ANASTASIJA SE VENČALA U MANASTIRU KOJI POSEDUJE ČUDOTVORNU IKONU: Dolaze parovi sa OVIM problemima, pa odlaze s PESMOM

Manastir Rajinovac čuva i jednu svetinju iz XV veka koja danas mnogo znači svima

Celebrities
18:26h Autor:
ANASTASIJA SE VENČALA U MANASTIRU KOJI POSEDUJE ČUDOTVORNU IKONU: Dolaze parovi sa OVIM problemima, pa odlaze s PESMOM
Manastir Rajinovac, Foto: preentscreen/Youtube

Pre nekoliko godina, popularna srpska pevačica Svetlana Ražnatović, poznata kao Ceca, imala je čast da bude kuma na proslavi slave u manastiru Rajinovac, dok je njena porodica domaćinstvo slave preuzela u manastiru Mala Gospojina. Ovaj događaj je ukazao na poseban duhovni odnos porodice Ražnatović prema manastiru Rajinovac, smeštenom nedaleko od Beograda, tačnije u Grockoj.

Nedavno je njena ćerka Anastasija Ražnatović i fudbaler Nemanja Gudelj iznenadili javnost kada su se, u tišini i tajnosti, zavetovali jedno drugom na večnu ljubav pred Bogom. Ovo činili su u manastiru Rajinovac, mestu koje ima poseban značaj za porodicu Ražnatović. Odluka da svoje crkveno venčanje obave u tajnosti, u prisustvu samo najbližih članova porodice i kumova, dodatno je naglasila njihovu duboku i intimnu vezu sa ovim svetim mestom.

Anastasija Ražnatović, Nemanja Gudelj
foto: Printscreen Instagram / raznatovicanastasija

Manastir Rajinovac je u narodu poznat po raznim svetinjama i čudesima koja su se dogodila na tom mestu. Jedna od najpoznatijih svetinja je čudotvorna ikona Presvete Bogorodice Rajinovačke, koja datira iz XV veka. Ova ikona ima poseban značaj za one koji se bore s neplodnošću ili žele da dobiju decu. Vernici dolaze u manastir sa molitvama upućenim Majci Božijoj Rajinovačkoj, verujući da će im njena blagodat pomoći da ostvare svoju želju za potomstvom.

Anastasija Ražnatović, Nemanja Gudelj
foto: Printscreen Instagram / raznatovicanastasija

Manastir Rajinovac takođe poseduje i lekoviti izvor vode koji prolazi ispod Crkve Rođenja Presvete Bogorodice. Ova voda se smatra čudotvornom i veruje se da može imati pozitivan uticaj na fizičko zdravlje i ozdravljenje. Mnogi vernici dolaze da piju ovu vodu i veruju u njene lekovite moći.

Anastasija Ražnatović i Nemanja Gudelj su svoju tešku životnu situaciju, gubitak bebe u petom mesecu trudnoće, potražili da prevaziđu kroz veru. Posetili su sveštenika Predraga Popovića, čoveka koji uživa veliko poštovanje i čija se mudrost ceni širom nacije. Otac Predrag je podelio svoje duboke uvide o ljubavi, odgovornosti i vrednostima u braku. Pohvalio je par kao odgovorne i posvećene ljubavi, i pozvao na povratak pravim vrednostima u društvu.

Manastir
foto: preentscreen/Youtube

-Imamo mi divnu omladinu i divne mlade ljude koji su zvezde svojih roditelja i Boga, i neka ih i On sve čuva i vodi kroz život. Mislim da je konačno došlo vreme da se vratimo na prave vrednosti, a to ćemo moći ako priče nas starijih mlađi primene. Zato se vi stariji ne srdite na mlađe i kad nešto pogreše, već da ih podržimo u dobrom trudu njihovom - upozorio je.

Objašnjava da je vera u Boga uz poštovanje svi moralnih načela je jedini put kojim bi trebalo da koračamo.

- Mladost ostaje na svetu dok u starosti se bere plod mladosti. Molimo se za mlade da bi se oni molili za nas. Jer uzalud je naš trud ako seme ne valja. Uzalud se ore i zemlja sprema ako je seme jalovo. Svako seme koje u sebi nema klicu Boga je jalovo i bačeno uzalud u zemlju. Zato kad vidimo da mladi idu za Bogom u ime ljubavi, odajmo počast tome i objavimo svetu, jer je tako ugodno Bogu našemu. Amor omnia vincit! Ljubav pobeđuje sve zaključio je.

Njegove reči o hrabrosti da se korača putem vere, poštovanja i moralnih načela odjekuju kao duboko duhovno poučenje. On ističe da je podrška mladima u njihovim trudovima važna i da je vera u Boga osnova koja bi trebalo da nas vodi kroz život.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs