ĆERKA NAJBOGATIJEG ČELNIKA DRŽAVE SE UDALA ZA BRATA: Njen otac je pravio ORGIJE, takođe oženio rođaku, a razlog je blam

Princeza se udala za svog brata od strica i slavlje je trajalo sedam dana

Celebrities
19:39h Autor:
ĆERKA NAJBOGATIJEG ČELNIKA DRŽAVE SE UDALA ZA BRATA: Njen otac je pravio ORGIJE, takođe oženio rođaku, a razlog je blam
Princeza Azema, Foto: : Prince Bahar Jeffrey, Brunei Princess Azemah Bolkiah

Sa ličnim bogatstvom od oko 28 milijardi dolara, sultan Bruneja je drugi najbogatiji monarh na svetu posle tajlandskog vladara.

Ali ovih dana bi mogao da zaradi titulu najomraženijeg na svetu. Hasanal Bolkiah je doneo jedan od najrigidnijih zakona po kojem će lopovi biti kažnjeni odsecanjem ruku, a muslimani koji piju alkohol bičevani, dok će pripadnici LGBT zajednice biti kamenovani do smrti, a sve na osnovu novog šerijatskog zakona. Ovaj potez podstakao je međunarodnu javnost na bojkot.

Princeza Azema, naslednica sultana Bruneja, nedavno je stupila u brak s princem Baharom. Njen otac, koji je inače među najimućnijim vladarima globalno, ima čak 12 potomaka. Povodom venčanja svoje mezimice Azeme, priredio je izvanredno slavlje koje je obuhvatalo čak 7 dana neospornog veselja.

Jedna informacija koja je izazvala znatiželju jeste ta da su mladenci u stvarnom srodstvu. Naime, princ Bahar je brat od strica princeze Azeme, što znači da je sin sultanovog rođenog brata Džefrija.

Tokom ove svečanosti u Bruneju, njihove porodice su organizovale čak sedam raskošnih ceremonija. Ove svečanosti su uključivale razmenu vrednih poklona, dodelu kraljevskih insignija, kao i druge tradicionalne običaje...

Maten, princ i brat princeze Azeme, podelio je slike sa ovog veličanstvenog događaja na svom Instagram profilu, što nam je omogućilo da zavirimo u deo ceremonije i vidimo kako je mlada izgledala na svom venčanju. Za ovu priliku, mlada je zasijala u dugoj venčanici s dugim rukavima, prekrivenoj svetlucavim kamenjem, dok je mladoženja nosio elegantno belo vojno odelo s istaknutim zlatnim detaljima.

Sultan od Bruneja
foto: Profimedia

Najimućniji SULTAN

Sultan Hasanal Bolkiah ibni Omar Ali Sajfudijen III iz Bruneja stvorio je izuzetno veliko bogatstvo koje troši na neobično raskošne stvari. Procenjuje se da njegova imovina vredi oko 35 milijardi evra, što ga čini vodećim među svim vladarima u svetu po finansijskoj moći.

Ništa što se tiče Sultana Bruneja nije obično, uključujući čak i njegovo ime. Ovo ime ima čak 75 slova i zvuči ovako: Kebawah Duli Yang Maha Mulia Paduka Seri Baginda Sultan Haji Hassanal Bolkiah Mu’izzaddin Waddaulah ibni Al-Marhum Sultan Haji Omar ‘Ali Saifuddien Sa’adul Khairi Waddien, Sultan dan Yang Di-Pertuan Negara Brunei Darussalam.

Prema nekoliko izvora, sultan Bruneja navodno poseduje čak 7.000 luksuznih automobila, među kojima se izdvaja 365 Ferrarija, 275 Lamborghinija, 258 Aston Martina, 172 Bugatija, 230 Porschea, 350 Bentleya, 600 Rolls-Roycea, 440 Mercedes-Benzova, 265 Audija, 237 Jaguara, 237 Bentaygea i Rovera.

Ipak, nije sasvim jasno gde čuva to impresivno vozno društvo. Postoje čak spekulacije da zapravo iznajmljuje deo svoje kolekcije kako bi dodatno povećao svoj prihod. Kruže čak priče da je upravo ovaj sultan bio vlasnik više od polovine svih prodatih Ferrarija između 1990. i 2000. godine.

Sultan od Bruneja
foto: Roslan RAHMAN / AFP / Profimedia

Kraljevska palata sultana od Bruneja "Istana Nurul Iman" izgrađena je 1984. godine i prostire se na ogromnih dva miliona kvadratnih metara. Prema Ginisovoj knjizi, ova palata je najveća na svetu. Spoljni enterijer čini kupola od dvadeset dvokaratnog zlata, 1.700 soba, pet ogromnih bazena i 257 kupatila. U palati se nalazi i 110 garaža, ima 564 lustera kojima je za rad potrebno 51.000 sijalica, piše 6yka.com

Međutim, palata u kojoj živi nije otvorena za javnost, ali se koristi za važne državne funkcije i specifične muslimanske praznike kada će tokom Ramazanskog bajrama doći oko 110.000 ljudi. Procenjuje se na više od 1,5 milijardi evra, ali verovatno nikada neće izaći na otvoreno tržište, pa će tako cena ostati tajna.

1 / 5 Foto: ROSLAN RAHMAN / AFP / Profimedia

Sultan od Bruneja poseduje i boingov avion koji ima pozlaćene prozore i vrata, i kožna sedišta. On ima svoj privatni zoološki vrt koji sadrži 30 bengalskih tigrova, nekoliko sokola i bezbroj flamingosa i kakadua. Hasanal se ženio ukupno tri puta dok je već bio u braku. Prvo se oženio suprugom Radžom 1965. godine, ali se takođe oženio Hadžahom 1982. godine i Arinazom 2005. godine - od poslednje dve se razveo 2003. i 2010. godine. prenosi "The Scoop".

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs