja i čuđenja.

Patricia Ređiani
foto: Profimedia

Kako je Patricija kasnije ispričala, smatrala ga je "gubitnikom" kad ga je videla u malom automobilu, ali je pristala da izađe s njim. Ubrzo je insistirala da joj kupi automobil marke "Ferari" jer bi, kako je sama priznala, radije plakala u "rols rojsu" nego bila srećna na biciklu.

Ćerka vozača kamiona o kojoj javnost jako malo zna, 1973. godine udala se u Guči porodicu, za Mauricija sa kojim je kasnije dobila dve ćerke. Međutim, već nakon 12 godina braka njen život postao je kao noćna mora.

Patricija Ređijani
foto: Profimedia

Razvod je usledio nakon što je Mauricio rekao supruzi da ide na kraći poslovni put i nije vratio kući jer je nastavio život s mlađom ženom Paolom Franki.

Razvod je konačno potpisan 1991. godine, a sud je odlučio da Guči isplaćuje Patriciji godišnje vrlo visoku sumu. Tih godina Patriciji nije bilo lako jer joj je ubrzo nakon zvaničnog razvoda dijagnotikovan tumor na mozgu, koji je potom uklonjen, navodno bez posledica. Na iznenađenje italijanske javnosti, ona je nastavila da naziva Mauricija svojim suprugom, a bila je nezadovoljna sumom koju je dobijala nakon razvoda.

U martu 1995. godine, porodična drama zauvek je promenila život Patricije Ređijane. Tog kobnog jutra u 8.30, njen bivši suprug Mauricio pronađen je mrtav, upucan hladnokrvno. Detalji zločina ukazivali su na klasičan stil mafijaških egzekucija. Međutim, misterija oko ovog zločina nije bila razrešena sve do 1997. godine, kada je anonimna dojava policiji preusmerila istragu ka Patriciji.

Kada je uhvaćena, Patricija je izjavila: "Nisam mislila da će me ikad uhvatiti." Dan kada je njen bivši suprug ubijen, 27. marta 1995. godine, zabeležila je samo jednu reč u svom dnevniku - "raj". Nakon toga je ušla u Mauricijevu vilu i izbacila njegovu ljubavnicu Paolu.

Godinama kasnije, Patricija je priznala da je poželela Mauricijevu smrt kada je saznala da planira da se venča s Paolom. Međutim, nije imala hrabrosti ili veštine da izvede ubistvo sama. "Nisam u stanju, ne umem da ciljam, ne umem da koristim pištolj", objasnila je. U očajničkom traženju pomoći, obratila se svojoj prijateljici Pini Aurijemi, koja je pronašla plaćenog ubicu Benedeta Ćeraula. Iako nije bio profesionalac, Ćeraulo je izvršio ubistvo s neobičnom preciznošću, delujući kao iskusni ubica.

Patricija Ređijani
foto: Profimedia

Nakon dojave policiji, istraga je trajala gotovo dve godine. Mauricio je tokom svog života stekao mnogo neprijatelja među moćnim ljudima Italije zbog svog kontroverznog i ekstravagantnog načina života. Kada je došla do kraja, mračna povezanost između ubistva i Patricije Ređijane, njegove bivše supruge, iznenadila je mnoge. Njihova veza je bila složena mreža mržnje i osvete, što je kulminiralo ovim jezivim zločinom.

Ova priča nije samo priča o ubistvu, već i o dubokim emocijama, osveti i želji za kontrolom. Patricija Ređijana je postala sinonim za hladnokrvno ubistvo, ali i za složenost ljudskih odnosa i tamne strane ljudske psihe.

Patricia Ređiani
foto: Profimedia

U januaru 1997. godine, Patricija je uhapšena, a sledeće godine osuđena na 29 godina zatvora zbog organizacije ubistva svog bivšeg muža. Suđenje je privuklo mnogo pažnje javnosti i medija, koji su Patriciju Ređijani prozvali "Crnom udovicom". Njene ćerke su tražile da se presuda poništi i za njeno ponašanje krivile tumor, ali nisu uspele u svojim namerama.

Ređijanijeva je završila iza rešetaka i 1998. pokušala da izvrši samoubistvo vešanjem pertlama, ali je spasena na vreme. U oktobru 2011. ponuđeno joj je da pređe u zatvor otvorenog tipa, u kojem se od zatvorenica očekuje da imaju posao, što je odbila.

- Nikad u životu nisam radila i sigurno neću početi sad - rekla je.

Kazna joj je skraćena zbog dobrog vladanja, pa je iz zatvora izašla 2016, nakon 18 godina. Od sledeće godine, nastavila je da - zahvaljujući odluci suda iz 1993. godine - dobija od porodice Guči više od 1.255.000 dolara godišnje, a odlučeno je i da je Ređijanijevoj isplate zaostale svote, koje su joj bile uskraćene tokom boravka u zatvoru. Ispostavilo se da je ta suma dostigla više od 22 milona dolara, a očekuje se da će se njene ćerke Alegra i Alesandra, naslednice Mauricija Gučija, žaliti na ovu odluku.

Kada se osvrne na svoje godine u zatvoru "San Vitore", Patricija ga ne opisuje tako užasnim mestom kako bi se očekivalo.

- Odlično mi je bilo tamo, to su bile godine spokoja - objasnila je.

Ima veliko bogatstvo, ali stari potpuno sama

Danas italijanska "Crna udovica" živi s papagajem i psom, prilično usamljena. Njene ćerke ne žele da razgovaraju s njom, kao ni prijateljica koja joj je pomogla da pronađe plaćenog ubicu.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs