KRASILA JE NASLOVNICE POZNATIH ČASOPISA I IMALA JE MILIONE: Danas je beskućnica bez dinara, a sve zbog jednog MUŠKARCA

Bivša manekenka Nastasija Urbano na vrhuncu karijere zarađivala milion dolara godišnje, sad je beskućnica i živi na ulicama Barselone.

Celebrities
08:52h Autor:
KRASILA JE NASLOVNICE POZNATIH ČASOPISA I IMALA JE MILIONE: Danas je beskućnica bez dinara, a sve zbog jednog MUŠKARCA
Nekada najpoznatija manekenka danas je beskućnica, Foto: Printscreen/youtube

Nastasija Urbano (61) bila je zaštitno lice poznatog parfema Opium, modne kampanje odrađivala je uz supermodele poput Linde Evanđeliste i večerala je s Džekom Nikolsonom i Endijem Vorholom 80-ih godina prošlog veka.

Sa samo 20 godina španska lepotica već je bila poznato ime u Evropi pa se preselila u Njujork, gde je potpisala ugovor sa slavnom agencijom Ford Models, piše Dejli Mejl.

Uživala je u velikom uspehu s obe strane Atlantika i živela je život o kojem mnogi mogu samo da sanjaju.

"Bila sam u svim časopisima i svi su me voleli. Davali su mi milion dolara godišnje za 20 dana rada, 3 ili 4 godine", rekla je.

"Jednog dana večerala sam s Džekom Nikolsonom, sledeći dan s Endijem Vorholom ili Romanom Polanskim. Išla sam na žurke sa Melani Grifit, Donom Džonsonom i Simonom i Garfankelom. Trebalo je da idem na venčanje Madone i Šona Pena, jer je glumac Dejvid Kajt bio pozvan, a ja sam tada izlazila s njim, no toliko smo bili mamurni da nismo mogli da ustanemo. Imala sam sve, živela sam kao kraljica", ispričala je nedavno slavna manekenka.

Nastasija je završila na ulici zbog bivšeg muža
Nastasija je završila na ulici zbog bivšeg muža foto: Printscreen Youtube / El País

Nastasija kaže kako joj se život promenio nakon što je upoznala muškarca koji je postao njen muž i otac njene dece. Tvrdi da je ona finansirala njihov životni stil te na kraju "ostala bez ičega osim odeće na sebi".

"Jedino dobro iz te veze su moja deca, sve ostalo bilo je užasno", rekla je. "Sve je plaćao mojim novcem. Samo dva dana nakon što smo se upoznali, želeo je da kupim BMW, a ja sam kao budala potpisala ček. Bila sam zaljubljena..."

Nastasija zbog propalog braka i lošeg odnosa sa bivšim mužem danas pati od depresije, a kaže kako su je izbacili iz nekoliko stanova jer nije mogla da plaća stanarinu. Ovih dana spava na kaučevima prijatelja ili na ulici, odnosno u predvorjima banaka u kojima automatska vrata omogućuju korisnicima pristup bankomatima.

"Želim da živim, ne samo preživljavam. Umorna sam od preživljavanja i prošenja novca. Ljudi oko mene su nestali, svi odlaze i nisam iznenađena", govori.

Nastasija je svesna grešaka
Nastasija je svesna grešaka foto: Printscreen Youtube / El País

"Želim da deca vide da sam dobro. Želim da se oporavim kao osoba i budem ok, da mogu biti ponosni na mene."

Nastasia je modnu karijeru počela u Barseloni, a radila je za top brendove kao što su Revlon i Iv Sen Loran. Naslovnicu Voga krasila je 1981.

Nakon što su čuli njenu priču, grupa njenih bivših kolega odlučila je da joj pomogne da ponovno stane na noge. Bivša koleginica manekenka Rut Šuler rekla je da je bila šokirana kad je čula što se dogodilo.

"U šoku sam. Niko to nije očekivao. Bili smo na nivou princeza, ali ona, ona je bila na nivou boginje. Sećam je se kao introvertne osobe, jako lepe i jako velikodušne. Skupljamo još ljudi. Prvo moramo da razgovaramo s njom da vidimo kako je i šta joj treba."

Još jedna bivša koleginica, Ernanda Erera rekla je da Nastasia ima puno toga da da modnom svetu. "Može da radi puno toga, ne samo modeliranje nego konferencije, modne govore i druge aktivnosti. Spremna sam da je priučim i razgovaram s fotografima i agencijama kako bi ponovno mogla da radi."

Sa 57 je završila na ulici, ali se, sudeći po njenom Instagramu stvari odvijaju u povoljnijem smeru. Nastasija je u međuvremenu radila nekoliko snimanja, a nakon što su svetski mediji bili preplavljeni njenom tužnom pričom, ćerka joj je umnogome pomogla da stane na svoje noge.

2020. godine, Urbano se ponovo našla pred kamerama i pokazala zašto je bila jedna od najboljih i najplaćenijih top modela svog vremena.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs