DRAGANU KATIĆ MUŽ JE NAPUSTIO DOK JE BILA TRUDNA: Nikada joj nije plaćao alimentaciju, a sinove je odgajila sama

Dragana Katić o svom bivšem partneru govorila je veoma malo i to isključivo kao o ocu svoje dece.

Celebrities
Autor:
DRAGANU KATIĆ MUŽ JE NAPUSTIO DOK JE BILA TRUDNA: Nikada joj nije plaćao alimentaciju, a sinove je odgajila sama
Ko je muž Dragane Katić?, Foto: ATA Images / M.M.

Voditeljka Dragana Katić ima uspešnu karijeru iza sebe, a kada se kamere ugase ponosna je majka dva sina bizanca Bobana i Bojana koje je izvela na pravi put.

Boban i Bojan rođeni su 1988. godine, iz veze koju je Dragana imala sa tadašnjim partnerom. Ono što je obeležilo njen život tada jeste da ju je otac njene dece ostavio tokom trudnoće.

Dragana Katić retko je govorila o svom privatnom životu
Dragana Katić retko je govorila o svom privatnom životu foto: Kurir / Dragan Kadić

Bez njegove podrške, decu je podizala sama, uz pomoć svojih roditelja.

Kada je 2019. godine njen bivši partner preminuo sav "prljav veš" dospeo je u javnost. Mada je sinove po rođenju priznao i dao im prezime, nije mnogo učestvovao u njihovom odgoju.

O rastanku od bivšeg partnera Dragana je svojevremeno ovako govorila:

"Bili smo dve individue koje su se godinama poznavale, bile u nekoj vezi, pokušale da žive zajedno i shvatile da to ne ide. Zapravo, odlučila sam da sebe ne maltretiram. To je bio kraj i s tim sam raščistila. Posle on, iz raznoraznih, ali opravdanih razloga nije mogao mnogo da učestvuje u odrastanju svojih sinova", ispričala je ona i navela da o odnosu sa bivšim partnerom ne želi da detaljiše u javnosti, budući da on više nije među nama.

Dragana je sinove podigla uz pomoć roditelja
Dragana je sinove podigla uz pomoć roditelja foto: Promo

„Odlučila sam sama da rodim decu, njihov otac je do određenog perioda učestvovao u njihovom odrastanju, ali kasnije manje, ali kontakti su uvek postojali. Deca su do poslednjeg dana sa njim bila u kontaktu, tu nema zbora. Nijednog trenutka nije bio bitan moj i njegov odnos, nego samo neispunjenje njegovih obaveza prema deci, ali to smo sada zaboravili i nećemo se vraćati na nešto što je bilo i pričati o nekome ko nije prisutan, ni fizički ni mentalno na ovom svetu. To je zatvorena tema. Dok je bio prisutan, ja sam govorila kako je bilo, a onda je i on mogao da odgovori i kaže da li sam u pravu ili ne. Bio je sudski proces. On sada nije tu i ne može da odgovori na bilo šta što bih ja rekla“, rekla je tada voditeljka.

Inače, Katićeva je pre nekoliko godina oca svoje dece tužila za alimentacije, o čemu je otvoreno govorila.

Kada sam donela odluku da to učinim, nas troje smo seli i obavili jedan krajnje otvoren razgovor. Objasnila sam im da sam, kao roditelj, odlučila da preko suda tražim svoja prava. Rekla sam im da mogu da budu uz mene ili ne, ali samo istinom, i da tužba jeste moja, ali da će i oni u jednom trenutku morati da se pojave kao svedoci i, pod punom krivičnom i materijalnom odgovornošću, daju izjave i stave svoj potpis na ono što su rekli. Traženje prava na ono što im pripada ne menja činjenice, pre svega da je to njihov otac, da je deo njihovog života i da to ne znači da će prekinuti kontakt sa njim, niti ga promeniti. Nose njegovo prezime i treba da ga prihvate onakvog kakav jeste“, rekla je ona svojevremeno za Hello.

Dragana je zatražila alimentaciju za sinove
Dragana je zatražila alimentaciju za sinove foto: Kurir / Damir Dervišagić

„Deci sam još tada rekla da to neće biti ni laka ni kratka borba, ali njima je neshvatljivo zašto proces dugo traje. Ovo je za njih velika lekcija da, ako ulaze u borbu, moraju i da istraju. Kakav god rezultat bio, imaće životno iskustvo koje će ih naučiti da zakonskim putem mogu da dokažu svoja prava i da postoje stručni ljudi koji vas kroz taj proces vode. Pitanje je koliko želiš da istraješ u tome, a oni su odlučni. Naravno, svi znamo da pravo nije uvek jednako pravda, ali bože moj. Moraju da nauče šta je zakon i kako funkcioniše“, dodala je Dragana.

Dragana nikada nije htela da imenuje oca svoje dece
Dragana nikada nije htela da imenuje oca svoje dece foto: Kurir / Dragan Kadić

Nedugo od pokretanja procesa bivši suprug Dragane Katić je preminuo i sve je stopirano. Svi su se pitali da li će i podela imovine pokojnika ostati nerešena, s obzirom na to da je on nakon razlaza od voditeljke sklopio brak sa drugom ženom i sa njom ima decu.

O tome nešto više Katićeva nikada nije želela da govori, ono što je oduvek isticala je da u odgoju sinova ona nikada nije bila sama. Otac i majka puno su joj pomogli. Uvek su bili tu da blizance pričuvaju, pomognu i finansijski, a njihov prerani odlazak veoma ju je pogodio.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs