11 STVARI O MAJKLU DŽEKSONU KOJE NISTE MOGLI NI DA ZAMISLITE: Ovim je šokirao, u sobi gde je umro nađeni UŽASNI PREDMETI

Majkl Džekson je bio poseban umetnik koji je dao novu čar muzici, a nepoznati detalji o njegovom životu će vas iznenaditi!

Celebrities
17:12h Autor:
11 STVARI O MAJKLU DŽEKSONU KOJE NISTE MOGLI NI DA ZAMISLITE: Ovim je šokirao, u sobi gde je umro nađeni UŽASNI PREDMETI
11 stvari o Majklu Džeksonu koje nisu poznate, Foto: Eugene Adebari / Shutterstock Editorial / Profimedia

Majkl Džekson je najnagrađivaniji je pevač ikada i jedna odmnajuticajnijih i najpoznatijih umetnika u muzičkoj industriji. Ginisove rekorde oborio je, čak, 23 puta. Prodao je više od 850 miliona primeraka albuma. Toliko je bio autntičan, da se do danas nije pojavio neko sličan njemu. A kroz brojne velike hitove, koje i omladina sluša, nastavlja da živi večno.

Ovaj američki pevač, tekstopisac, plesač i producent rođen je 29. avguta 1958 godine. Karijeru je počeo veoma rano kao član grupe "The Jackson 5" zajedno sa svojom braćom. Međutim, postigao je planetarnu slavu kao solista.

Majkl Džekson
foto: Ron Wolfson, 2002 All Rights Reserved / Everett / Profimedia

Njegov peti studijski album "Off the Wall" iz 1979. godine označio je prelazak iz teen-idol faze u zrelu pop zvezdu. No, pravi prelom dogodio se sa projektom "Thriller" 1982. godine, koji je postao najprodavaniji album svih vremena. Njegovi hitovi poput "Billie Jean", "Beat It" i naslovna pesma "Thriller" postali su himne mnogih generacija.

Majkl Džekson nije samo ostavio dubok uticaj na muziku, već i na plesnu industriju. Njegovi inovativni plesni koraci, uključujući čuveni "moonwalk", postali su prepoznatljiv deo njegovog izvođačkog stila. Pored toga, Džekson je donirao velike sume novca raznim dobrotvornim organizacijama širom sveta.

Elton Džon, Majkl Džekson
foto: Profimedia

Međutim, tokom godina, Džeksonov fizički izgled i zdravlje su često bili predmet kontroverzi koje su ga pratile do kraja života.

1. PRVI NASTUP I PESMA

Prvi nastup imao je sa svega pet godina, a svoju prvu pesmu"Ben" napisao je 1972. godine. koja je bila na prvom mestu na Bilbord hot listi.

2. DUGOVAO BIBLIOTECI PARE

Uzimao je knjige i skoro nikada ih nije vraćao. Zbog toga je dugovao biblioteci milion dolara.

Majkl Džekson, Madona
foto: Profimedia

3. PREŽIVEO ZLOSTAVLJANJE U DETINJSTVU

U knjizi "Majkl Džekson, magija i ludilo" istaknuto je da je Džeksona zlostavljao njegov otac. Ova muzička legenda je priznala da se otac iživljavao nad njim, tukao ga je kaišem. I njegova sestra je sličnu priči potvrdila u svojim memoarima, ali je kasnije sve porekla. Seksualno zlostavljanje nikad nije dokazano.

4. PRVI CRNAC NA MTV-u

Spot za pesmu "Bili Džin" je prvi muzički video izveden od strane tamnoputog pevača koji je emitovan na MTV-u.

5. ČUVENE CIPELE

Izmislio je cipele za plesače u kojima mogu da se spuštaju veoma nisko. Tako je opet šokitao svet, dok je izvodio pesmu "Smooth Criminal", spustivši se skoro do poda.

Majkl Džekson
foto: Profimedia

6. MOONWALK

Prvi put je izveo ovaj ples uz pesmu "Bili Džin" 1983. godine. Tada je svet ostao fasciniran, niko nije mogao da poveruje kako mu je pošlo da rukom da prkosi zakonima fizike. Džez muzičar Kab Kelovej 1932. godine je izveo prvu verziju ovog plesa.

7. FARBAO USNE

Autopsija je pokazala kako je bojio usne u roze boju, a da je tetovažom potamneo obrve.

8. NAJPORDAVANIJA PLOČA IKADA

"Thriller je najprodavanija ploča ikada, ima oko 50 miliona kopija.

9. DVE ZVEZDE U HOLIVUDU

Ima, čak, dve zvezde u ulici slavnih u Holivudu. Jednu kao solo umetnik, a drugu kao član grupe "Džekson 5".

1 / 8 Foto: Lionel Hahn / Zuma Press / Profimedia

10. BOLEST KOŽE

U razgovoru sa voditeljkom Vinfri 1993. godine priznao je da ima vitiligo, bolest koja ostavlja nepravilne fleke, te da se šminka kako bi izjednačio ten. To je, navodno, potvrdila i autopsija.

11. VEST O SMRTI

Prva informacija je bila da ga je usmrtio njegov doktor, koji mu je prepisivao neodgovarajuće lekove. Bio je uhapšen 2011. godine, a posle odslužene kazne, detektivi koji su radili na slučaju, otrkili su jezive detalje iz sobe u kojoj je preminuo Majkl Džekson. Papiri sa kratkim sloganima su bili svuda zalepljeni, na krevetu je bio računar, lutka za devojčice i fotografije beba. U torbi doktora pronađen je lek za koji se misli da je ubio kralja popa.

Jedno je sigurno - Majkl Džekson je ostavio neizbrisiv trag u muzičkom svetu i popularnoj kulturi. Njegova inovativnost, energija na sceni i muzički doprinosi i dalje se osećaju i cene širom sveta. Preminuo je 25. juna 2009. u 50. godini.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs