MIŠ JE NAJOPASNIJI SIN ZLOGLASNOG EL ČAPA: Zadojen i odrastao u brutalnom bogatstvu - SUROVOST je jedino za šta on zna

Kada je uhapšen sin El Čapa nastao je nezapamćeni haos na ulicama Meksika, a kartel je dao ultimatum Vladi za njegovo oslobađanje.

Celebrities
Autor:
MIŠ JE NAJOPASNIJI SIN ZLOGLASNOG EL ČAPA: Zadojen i odrastao u brutalnom bogatstvu - SUROVOST je jedino za šta on zna
Ko je Ovidio Guzman Lopez?, Foto: FBI / Zuma Press / Profimedia

Deca narko-bosova se obično nazivaju Narko Juniori i često pokušavaju da imitiraju uspeh svojih roditelja u kriminalnom podzemlju. Veruje da su sva četiri El Čapova sina postala važni igrači u kartelu Sinaloa, ali je Edgar Guzman Lopez, ubijen je u Kulijakanu 2008. godine usred očeve svađe sa frakcijom Beltrana Lejva iz kartela Sinaloa.

Ono što se sa sigurnošću zna je da je u El Čapovoj porodici, dilovanje narkoticima porodični biznis.

Ko je Ovidio Guzman Lopez?

Ovidio Guzman Lopez je rođen 29. marta 1990. i sin je Hoakina "El Čapa" Guzmana i njegove druge supruge Grizelde Lopez. Odrastao je u Meksiko Sitiju i proveo je četiri godine svog obrazovanja u katoličkoj školi. U njegovoj biografiji se navodi da ga je majka izvela iz škole kada su ga porodice njegovih drugova iz razreda isključile sa školskog izleta.

U optužnici američke velike porote se navodi da je Guzman Lopez bio umešan u poslove trgovine drogom svog oca od 2008. godine, kada je bio tinejdžer.

Nakon što mu je otac uhapšen, pričalo se da su Miša svaki dan dovozili taksijem u školu.

Ovidio Guzman
foto: EPN/Newscom / Newscom / Profimedia

Poznat je i kao "El Raton" odnosno "Miš".

Njegov otac “El Čapo” je nekada bio najtraženiji narko-bos Meksika i najtraženiji kriminalac na svetu. Pretpostavlja se da ima oko 15 dece koje je dobio sa četiri supruge.

Priča se da je Guzman Lopez preuzeo istaknutu ulogu u kartelu Sinaloa nakon hapšenja svog oca. Kada je njegov stariji brat Edgar Guzman-Lopez ubijen 2008. godine, Ovidio i njegov brat Hoakin Guzman Lopez nasledili su udeo u očevom globalnom carstvu trgovine narkoticima, navodi su Stejt departmenta.

Guzman Lopez je tada imao samo 18 godina.

Asošijeted pres je 2019. izvestio da on vodi kartel zajedno sa svojom braćom.

Ovidio Guzman
foto: HO / AFP / Profimedia

Vlasti su 5. januara 2023. uhapsile Guzmana Lopeza u okrugu Hesus Marija u Kulijakanu, nakon čega je usledio nezapamćen haos na ulicama Meksika.

Tokom i nakon hapšenja ubijeno je 10 vojnika i 19 osumnjičenih. Besni članovi bande postavili su blokade na putevima, zapalili desetine vozila i napali avione na lokalnom aerodromu.

Postoji značajna razlika između života oca i sina. Dok je El Čapo uvek bio u bekstvu, od kako je prvi put uhapšen. On je pokušao da pobegne iz zatvora kopajući tunel, a veći deo svog života se krio po lošim hotelima, držeći se "ispod radara".

S druge strane Miš je uvek živeo na "visokoj nozi", rođen u brutalnom bogatstvu, iza sebe je imao svoju bandu koja se otvoreno sukobljavala sa policijom. Čak su pokušali da obore i vojni avion.

"Ovidio je prva generacija dilera narkotika koja je rođena u bogatstvu. On je izabran da bude glavni trgovac droge. Nikad nije bio siromašan. On je mogao da bude inženjer, arhitekta ili bilo šta drugo, ali on je izabrao da bude vođa narko kartela," rekao je Alehandro Hope, meksički analitičar

Što se tiče njegovog privatnog života, o tome se strogo ćuti. Miš ne voli da se priča o njegovom životu, pa se tako zna da je oženjen, ali ko mu je žena i da li ima dece još nije poznato javnosti.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs