HTELA JE DA PUSTI KOSU, A ONDA JE ZBOG NJE OPET UZELA BRIJAČ U RUKE: Evo zašto je Šinejd O'Konor brijala glavu do smrti

Ceo svet, a posebno muzičku brašnu, potresla je vest da je legendarna pevačica O'Konor preminula u u 56. godini. A zašto je brijala glavu je pitanje koje se godinama postavlja.

Celebrities
08:24h Autor:
HTELA JE DA PUSTI KOSU, A ONDA JE ZBOG NJE OPET UZELA BRIJAČ U RUKE: Evo zašto je Šinejd O'Konor brijala glavu do smrti
Zašto je Šinejd O'Konor brijala glavu?, Foto: Steve Meddle / Shutterstock Editorial / Profimedia

Irska kantautorka Šinejd O'Konor postala je svetski poznata osamdesetih godina zahvaljujući svom snažnom vokalu i izražajnim pesmama. Njen najveći hit "Nothing Compares 2 U" iz 1990. godine postao je planetarni fenomen. O'Connor je poznata po hrabrim stavovima i otvorenim izjavama o politici, religiji i socijalnim pitanjima. Tokom karijere, suočila se s izazovima, ali i ostavila dubok trag u muzičkoj industriji. Preminula je samo 18 meseci nakon što je njen sedamnaestogodišnji sin Šejn izvršio samoubistvo.

Šinejd O'Konor
foto: Simon Walker / News Licensing / Profimedia

Njen zaštitni znak postala je obrijana glava, a jednom prilikom je otkrila zašto je otišla kod berberina.

– Želeli su da pustim dugu kosu, da nosim mini-suknje i slične stvari jer su mislili da ću biti lepša. Zato sam otišla pravo kod berberina i obrijala glavu – ispričala je svojevremeno Šinejd O'Konor, umetnica koja nije skrivala svoj buntovni stav o mnogim temama, nikada nije želela da je ukalupe.

To je, međutim, samo manji deo priče – daleko je važnije to kako se slavna umetnica kao žena osećala u današnjem društvu.

Šinejd O'Konor
foto: Profimedia

– Odrasla sam na način koji... Verujem da će mnoge žene to razumeti... Bilo je opasno biti žena. Uvek sam imala osećaj da je vrlo važno da se zaštitim tako što ću biti što neprivlačnija - isticala je.

Tokom traumatičnog detinjstva, odrastajući pored nasilne majke, Šinejd su često upoređivali sa sestrom, koja je imala dugu riđu kosu.

Kad sam imala dugu kosu, predstavljala nas je kao lepu i ružnu ćerku. Zato sam je sekla. Nisam htela da budem lepa – pričala je 2017.godine.

Na početku karijere isticala je da nikada nije želela da se uklopi u standardnu predstavu lepotice.

1 / 5 Foto: Profimedia

– Žene kojima se dive su one koje imaju plavu kosu i pune usne, nose crveni karmin i kratke suknje, to je prihvatljiva slika žene. Zato što nemam kosu ljudi misle da sam ljuta.

Šinejd je svojevremeno otkrila da je jednom prilikom pokušala da pusti kosu, ali onda ju je žena na ulici pitala da li je ona čuvena irska pevačica Enja, zbog čega je ponovo obrijala glavu.

– Ne osećam se kao ja ako mi glava nije obrijana. Čak i kada budem stara dama, brijaću je – rekla je.

Uzrok smrti još nije poznat

Iako su mnogi ubeđeni da je pevačica izvršila samoubistvo, jer je to u nekoliko navrata ranije već pokušavala, londonska policija izvestila je danas da se smrt pevačice ne tretira kao "sumnjiva".

- Šinejd O’Konor je pronađena bez svesti juče, nešto posle podneva, u svom londonskom domu. Odmah je alarmirana Hitna pomoć, ali pomoći joj nije bilo i lekari su samo mogli da konstatuju smrt - dodaje se u saopštenju londonske policije.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs