ZBOG NJEGA JE PROMENILA PREZIME KOJIM JE STEKLA SVETSKU SLAVU: Naša najbolja atletičarka pokazala je šta je prava ljubav

Ivana Vuleta je svetska prvakinja u skoku udalj!

Celebrities
23:21h Autor:
ZBOG NJEGA JE PROMENILA PREZIME KOJIM JE STEKLA SVETSKU SLAVU: Naša najbolja atletičarka pokazala je šta je prava ljubav
Ivana Vuleta je zbog ljubavi prema njemu promenila prezime., Foto: printscreen/instagram/ivanaspanovic

Ivana Vuleta je u svojoj 34. godini sa 7,14 cm u petoj seriji postala svetska prvakinja u skoku udalj na 19. atletskom mundijalu u Budimpešti. Naša „kraljica sportova“ je dobila prvo svetsko zlato ikada i apsolutno je počistila konkurenciju.

Ivana je pod devojačkim prezimenom Španović bila svetska dvoranska prvakinja u Birmingemu 2018. sa 6,96, a s muževljevim Vuleta i dalje je važeći svetski šampion, jer je u Beogradu skočila do zlata sa 7,06.

Ivana se udala za svog višegodišnjeg partnera fitnes instruktora i nutricionistu Marka Vuletu. Tada je da podsetimo pod novim prezimenom Vuleta osvojila zlato na Svetskog prvenstvu u Beogradu.

Ljubavna priča Ivane i Marka počela je nakon kraha Ivanine desetogodišnje veze sa bivšim dečkom Vladimirom Kumrićem. Krajem 2019. godine Ivana je potvrdila da je ušla u vezu sa Vuletom. Ubrzo nakon što su uplovili u romansu započeli su zajednički život u Ivaninoj kući na obali Dunava u Novom Sadu.

Nakon dve godine veze, usledilo je tajno venčanje, a ceremonija venčanja održana je na ranču u Umčarima nadomak Beograda. Bajkovitoj ceremoniji na otvorenom prisustvovali su samo najuži članovi porodice uz najbliže saradnike. Iako su mediji prvobitno preneli da će Ivana sudbonosni "da" izgovoriti u Ujedinjenim Arapskim Emiratima to se ipak nije dogodilo, te su mladenci zakupili pomenuti velelepni ranč.

Ivana je talenat nasledila od majke Vesne koja je trenirala atletiku, rukomet i fudbal, ali je zbog porodične tragedije morala da odustane od sporta i zaposli se kao trgovac. Kasnije je otvorila školicu atletike.

Otac Ljubiša radi u administraciji Urgentnog centra u Zrenjaninu, a rekreativno se bavi košarkom i fudbalom. Ima i tri godine starijeg brata Nemanju koji je trenirao fudbal, a po zanimanju je kuvar, prenosi Biografija.org

Ono što nije mnogo poznato je da je završila je Srednju poljoprivrednu školu u Zrenjaninu. Omiljeni film joj je „Montevideo, Bog te video“, a knjiga „Vidimo se na vrhu“. Kaže da voli da sluša Đorđa Balaševića, Rijanu, Bijonse, Adel, i druge. Divi se Useinu Boltu i našim sportistima koji su ni iz čega napravili uspešne karijere.

1 / 15 Foto: Profimedia

Par se verio na Salašu 137 u maju 2014. godine. Uz pesmu Miroslava Ilića, „Božanstvena ženo“, Vladimir je Ivani tom prilikom poklonio dijamantski prsten. Međutim razišli su se 2019. godine, nakon deset godina zabavljanja.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs