SLAĐANA JE TESLIN ŽIVI POTOMAK: Tvrdi da se na licu vide sličnosti s naučnikom,"Ko mi ne veruje, neka pogleda moj NOS"

Proslavljena manekenka koja je tokom devedesetih dominirala pistama, Slađana Tesla, potomkinja je proslavljenog naučnika Nikole Tesle

Celebrities
22:05h
SLAĐANA JE TESLIN ŽIVI POTOMAK: Tvrdi da se na licu vide sličnosti s naučnikom,"Ko mi ne veruje, neka pogleda moj NOS"
Slađana Tesla, Foto: preentscreen/Youtube

U ovom burnom periodu na našim prostorima, neke od najlepših Srpkinja uspele su da izgrade velike inostrane karijere. Neke od najuspešnijih bile su Anđelija Vujović, Ivana Stanković, Tamara Paunović i Slađana Teslu.

Poslednju od pomenutih je od samog početka karijere izdvajala prirodna lepota, ali i beskrajna harizma i šarm, zahvaljujući kojima je ostvarila saradnju s modnim kućama Vivijen Vestvud i Valentino.

Nakon bogate karijere modela počela je da radi kao modna koreografkinja, kasting direktorka i producentkinja, ali povremeno se vraćala svom prvobitnom poslu, pa je tako pre nekoliko godina postala zaštitno lice italijanskog brenda nakita Sefora Farinači i njeno lice krasilo je "pola Rima".

- Samo okrenem glavu na jednu i drugu stranu i pitam šta njie jasno?! To su taj cheekbones i neprćasti profil. Meni je potpuno jasno. Kome nije jasno, neka traži rodoslove - kaže Slađana.

Kad smo već kod genetike, ono što je posebno privlačilo pažnju u slučaju Slađane Tesle jeste njeno specifično prezime i veza s jednim od najcenjenijih naučnika u istoriji i, svakako, najpoznatijim Srbinom. U pitanju je, naravno, Nikola Tesla, koji se nikada nije ženio, niti je imao decu, ali je dalji deda-stric našoj proslavljenoj manekenki. Slađana je svojevremeno istakla da je ponosna na svoje prezime i da smatra da sa svojim pretkom ima mnogo sličnosti.

"Odlično su mi išli strani jezici, a zanimala me je i istorija umetnosti. Međutim, pre nekoliko godina počela sam da se interesujem za metafiziku i tada sam pomislila: "Evo ga Tesla u meni!" On se, kao i ja sada, tokom života bavio onim duhovnim u čoveku. Smatram da je, isto kao i ja, verovao da ljudi nisu ni svesni svoje snage i šta su sve sposobni da urade. Važno je da razmišljamo pozitivno jer svi smo mi magneti koji privlače svoju stvarnost", istakla je ona jednom prilikom za Hello.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs