NA TUĐIM SUZAMA SREĆU GRADILI, PA KAO PSI OD TUGE UMIRALI: Najtužnije ljubavne priče svih vremena

Joko Ono i Džon Lenon, Elizabet Tejlor i Ričard Barton, Šeron Tejt i Roman Polanski, Džoan Vudvord i Pol Njumen, Mišel Vilijams i Hit Ledžer

Celebrities
22:00h Autor:
NA TUĐIM SUZAMA SREĆU GRADILI, PA KAO PSI OD TUGE UMIRALI: Najtužnije ljubavne priče svih vremena
Patrik Svejzi, Foto: Profimedia

Ljubavne priče često nam donose radost i sreću, ali u nekim slučajevima, one nas ponesu kroz trnovite puteve i tužne obrte sudbine. Neki parovi, bez obzira na svoj talent, slavu i bogatstvo, suočili su se s tragedijama koje su ostavile dubok trag u istoriji ljubavnih priča.

Pol Njumen i Džoan Vudvord

Pol Njumen i Džoan Vudvord - Dugogodišnji simbol srećnog i izdržljivog braka, ovo dvoje legendarnih glumaca često su nazivani "zlatnim parom Holivuda". Njihova veza je trajala čitavih 50 godina, ostavljajući dubok i neizbrisiv trag kako u svetu zabave, tako i u srcima mnogih obožavalaca.

Iako je njihov brak bio ispunjen ljubavlju i partnerstvom, sudbina je imala svoje planove. Pol Njumen, ikona filma, suočavao se s teškom bolešću - rakom pluća. Nažalost, u 83. godini života, 26. septembra 2008. godine, izgubio je ovu bitku. Umro je u svom domu u Konetiketu, a uz njega je bila njegova voljena Džoana Vudvord. Te poslednje reči koje je izgovorio, "Bila je privilegija biti ovde", svedoče o dubokoj zahvalnosti i ljubavi koju je osećao prema svojoj supruzi.

Pol Njumen
foto: Profimedia

Njihov brak nije bio bez izazova. Iako su se često smatrali idealnim parom, vanbračne afere su obeležile njihovu zajednicu, stvarajući trenutke turbulencije i neprijatnosti. Međutim, uprkos tim iskušenjima, Njumen i Vudvord nisu dopustili da takvi trenuci naruše osnovnu vezu i ljubav koju su delili. Njihova veza bila je jača od prolaznih iskušenja i nevjerstava.

Njihov brak ostaje inspiracija mnogima, podsećajući nas da se ljubav i partnerstvo mogu očuvati kroz sve oluje života. Pol Njumen i Džoana Vudvord ostavili su nas sa sećanjem na pravu i istinsku ljubav koja je izdržala test vremena, ostavljajući nas sa željom da pronađemo sličnu sreću u svojim ljubavnim pričama. Njihova priča će zauvek ostati urezana u istoriju Holivuda i u srcima onih koji su ih voljeli i poštovali.

Elizabet Tejlor i Ričard Barton

Dvoje velikih glumačkih talenata, Elizabet Tejlor i Ričard Barton, sastali su se na setu filma "Kleopatra" i započeli strastvenu ljubavnu vezu. Njihova veza bila je obeležena strašću i ljubomorom, ali su se i više puta venčavali i razvodili. Uprkos burnim promenama u njihovoj vezi, nisu mogli da se odvoje jedno od drugog. Nažalost, njihova priča dobila je tužan epilog kada je Barton preminuo u saobraćajnoj nesreći 1967. godine.

Njihova veza bila je obeležena prejakim karakterima i velikim količinama alkohola koje su oboje konzumirali. Oboje su bili strastveni, impulsivni ljudi, skloni ljubomori i posesivnosti. Iako su se neizmerno voleli i cenili, često bi izbili žestoki konflikti koji bi doveli do privremenih razdvojenosti i pomirenja.

Elizabet Tejlor
foto: Sunset Box / Allpix Press / Profimedia

Jedan od najupečatljivijih trenutaka u njihovoj vezi bio je njihov prvi brak 1964. godine. Ovo venčanje je privuklo ogromnu pažnju javnosti i medija, ali nije bilo ni blizu bajke. Strast koja ih je spojila uskoro je ustuknula pred njihovim nepomirljivim razlikama i problemima. Par se razveo 1974. godine, a potom su se ponovno venčali 1975. godine.

Međutim, ni drugi brak nije bio bez problema. Njihove nesuglasice i svađe nisu se smanjivale. Osećali su se kao da su suđeni jedno drugom, ali i kao da jednostavno ne mogu biti zajedno. Ljubomora i posesivnost, koje su oboje nosili sa sobom, često su narušavale njihovu sreću.

Uprkos svim izazovima, Elizabet Tejlor i Ričard Barton nikada nisu prestali voljeti jedno drugo. Njihova veza, iako turbulentna, bila je ispunjena dubokom ljubavlju i strašću. Do svoje smrti, Elizabet i Ričard bili su svesni da je njihova ljubav bila prava i jedinstvena.

Ova priča nas podseća da ljubav nije uvek savršena i da se često suočava s izazovima. Elizabet i Ričard nas takođe podsećaju da prava ljubav ostavlja neizbrisiv trag, bez obzira na sve prepreke. Njihova strastvena veza i komplikovana ljubavna priča i dalje inspirišu i intrigiraju generacije širom sveta.

Klerk Gejbl i Karol Lombard

Ljubavna priča između Klarka Gejbla i Kerol Lombard nije bila samo priča iz bajke, već istinska romansa koja se odvijala na velikom platnu Holivuda, ali i izvan njega. Ovaj par, koji je obasjan svetlima reflektora i voljen od strane publike, imao je sve elemente pravog holivudskog spektakla, ali njihova priča je takođe bila obavijena tragedijom.

Klark Gejbl, poznat po svojoj harizmi i zavodničkom šarmu, pronašao je svoju srodnu dušu u Kerol Lombard, jednoj od najboljih glumica zlatnog doba Holivuda. Njihova veza bila je poput ljubavne priče iz filma - puna strasti, romantike i uzajamnog poštovanja. Iako su bili iz različitih svetova - on ozbiljan i introspektivan, a ona živahna i vedra - njihova ljubav je bila iskrena i duboka.

Klark Gejbl, Vivijen Li
foto: Profimedia

Gejbl je shvatio da je sreća za njega bila upravo Kerol. Njih dvoje su se venčali 1939. godine, iako su mnogi sumnjali u dugovečnost njihovog braka zbog razlika u temperamentima i stilovima života. Međutim, njihova ljubav bila je jaka i činilo se da ništa ne može ugroziti njihovu sreću.

Tragedija je pogodila ovu srećnu priču 1942. godine, kada je Kerol Lombard poginula u avionskoj nesreći tokom druge svetske rata. Klark Gejbl bio je slomljen ovim gubitkom. Izgubio je ne samo voljenu ženu, već i svoju najbližu prijateljicu i saputnicu u životu. Nikada se nije oporavio od ove gubitničke traume.

Gejbl se povukao iz javnosti i filma nakon smrti Kerol. Iako se kasnije vratio glumi, nikada više nije bio isti. Njegova energija i životni duh izgubljeni su zajedno sa Kerol Lombard. Kada je preminuo 1960. godine, ostavio je za sobom ne samo bogatu filmsku baštinu, već i priču o ljubavi koja je bila svetla tačka u njegovom životu.

Ljubav između Klarka Gejbla i Kerol Lombard ostala je urezana u istoriju Holivuda kao jedna od najlepših i najtragičnijih priča. Njihova veza podseća nas na snagu i dubinu prave ljubavi, ali i na krhkost života i nesreću koja može ugroziti i najlepše priče o ljubavi. Njihova priča će zauvek ostati simbol neuhvatljive sreće koja se može pronaći, ali i izgubiti.

Loren Bekol i Hemfri Bogart

Ljubavna priča između Loren Bekol i Hemfrija Bogarta bila je jedna od najfascinantnijih i najneobičnijih u istoriji Holivuda. Njih dvoje su uspeli da prevaziđu društvene predrasude, razlike u godinama i prethodne brakove kako bi izgradili duboku i istinsku vezu koja je ostala urezana u sećanju mnogih.

Kada su se upoznali, Loren Bekol je bila mlada glumica koja je tek počinjala graditi svoju karijeru, dok je Hemfri Bogart već bio renomirani glumac, stariji od nje čak 25 godina. Osim toga, Bogart je iza sebe već imao tri braka, što je izazvalo zabrinutost Lorenine majke. Međutim, ništa nije moglo da spreči ovu neobičnu ljubav da se razvije.

Njihova veza bila je obavijena tajnom prvih godinu dana, verovatno zbog zabrinutosti za reakciju javnosti. Ali ljubav je bila toliko jaka da su se odlučili za brak. Godine 1945, Hemfri Bogart i Loren Bekol razmenili su bračne zavete i počeli svoj zajednički život.

Loren Bekol, Hemfri Bogart
foto: Profimedia

Njihov brak, uprkos svim preprekama, bio je ispunjen strašću i uzajamnim poštovanjem. Loren je često isticala da je Bogart bio njen najbolji prijatelj, a Bogart je govorio o Loren kao o svojoj najvećoj ljubavi. Njih dvoje zajedno su radili na nekoliko filmskih projekata, uključujući kultni film "Casablanca," koji je postao simbol njihove ljubavi i profesionalne saradnje.

Nažalost, njihova ljubavna priča imala je tragičan završetak. Hemfri Bogart preminuo je 1957. godine od raka grla, ostavivši Loren Bekol u dubokoj tuzi. Njihova ljubavna priča trajala je samo 12 godina, ali je ostala urezana u pamćenju Holivuda kao jedna od najneobičnijih i najinspirativnijih priča o ljubavi.

Loren Bekol i Hemfri Bogart su nas podsetili da se ljubav ne može meriti samo godinama ili prethodnim brakovima.

Marlin Monro i Džo Dimađio

Merilin Monro i Džo Dimađio - njihova ljubavna priča ostala je urezana u istoriji Holivuda kao jedna od najfascinantnijih i najtragičnijih romansi. Upoznali su se 1952. godine na sastanku u četvoro, a iako su bili iz različitih svetova - on kao bivša bejzbol zvezda čija je karijera bila završena, a ona kao mlada glumica koja je tek počinjala graditi svoj put - njihova privlačnost jedno prema drugom bila je neodoljiva.

Džo Dimađio je, međutim, bio izrazito posesivan partner i od Merilin je tražio da napusti svoju karijeru i postane domaćica. Međutim, Merilin nije želela da odustane od svojih snova i ambicija. Ova nesuglasica i njegova posesivnost doveli su do tragičnog kraja njihovog braka nakon samo devet meseci. Glumica više nije mogla da podnese psihičko i fizičko zlostavljanje koje je trpela.

Iako su se nakon razvoda oboje upustili u nove emotivne veze, njihova ljubav prema jedno drugom nije izbledela. Merilin Monro je imala mnoge partnere, ali Džo Dimađio ostao je nezaboravan u njenom srcu. Kada je 1961. godine dijagnostifikovana šizofrenija i počela se suočavati s teškim mentalnim izazovima, jedini koji ju je redovno posećivao bio je upravo Dimađio. Njegova ljubav i briga za nju bili su neizmerljivi.

Merilin Monro, Džo Dimađio
foto: Profimedia

Nakon smrti Merilin Monro 1962. godine, Džo Dimađio svake nedelje punih 36 godina slao je ruže na njen grob. Nikada se više nije ženio, a njegove reči pre smrti, "Napokon ću ponovo videti Merilin," svedoče o dubini njihove veze i neprolaznoj ljubavi.

Ljubavna priča između Merilin Monro i Džoa Dimađija podseća nas na snagu i trajnost prave ljubavi, ali i na teške izazove s kojima se suočavaju i najslavniji parovi. Njihova priča ostala je zauvek urezana u srcima mnogih, simbolizujući ne samo strast, već i bol, sa kojim se često susrećemo u životu.

Vivien Li i Lorens Olivije

Ljubavna priča između Vivijen Li i Lorensa Olivijea ostala je upamćena kao jedna od najintrigantnijih i najtragičnijih priča u svetu zabave. Ovo dvoje talentovanih glumaca nisu mogli da sakriju duboku privlačnost jedno prema drugom, uprkos njihovim postojećim brakovima. Njihova ljubavna priča bila je isprepletena sa slavom, strašću, ali i teškim izazovima.

Vivijen Li i Lorens Olivije sreli su se u Holivudu, gde su oboje već bili priznati glumci. Iako su oboje bili u braku s drugim osobama, njihova strast nije mogla da se ignoriše. Godine 1940, odlučili su se za razvod od svojih partnera i stupili u brak. Njihova zajednička ljubavna priča brzo je postala vest broj jedan u Holivudu, iako je to za Olivijea bila treća ženidba.

Vivijen Li, Lorens Olivije
foto: akg-images / akg-images / Profimedia

Njihova sreća u braku, međutim, nije trajala dugo. Vivijen Li je patila od bipolarnog poremećaja, koji je tada bio skrivan od javnosti, a koji ju je dovodio do teškog oblika depresije. Još teže, periodično bi doživljavala napade besa i agresije prema Olivijeju, a nakon tih epizoda, nije se sećala svojih postupaka. Ova borba s mentalnim zdravljem postavila je ozbiljan izazov pred njihov brak.

Nažalost, njihov brak nije izdržao ovu borbu. Nakon 20 godina zajedničkog života, Vivijen Li i Lorens Olivije su se razveli. Nakon razvoda, Vivijen se udala za Džeka Merivalea, a njeni psihički problemi nastavili su da je muče. Umrla je 1967. godine, posle dugotrajne borbe s tuberkulozom.

Tragično, prvo što je Džek Merivale uradio nakon Vivijenine smrti bilo je da pozove Olivijea kako bi mu saopštio tužnu vest i kako bi zajedno organizovali sahranu. To je svedočanstvo o dubini i trajnosti ljubavi koju su ova dva muškarca osećala prema istoj ženi.

Priča o Vivijen Li i Lorensu Olivieu podseća nas na to da se čak i najlepše ljubavne priče suočavaju s izazovima i nepravdom sudbine. Njihova ljubav bila je strastvena i duboka, ali su se suočavali s unutarnjim demonima koje nisu mogli kontrolisati. Ova priča takođe naglašava važnost razumevanja i saosećanja prema osobama koje se bore s mentalnim bolestima i potrebu da se o tome otvoreno razgovara kako bi se pomoglo onima kojima je pomoć potrebna.

Ketrin Hepbern i Spenser Trejsi

Ljubavna priča između Ketrin Hepbern i Spensera Trejsija ostala je jedna od najpoznatijih i najtragičnijih romansi u istoriji Holivuda. Njih dvoje prvi put su zajedno nastupili u filmu "Žena godine" i odmah su započeli romansu koja je postala tajno srce njihovih života, iako je Trejsi tada već bio u braku.

Na setu "Žene godine," hemija između Ketrin i Spensera bila je očigledna. Njihova ljubav nije mogla da se sakrije, iako je Trejsi bio u braku s Luiz Treadvel. Ova romansa počela je iako su se suočavali s preprekama koje se nisu mogle lako prevazići. Trejsi, kao veliki katolik, nije razmatrao mogućnost razvoda, što je ostavilo njihovu ljubav u tajnosti.

Ketrin Hepbern, Spenser Trejsi
foto: Profimedia

Njihova veza bila je često opisivana kao "slepa" jer je pokazivala duboku emocionalnu povezanost koja je nadmašivala sve prepreke. Ketrin Hepbern i Spenser Trejsi ostvarili su još mnoge filmske projekte zajedno, ali su njihovi najbliži prijatelji i kolege znali da njihova ljubav ide dublje od filmskog platna.

Nakon mnogo godina tajne veze, Ketrin i Spenser napokon su počeli javno da žive zajedno. Nažalost, sudbina nije bila naklonjena njihovoj ljubavi. Samo sedamnaest dana nakon što su završili snimanje svog poslednjeg zajedničkog filma "Pogodi ko dolazi na večeru," Spenser Trejsi preminuo je od srčanog udara u svojoj 67. godini.

Smrt Spensera Trejsija označila je kraj ove ikonične ljubavne priče. Ketrin Hepbern, koja je ostala bez svoje najveće ljubavi, nastavila je da se posvećuje svojoj karijeri i humanitarnim aktivnostima. Njihova priča ostala je upamćena kao simbol strastvene i neizmerno duboke ljubavi koja se suočila s preprekama koje nisu mogle da je unište. Ketrin i Spenser zauvek će ostati urezani u istoriju Holivuda i u srcima svih zaljubljenih.

Pirs Brosnan i Kasandra Haris

Pirs Brosnan, poznat kao legendarni Džejms Bond, pronašao je svoju životnu ljubav u Kasandri Haris, koja je u svetu zabave ostala upamćena kao Bondova devojka. Njihova ljubavna priča bila je duboka i snažna, a njihov brak započet 1980. godine obeležio je početak njihove zajedničke sreće.

Pored glumačke karijere, Pirs Brosnan je postao i brižan suprug i očuh. Kasandra je imala dvoje dece iz prethodnog braka, i Brosnan ih je usvojio i odgajao kao svoju sopstvenu decu. Ova ljubazna gesta svedočila je o njegovoj dubokoj predanosti porodici i njegovoj neizmernoj ljubavi prema Kasandri.

Međutim, sreća im nije dugo trajala. Kasandri je dijagnostikovan rak jajnika, ozbiljna i smrtonosna bolest koja je promenila tok njihovih života. Pirs Brosnan bio je uz svoju voljenu ženu tokom njenog teškog lečenja koje je uključivalo osam operacija, hemoterapije i alternativne metode lečenja. Nažalost, ništa od ovih napora nije uspelo da pobedi bolest.

Pirs Brosnan
foto: Profimedia

Kasandra Haris preminula je 1991. godine u svojoj 43. godini života, ostavljajući Pirs Brosnana u dubokoj tuzi i gubitku. Njihova ljubavna priča okončana je prerano, a Pirs Brosnan se suočio s neopisivim bolom gubitka supruge koju je neizmerno voleo.

Nesreća nije prestala tu. Nakon nekoliko godina, Brosnan je suočen s još jednim gubitkom. Njegova usvojena ćerka Šarlot preminula je od iste bolesti koja je uzela i njenu majku, Kasandru. Ovaj dodatni udarac duboko je potresao Pirs Brosnana i njegovu porodicu.

Priča o Pirsu Brosnanu i Kasandri Haris podseća nas na snagu ljubavi i na nepravdu koja često zadesi i najbliže i najvoljenije. Njihova borba protiv teške bolesti ostaje svedočanstvo o predanosti i hrabrosti u suočavanju s najtežim izazovima života. Ova priča takođe naglašava važnost podrške i razumevanja prema osobama koje se suočavaju s teškim bolestima i potrebu za istraživanjem i lečenjem tih bolesti kako bi se spasili životi drugih.

Džon Lenon i Joko Ono

Joko Ono je bila uspešna avangardna umetnica kada je 1966. godine na svojoj izložbi u "Indica Galleryju" u Londonu upoznala Džona Lenona. Mnogi obožavatelji slavnog benda nikada se nisu pomirili sa činjenicom da je njihov omiljeni pevač u vezi sa Joko, koju su smatrali glavnim krivcem za to što je započeo eksperimentisati sa muzikom i udaljio se od Bitlsa. Nažalost, njihova ljubav završila se tragično u decembru 1980. godine, kada je zaluđeni obožavatelj Mark Dejvid Čepmen ubio Džona Lenona ispred njihovoh stana u Njujorku.

Mik Džeger i Lovren Skot

Mik Džeger, Lovren Skot
foto: AP

Ljubavna priča između Lovren Skot, poznate modna dizajnerke, i legendarnog Mik Džegera, frontmena benda The Rolling Stones, bila je jedna od onih koje su plenile pažnju javnosti zbog svoje neobičnosti i dubine. Pomalo čudan par zbog visinske razlike, Lovren je bila viša za čak 12 centimetara od Džegera, ali su zajedno stvarali neodoljivu hemiju koja je privlačila sve poglede gde god da su se pojavili.

Njihova ljubavna priča bila je duboka i strastvena. Mik Džeger nije krio svoju ljubav prema Lovren i često je u intervjuima isticao kako mu je ona bila "ljubavnica i najbolja prijateljica." Njihova veza bila je ispunjena međusobnim podržavanjem i slavljenjem zajedničkih uspeha, bilo da se radilo o muzici ili modi.

Godine su prolazile, ali njihova ljubav ostajala je neupitna. Par je prošao kroz mnoge izazove zajedno, ali se uvek vraćao jedno drugome. Nisu samo bili partneri, već i prijatelji, što je bila osnova njihove veze.

Međutim, 2014. godine, ova ljubavna priča doživela je tragičan kraj. Lovren Skot je iznenada preminula nakon što je počinila samoubistvo. Njena smrt ostavila je sve u šoku, jer nije postojalo jasno objašnjenje zašto je to učinila. Navodno je imala finansijske probleme, ali tačan razlog za njen očajnički čin ostao je nepoznat.

Nakon Lovrenine smrti, Mik Džeger je bio duboko pogođen gubitkom svoje voljene. Njegova tuga bila je vidljiva u javnosti, a mnogi su osećali saosećanje prema njemu i prema tragičnom gubitku koji je pretrpeo.

Patrik Svejzi i Lisa Niemi

Patrik Svejzi i Lisa Niemi su zajedno proveli neverovatnih 34 godine, što je u svetu Holivuda prilično neobično. Njihova priča o ljubavi počela je kada je Svejzi imao svega 20 godina, a Lisa je imala 16. U mnogim intervjuima, Patrik Svejzi nije krio svoje oduševljenje čim je prvi put ugledao Lisu Niemi, a to oduševljenje je ostalo nepromenjeno sve do njegove smrti.

Patrik Svejzi je postao globalna ikona i jedan od najomiljenijih glumaca zahvaljujući filmovima poput "Prljavi ples" i "Duh," ali dok je svet divio njegovim glumačkim sposobnostima, on je celi svoj život posvetio svojoj porodici i svojoj supruzi Lisi.

Nažalost, 2009. godine, svet je izgubio ovog izuzetnog glumca kada je preminuo od raka pankreasa. Njegova smrt potresla je mnoge, a posebno njegovu suprugu Lisu Niemi, koja je zajedno s njim prošla kroz mnoge uspone i padove tokom njihove dugogodišnje veze.

Patrik Svejzi, Lisa Nijemi
foto: Profimedia

Nakon Patrikove smrti, u javnost su procurele mnoge priče o njihovom braku, uključujući tvrdnje da je Lisa dominirala u njihovoj vezi i donosila sve odluke. Međutim, te priče ne umanjuju dubinu njihove ljubavi i partnerstva koje su delili tokom toliko godina.

Lisa Niemi kasnije se ponovno udala, ali u svojim izjavama nije krila koliko joj je teško palo Patrikovo odlazak. Ona je podelila da je mesec dana pre svog drugog venčanja sanjala svog pokojnog supruga i to protumačila kao njegov blagoslov za nastavak njenog života.

Džoni Keš i Džun Karter Keš

Džoni Keš, legendarni muzičar, ostavio je neizbrisiv trag u svetu muzike svojom autentičnom muzikom i dubokim stihovima. Iako je bio poznat po svom temperamentu i promenljivoj ćudi, njegov život bio je obeležen mnogim tragedijama i izazovima koji su ga pratili od detinjstva.

Jedna od prvih tragedija u Kešovom životu bila je smrt njegovog starijeg brata, s kojim je bio izuzetno blizak. Ovaj gubitak ostavio je dubok trag u njemu i doveo ga do problema s drogom i alkoholom tokom mladosti. Iako je Džoni Keš suočavao s unutarnjim demonima, muzika je bila njegov izlaz i način izražavanja.

U julu 1956. godine, Džoni Keš upoznao je mladu pevačicu Džun Karter na turneji, i odmah je bio očaran njenim talentom i harizmom. Džun je takođe bila privučena Džonijem, iako je bila u braku. Njihova ljubavna priča bila je sudbinska, i uprkos svim preprekama, oni su jedno drugo smatrali svojom srodnom dušom.

Džoni Keš, Džun Keš
foto: Wikipedia

Džun je napustila brak i karijeru kako bi bila sa Džonijem Kešom, a njihova ljubav je postala neizmerno snažna. Međutim, tokom godina, Keš se suočavao s problemima vezanim za drogu i impulsivnim ponašanjem, što je dodatno otežavalo njihovu vezu. Bez obzira na sve, Džun je ostala uz njega.

Nakon 12 godina zajedničkog života, Džoni Keš i Džun Karter su se konačno venčali 1. marta 1968. godine. Njihova veza bila je duboka i strastvena, iako su se suočavali s mnogim izazovima. Džoni Keš je kasnije uspeo da prevaziđe svoje probleme s drogom i alkoholom, delom zahvaljujući podršci Džun.

Nažalost, Džuni Keš preminula je u maju 2003. godine, ostavljajući Džonija duboko potresenog gubitkom svoje voljene supruge. Samo četiri meseca kasnije, Džoni Keš je preminuo, a mnogi su govorili da je umro od "slomljenog srca."

Priča o Džoniju Kešu i Džun Karter podseća nas na snagu istinske ljubavi koja može prevazići sve prepreke i nedaće. Njihova veza bila je ispunjena strašću, podrškom i međusobnim poštovanjem, i ostala je simbolom prave ljubavi koja traje zauvek.

Šeron Tejt i Roman Polanski

Davno pre nego što je francuski reditelj Roman Polanski bio optužen za zlostavljanje maloletne devojke bio je u braku sa glumicom Šeron Tejt. Iako je njihov brak bio daleko od savršenog pa je bilo javno poznato da je neveran supruzi, Polanski ju je obožavao.

Šeron Tejt, Roman Polanski
foto: Profimedia

Nažalost, njihova ljubav se završila tragično i postala deo holivudske istorije. Naime, upravo je Šeron Tejt, dve nedelje pre nego što je trebalo da rodi sina, bila žrtva stravičnog masakra Čarls Mensona u sopstvenom domu. Preminula je nakon što ju je Menson 16 puta izbo nožem.

Grejs Keli i princ Renije III

Grejs Keli, jedna od najlepših i najtalentiranijih holivudskih glumica svog vremena, postala je globalna ikona i simbol elegancije. Njena priča o ljubavi i braku s princem bila je moderna bajka koja je obišla svet, ali nažalost, završila se tragično.

Pre nego što je postala princeza Monaka, Grejs Keli je bila poznata po svojoj glumačkoj karijeri i ljubavnim aferama sa oženjenim muškarcima. Njena lepota i talenat privukli su pažnju širom sveta, a bila je i simbol glamura zlatnog doba Holivuda.

Ključni trenutak u njenom životu dogodio se kada se susrela s predstavnikom male kraljevine Monaka, princem Reniejem III. Njihova ljubavna priča bila je puna strasti i izazova, a Grejs je morala da se odrekne svoje karijere zbog ljubavi prema princu. Nakon niza afera s oženjenim muškarcima, brak s princem Reniejem III odobrili su njeni roditelji, a ceremonija venčanja postala je događaj veka.

Grejs Keli, Princ Renije
foto: Profimedia

Grejs Keli i princ Renije III bili su simbol modernog kraljevskog para. Njihova ljubavna priča odmah je privukla pažnju javnosti, a njihovo venčanje bilo je spektakularno i nezaboravno. Brak je trajao 25 godina, tokom kojih su zajedno imali troje dece.

Nažalost, tragični preokret dogodio se 1982. godine. Grejs Keli je preminula nakon što je doživela saobraćajnu nesreću dok je vozila sa svojom 17-godišnjom ćerkom Stefani. Ovaj gubitak bio je potresan za celu svetsku javnost, a principat Monako i ceo svet plakali su za svojom voljenom princezom.

Priča o Grejs Keli i princu Renieu III podseća nas na to da bajke, ma koliko bile predivne, često imaju i svoje tragične strane. Njihova ljubavna priča bila je izvanredna, ali je završila nepravedno i prerano. Grejs Keli će zauvek ostati simbol elegancije i lepote, a njen brak s princem Reniejem III će ostati deo istorije kao jedna od najpoznatijih i najtragičnijih priča o ljubavi u svetu kraljevskih porodica.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs