TEŠKO BOLESNI GLUMAC U NIKAD LOŠIJEM STANJU: Izgleda sve gore, prolaznike posmatra IZBEZUMLJENO

Brus Vilis se posle duže vremena pojavio u javnosti, poznato je da boluje do demencije i da je bolest izuzetno brzo napredovala

Celebrities
08:48h Autor:
TEŠKO BOLESNI GLUMAC U NIKAD LOŠIJEM STANJU: Izgleda sve gore, prolaznike posmatra IZBEZUMLJENO
Brus Vilis, Foto: Stoianov / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Holivudski glumac Brus Vilis, ikona akcionih filmova, nedavno je uhvaćen u vožnji, dok je pomalo izbezumljeno posmatrao prolaznike na putu, a paparaci su ga pratili. Ovo javno pojavljivanje je izuzetno retko jer se Brus povukao iz medija nakon što mu je dijagnostikovana frontotemporalna demencija.

Brus Vilis
foto: Stoianov / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Brus Vilis obeležio je filmsku industriju brojnim legendarnim ulogama, uključujući i nezaboravnog junaka akcionog hita 'Umri muški'. U jednom od retkih izlazaka, ovog četvrtka, proveo je dan u društvu prijatelja, istražujući ulice Los Anđelesa. Njegove oči su sa posebnom pažnjom pratile svakog prolaznika, očigledno uživajući u svakom trenutku koji mu je još bio na raspolaganju.

Sportski odeven, sa karakterističnom kapom, koja je postala prepoznatljiv simbol otkako se povukao iz sveta glume, ipak je bilo primetno da je izgledao vidno starije i umornije u odnosu na svoja ranija, retka javna pojavljivanja.

Vest o Brusovoj borbi sa demencijom ostavila je tugu u svetskoj javnosti. Njegova porodica objavila je dijagnozu prošle godine nakon što mu je dijagnostikovana afazija, stanje koje utiče na sposobnost govora i pisanja. Ovo su izuzetno teška vremena za poznatog glumca i njegove najmilije, ali i u ovim izazovima postoji svetla strana.

Njegove tri ćerke sa bivšom suprugom Demi Mur, sa kojom je bio u braku 11 godina, i dve ćerke sa sadašnjom suprugom Emom Heming, sa kojom se oženio 2009. godine, zdušno ga čuvaju i brinu o njemu u ovim teškim vremenima. Ova porodična harmonija je inspiracija i podsećanje da je ljubav i podrška najmilijih neprocenjiva u teškim životnim situacijama.

1 / 7 Foto: Image Capital Pictures / Film Stills / Profimedia

Uprkos suočavanju sa izazovima demencije, Brus Vilis ostaje heroj naših srca, ostavljajući neizbrisiv trag u svetu akcionih filmova. Njegova hrabrost i snaga u suočavanju sa ovom bolešću služe kao inspiracija za sve nas, podsećajući nas koliko je važno da cenimo i negujemo porodične veze i ljubav, jer upravo u njima leži neprocenjiva snaga koja nas vodi kroz sve životne prepreke.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs